Türkiye'ye Model Olacak Proje Tarsus'ta Açıldı

Tarsus Belediyesi İbrişim Mahallesi'ndeki (köy) taşımalı eğitimden dolayı kapanan, atıl halde duran eski Köy okulunu, Türkiye’ye model olacak örnek bir projeyle Sosyal Tesise dönüştürdü.

19 Mayıs 2016 Perşembe, 11:00
Türkiye'ye Model Olacak Proje Tarsus'ta Açıldı
-

Doktor Odası, Muhtar Odası, Meslek Edindirme Odası, Kütüphane, Çocuk oyun alanları, Fitness Spor Alanı, Basketbol-Voleybol sahası ve oturma gruplarında oluşan İbrişim Mahallesi Yaşam Merkezi yapılan törenle hizmete açıldı. Şehitishak İlköğretim okulu öğrencilerinin ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunlar ekibinin folklor gösteriyle başlayan tören, İbrişim Mahalle Muhtarı Kerim Yeşil’in konuşmasıyla devam etti. Muhtar Yeşil, mahallelerine yapılan örnek hizmetlerden dolayı Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.

 

İbrişim Okulu örnek proje olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, taşımalı eğitimden dolayı kapalı olan okulların bütününe talip olduklarını, atıl duran okulları yaşam merkezlerine dönüştürmeye hazır olduklarını söyledi. “Aynı durumda olan bütün okullara talibiz” diyen Başkan Can, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı ile de görüştüğünü ifade etti. Başkan Can, “2014 yerel seçimleri ile birlikte tüzel kişilikleri kaldırılan 129 adet köy ve 5 belde mahalle alarak belediyemize bağlandı. 89 tane köy okulunun kapatıldığını ve bu mahallelerde yaşayan öğrencilerimizin taşımalı eğitim sistemi çerçevesinde diğer mahallelerde bulunan okullara taşındığı gerekçesi ile kapatılan okulların bakımsız bırakıldığını ve adeta kaderlerine terkedildiğini üzülerek belirledik. Biz köylerimiz için ne yapabiliriz ve bu vatandaşlarımıza hizmet verebiliriz çalışmasını yaparken, bu okulların tadilatını yaparak, bu köylerimizin hizmetine sunmaya karar vererek yola çıktık. Bu sayede muhtarlık odası, doktor odası, bilgisayar odası ve kütüphane, binanın ve bahçesinin durumuna göre spor alanı, köylülerimizin nişan, düğün, sünnet gibi etkinliklerini burada yapabilmelerine imkan sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

AMACIMIZ VATANDAŞLARIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAKTIR.

Başkan Can, amaçlarının vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu belirterek, “Bu projeden siz değerli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve sizlere hizmet etmekten başka hiçbir beklentimiz de yok” ifadesini kullandı.

 

BU KONUYU CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA KADAR TAŞIDIK VE EN KISA ZAMANDA ÇÖZÜMLENMESİNİ BEKLİYORUZ.

Konuyu Cumhurbaşkanı makamına taşıdıklarını kaydeden Başkan Can, “Kapalı olan ve mülkiyeti hazineye ait olan okulların tadilatlarının belediyemiz tarafından yapılması kaydıyla belediyemize tahsis edilmesi için gerekli girişimleri başlattık. Bu konuyu Cumhurbaşkanlığı makamına kadar taşıdık ve en kısa zamanda çözümlenmesini bekliyoruz. Kanaatimizce ülke çapında bir proje olmasını beklediğimiz düşüncemizin ilk adımını İbrişim köyünde atmanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tesis siz değerli hemşerilerime hayırlı ve uğurlu olsun. Belediyemizin hizmet kervanı devam ediyor ve göreve geldiğimiz tarihten bu yana 15 hizmet açılışımızı yaparak siz değerli vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri birer birer yerine getirmenin ve sizlerle daima bir arada olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Belediyecilik sadece yol, park, alt yapı, gibi hizmetleri yapmak demek değildir. Bu hizmetler vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için elbette gereklidir. Maalesef, ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Yaşanan bu süreç ve olası sonuçları ülkemizin geleceği açısından çok ama çok önemli. Tüm vatandaşlarımızın bu bilinçte olması gerekmektedir. Barışmak‚ kucaklaşmak için fırsat arayan bütün vatandaşlarımızı Türkiye ve Türk milleti değerleri etrafında buluşmaya davet ediyorum. Kim olursanız olun. Nerde yaşıyorsanız yaşayın‚ milli kimlik ve milli vatan altında yaşamayı arzu eden herkese kucağımızı açıyoruz. Dilerim bu açılışlar bu kucaklaşmaya vesile olur. Açılışını yaptığımız bu tesisimiz toplam alan 5100 m², okul 159m², lojman 122m² alana sahiptir” şeklinde konuştu.

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MUT'TA ZEYTİN HASADI BAŞLADI
MERSİN'DE MOTORSİKLET KAZASINDA YARALANAN GENÇ YAŞAMINI YİTİRDİ
BOŞANMASINI ARABASINI SÜSLEYİP, ŞEHİR TURU ATARAK KUTLADI
KKTC BAŞKONSOLOSU EZEL, MTSO'YU ZİYARET ETTİ
TADEKA’DA “YEDİ KATLI ŞEHİR TARSUS” BELGESEL GÖSTERİMİ
BAŞKAN SEÇER, ‘GELENEKSEL 31. AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMA TÖRENİ’NE KATILIM SAĞLADI
MERSİN'DE POLİS'İNDEN MOTORSİKLETLERE GECE ŞOK DENETİM
MERSİN'DE KAZA: 1 YARALI
MERSİN'DE KOORDİNASYON TOPLANTISI
BAŞKAN GÜNKUT: "KULÜBÜN ELEKTRİK, SU VE DOĞALGAZ SORUNUNU ÇÖZDÜK"