Tarsus’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri...

Tarsus Müftülüğü tarafından 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri açılış programı, Müftülük konferans Salonunda muhteşem bir katılımla gerçekleştirildi.

12 Nisan 2016 Salı, 19:06
G: 12.04.2016 - 19:11
Tarsus’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri...
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Programa Tarsus kaymakamı Bekir ATMACA, Belediye Başkanı Şevket,Garnizon Komutanı Yzb. Yavuz BULUT, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa ÇELENK, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun KALELİ, Ashab-ı Kehf Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi TUZCU, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Emine AYSU, Tarsus’un değerli protokol üyeleri, Din görevlileri, çeşitli daire amirleri katıldı.

 İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program İmam –Hatip Camii görevlisi Mahmut TURAN’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Etkinliğin devam eden bölümünde Müftümüz Hayri ERENAY “Paygamberimiz ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu bir açılış konuşması yaptı. Programın sonunda ise dua edilerek katılımcılara gül takdim edildi.

2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası açılış programında konuşan Müftümüz Hayri ERENAY şunları kaydetti:

“Sayın kaymakamımız, değerli Belediye başkanım, kıymetli başsavcım, Garnizon komutanım, değerli meslektaşlarım. İlçemizin gönül erenlerinden Ashab-ı Kehf platformu temsilcileri. 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası açılış programı vesilesi ile toplanmış bulunuyoruz. Sadeliği arzu eden bir peygamberin ümmetleri olarak sade ve mütevazi bir açılış programı yapmak istedik. Bundan sonra değerli hazirun’un destekleri ile 50 küsür program icra edeceğiz.

Bu senenin Kutlu Doğum Haftasının ana teması Hz. Peygamber Tevhit, Vahdet, Birlik ve Beraberlik olarak belirlenmiştir. Bu gün itibari ile Vahdet ve Tevhide her zamankinden çok ihtiyacımız vardır. Başta efendimizi ve O’nun güzel ahlakını anlatan biz Diyanet görevlileri, başta Türkiye Cumhuriyeti’nde değer icra etmeye çalışan tüm devlet memurlarının her zamankinden daha fazla birlik ve tevhide ihtiyacı vardır. Toptancılık bizi çok zora sokuyor. Birileri ihanet etti diye tüm toplumu ayrıştırmak ve onu tüm bir millete yıkmak toptancılığı Tevhi’i mahvediyor. Biz ayrıştırmada toptancılık yapma gafletine düştük. Buradan hareketle Hz. Muhammed efendimizi anmak ve anlamak, Onu vaaz kürsülerinde bir meslek anlayışı içinde anlatmak, olayları dinler tarihinde olup biten tarihsel bir süreç gibi ruhsuz ve duygusuz biçimde sunmak bizim temel sorunumuzdur. Bizler 150 küsür senedir değerlerimizin sadece edebiyatını yapan bir coğrafyayız. Değerleri ile kendisine değer kazandıramayan bir coğrafyayız. Görüyoruz ki savaşın, kanın, gözyaşının oluk oluk aktığı yer Şam, ama barış görüşmelerinin gerçekleştirilmeye çalışıldığı yer Cenevre’dir. Tüm ümmetin durumu kendi bünyesinde her şeyi anlaması için içselleştirerek kendisine bu gerçeklik yeter. Ne zaman ki İslam ülkelerinin ; “ bizim sorunumuz bizim torağımızda ve bizim toplantılarımızda konuşulur” deyinceye kadar bu sorunlara çözüm bulamayacağız. Tüm bu nedenlerle bu ülkede hizmet veren amiri, memuru ile tüm kesimlerimize çok işler düşmektedir.

Konuşmasının devamında Müftümüz Şunları söyledi: “Hz. Muhammed Mustafa’yı anlamış ve hissetmiş bir devlet memuruna, Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceğinin bekası için bu gün her günkünden daha fazla ihtiyaç vardır. Devletini önemseyen anlayış devletini koruyacak kadroyu yetiştirmek zorundadır. Devletin bekası da milli mücadeledeki liderlerimiz gibi ahde vefalı insanlarımızın varlığı ile mümkün olacaktır.

Şimdi, içinde bulunduğumuz bu Kutlu Doğum Haftasında; “Allah’ım sana adanmış bir on dakikam, sana adanmış ömrüm var” diyebilmek adına bu programları icra ediyoruz. Mükafaatını sadece Allah’ tan umut ediyoruz. Aksi halde muvahhit ve Tevhid olma iddiamız boşlukta kalacaktır. Tevhid İlahi bir kavramdır. Vahdet ibadi bir kavramdır. Tevhidi bize Allah öğretti. Vahdet ise kulun bir gerçeği içselleştirmesidir. Tevhidin düşmanı tefrikadır.

Bu gün ‘ben özgürüm’ sloganı ile sırtına bir çanta alıp yollara düşenler şimdi o çantanın içinde bomba taşıyorlar. Bakınız değerli hazirun! Biz özgür değiliz. Biz Allah’ın kölesiyiz. O hakkımızda neyi takdir buyurmuşsa biz ona boyun eğmiş biz köleyiz. Varlığımıza dair hiçbir tasarrufumuz yoktur. Bu nedenle dini değerlerimizi muhafaza etmeye ve dini hak manada özümsemiş din adamlarına çok ihtiyacımız  vardır. Amentü nün düşmanı fesattır, tefrikayı önlemenin çaresi Tevhit tir. Allah “fesatçılarla beraber olmayınız” buyuruyor. Bizler bu Anadolu topraklarında vatanı uğruna canını feda eden delikanlılarımızı şehit eden hainlerle beraber olamayız. Şunu unutmayınız! Allah; “Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyiniz” diyor. Çünkü onlar, biz Yahudi yada Hristiyan oluncaya kadar bizimle dost olmamaları gerektiğinin farkında olan toplumlardır. Bu nedenle Müslümanın uyanık olması gerekmektedir. Onların hile ve desiselerine, sahte ve yapay gülücüklerine aldanmamamız gerekmektedir. Hz. Muhammed ve onun tebliğ ettiği dini anlamak ve anlatmak bizim sevdamız olmalıdır.

Allah, bu aziz ümmete daha güzel günler yaşatsın inşallah. Yeni fatihler, yeni Alparslanlar, Yeni Selahaddinler çıkarmayı bu aziz ümmete nasip eylesin” dedi.

Program, Müftümüz Hayri ERENAY’ın 2016 Kutlu Doğum Haftasında icra edilecek programların yer ve tarihlerini belirtmesinin ardından dua ile son buldu.

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
BAŞKAN SEÇER, TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN ‘OSMANİYE MAHALLESİ GÜNDÜZ BAKIMEVİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI
SAMSA KARAMEHMET CUMA GÜNÜ AİLE KABRİSTANINDA DEFNEDİLECEK
MUT'TA ZEYTİN HASADI BAŞLADI
Mersin'de Motorsiklet Kazasında Yaralanan Genç Yaşamını Yitirdi
BOŞANMASINI ARABASINI SÜSLEYİP, ŞEHİR TURU ATARAK KUTLADI
KKTC BAŞKONSOLOSU EZEL, MTSO'YU ZİYARET ETTİ
TADEKA’DA “YEDİ KATLI ŞEHİR TARSUS” BELGESEL GÖSTERİMİ
BAŞKAN SEÇER, ‘GELENEKSEL 31. AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMA TÖRENİ’NE KATILIM SAĞLADI
MERSİN'DE POLİS'İNDEN MOTORSİKLETLERE GECE ŞOK DENETİM
MERSİN'DE KAZA: 1 YARALI