Kendileri küçük, düşünceleri büyük

Tarsus'ta Kermeste toplanan 50 kuruşlar, 1 TL”ler, 5 TL’ler birikti ve Akülü Tekerlekli sandalye olarak vücuda geldi.Tebrikler Ş.ishak okulu öğrencilerine.

17 Mayıs 2016 Salı, 08:45
Kendileri küçük, düşünceleri büyük
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

MERSİN HABER- Trafik canavarının 24 saat mesai yaparak kol gezdiği günümüzde, bir anda azrailin kucağına düşmek varken, bazen de  birkaç kırık ve yarayla  Trafik canavarının elinden kurtulabiliriz.

Ancak o Trafik canavarı da bazen ayağımızı, bazen kolumuzu, bazen gözümüzü alıyor bizlerden.

Hele de ortopedik özürlü olmuşsanız, yürüyemiyorsanız..

O zaman tekerlekli sandalyeye mahkum kalabiliyorsunuz.

Yaşı nedeniyle eli ayağı tutmayan insanlarımızda var. Bunlara sakat demiyoruz.. Engelli, engel yaşayan insanlar diyoruz..

Geçen gün kutladığımız Engelliler haftasında gözlerimi yaşartan bir konuyla karşılaştım. Engellilerin halka dayanışmasına, kaynaşmasına tanık oldum...

Atatürk Anıtı önünde Tarsus Şehitishak İlkokulu öğrencilerinden bir grup, öğretmenleri ile birlikte protokolün etrafını sardılar. Orada Engellilerin dernek başkanları ve üyelerde vardı. Ve ortopedik özürlü bir vatandaşımız olan Hüseyin Kısmetli ile Onur Ak adlı kardeşimize biri akülü diğeri tekerlekli sandalye armağan edildi. Akülü aracı hediye edenler ise Şehitishak ilkokulu 2.ci sınıf öğrencileri idi. Geçen hafta okullarının bahçesinde düzenlenen kermeste yiyecek ve içecekler ile el sanatları ürünlerini  satarak gelir elde eden bu minik yürekler, 10 öğretmen ve okul müdürü Hüseyin Pala ile birlikte el ele vererek güzel bir yardımlaşmaya vesile oldular. Kermeste toplanan 50 kuruşlar, 1 TL”ler, 5 TL’ler birikti ve Akülü  Tekerlekli sandalye olarak vücuda geldi.

Hemde Engelliler günü kutlaması sırasında   Belediye Başkan vekillerinden Ali Şimşek bey ve diğer ekibin takdimi ile sahibini buldu. Hüseyin Kısmetli, akülü aracına oturup elektronik düğmesine basarak aracını yürütüp artık istediği yere gidip gelme imkanına kavuştu.  Hüseyin’in ve Onur Ak kardeşlerimizin böyle anlamlı bir günde biri akülü, diğeri tekerlekli sandalyeye kavuşmaları çok anlamlıydı. O görüntüler bizleri hem duygulandırdı, hem de gözlerimizi yaşarttı.

Bu nedenle  özellikle Şehitishak ilkokulu 2. Sınıf öğrencilerine yaptıkları yardım ve  törene katıldıkları için teşekkür ediyorum.

Onlara destek olan isimsiz kahramanlar  öğretmenlerimize ve okul yöneticilerine teşekkür ediyorum. Sakatlar Derneği Başkanı Ali Çelik’e teşekkür ediyorum.

YAKUP BONCUK- 05333248800

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MUT'TA ZEYTİN HASADI BAŞLADI
MERSİN'DE MOTORSİKLET KAZASINDA YARALANAN GENÇ YAŞAMINI YİTİRDİ
BOŞANMASINI ARABASINI SÜSLEYİP, ŞEHİR TURU ATARAK KUTLADI
KKTC BAŞKONSOLOSU EZEL, MTSO'YU ZİYARET ETTİ
TADEKA’DA “YEDİ KATLI ŞEHİR TARSUS” BELGESEL GÖSTERİMİ
BAŞKAN SEÇER, ‘GELENEKSEL 31. AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMA TÖRENİ’NE KATILIM SAĞLADI
MERSİN'DE POLİS'İNDEN MOTORSİKLETLERE GECE ŞOK DENETİM
MERSİN'DE KAZA: 1 YARALI
MERSİN'DE KOORDİNASYON TOPLANTISI
BAŞKAN GÜNKUT: "KULÜBÜN ELEKTRİK, SU VE DOĞALGAZ SORUNUNU ÇÖZDÜK"