Bülent Korkmaz öğrencilerile buluştu

Mersin Üniversitesi Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü, eski futbolcu Bülent Korkmaz ve takım oyuncusu Nurullah Kaya ile Milli Atlet Burcu Ayhan Yüksel'i öğrencilerile buluştu

16 Ekim 2015 Cuma, 14:41
G: 17.10.2015 - 07:12
Bülent Korkmaz  öğrencilerile buluştu
-

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 12-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası programı kapsamında Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) bir panel gerçekleştirildi.
 
Mersin Üniversitesi Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü, eski futbolcu Bülent Korkmaz ve takım oyuncusu Nurullah Kaya ile Milli Atlet Burcu Ayhan Yüksel'i öğrencilerimizle buluşturan panele, Atletizm Milli Takım Antrenörü Cahit Yüksel, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Mersin Başkanı Mithat Ertaş ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Kubilay Kalaycıoğlu da katıldı.
 
Sporcular, düzenlenen panel öncesinde Mersin Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'yı makamında ziyaret etti. Bülent Korkmaz, Nurullah Kaya, Burcu Ayhan Yüksel ve Cahit Yüksel'in yaptığı ziyarette Mersin Üniversitesi'nin spor alt yapısı ve olanakları konuşuldu. Sporcu sağlığı açısından Mersin Üniversitesi Hastanesi'nin teknik yeterliliğe sahip olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Çamsarı, bu konuda Mersin İdman Yurdu takımına destek olmaya hazır olduklarını kaydetti. Prof. Dr. Çamsarı'nın desteği karşısında memnuniyetini dile getiren Bülent Korkmaz ise en yakın zamanda tekrar Mersin Üniversitesi'ne gelmeyi ve üniversitenin olanaklarını yakından görmeyi istediğini dile getirdi.
 
Ziyarete, MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya ile MEÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Eyyup Güler, MEÜ Spor Birliği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatma Çepikkurt, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü, eski hakem Vedat Yüksel ile Mersin İdman Yurdu Menajeri Mesut Bilir de eşlik etti. Aynı zamanda her ikisi de MEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olan Nurullah Kaya ve Burcu Ayhan Yüksel'i başarılarından dolayı tebrik eden Rektör Çamsarı, ziyaret sonunda Bülent Korkmaz'a bir çiçek takdim etti.
 
Ziyaretin ardından Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapılan panel, öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. MEÜ Mersin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Aydoğdu moderatörlüğünde yapılan panelde, sporcular ve spor yetkilileri öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
 
Öğrencilerin alkış ve tezahüratlarıyla salona giren Bülent Korkmaz, Mersin Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek kendisine sorulan soruları yanıtladı. Futbolcu olmakla teknik direktör olmak arasındaki farklardan söz eden Korkmaz, futbolu çok sevdiği ve her zaman futbolun içinde olmak istediğini ancak teknik direktörlüğün futbolculuktan daha zor olduğunu söyledi.
 
Öğrencilere, hangi yaşta ve hangi branşta spor yaparlarsa yapsınlar çok araştırmaları ve öğrenmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Korkmaz, "Yapmanız gereken çok çalışmak, doğru ve disiplinli bir biçimde çalışmaktır" dedi. Korkmaz, futbolculuk kariyerindeki başarıyı teknik direktörlük kariyerinde de elde etmek için büyük çaba gösterdiğini sözlerine ekledi.
 
Panelde Burcu Ayhan Yüksel atletizm kariyerinden, Futbolcu Nurullah Kaya sahaya çıktığında taşıdığı heyecandan söz ederken Atletizm Milli Takım Antrenörü Cahit Yüksel Türkiye'de atletizm sporunun gelişememe nedenleri hakkında fikirlerini paylaştı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü temsilcisi Kubilay Kalaycıoğlu etkinliğin amacını spor algısını geliştirmek olarak açıklarken, ASKF Mersin Başkanı Mithat Ertaş bu yıl ikincisini düzenledikleri Amatör Spor Haftası etkinlikleriyle amatör sporu tanıtmak ve geniş kitlelere yaymak istediklerini ifade etti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN'DE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YEMEKTE BİRARAYA GELDİ
VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, GAZİ POLİS MEMURU HALİL ARI VE AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
38. ULUSLARARASI MERSİN BRİÇ FESTİVALİ BAŞLADI
MERSİN POLİSİ HIZ KESMİYOR
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ MUT’TA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA  İMZA ATIYOR
MERSİN'DE İŞYERİ YANGINI
REMZİ KARABULUT’TAN TADEKA’DA “DEMOTİK HİYEROGLİFLER SERGİSİ”
TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİNDE BULUŞALIM
MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS'TA 'DOKTOR SUNUMLARI' İLE FARKINDALIK YARATTI
TARSUS'TA KURU İNCİR TEZGAHTAKİ YERİNİ ALDI