Yüzlerce Öğrenci Bilim Şenliği’nde Buluştu

Teleskopla gözlem yaptılar, mikroskopla keşfettiler, uzay çadırında gezegenleri tanıdılar. Erdemli ’de yüzlerce öğrenci TUBİTAK 4007 Erdemli Bilim Şenliği’nde buluştu.

25 Ekim 2024 Cuma, 09:53
Yüzlerce Öğrenci Bilim Şenliği’nde Buluştu
-

Yüzlerce Öğrenci Bilim Şenliği’nde Buluştu

Teleskopla gözlem yaptılar, mikroskopla keşfettiler, uzay çadırında gezegenleri tanıdılar. Mersin Erdemli ’de yüzlerce öğrenci TUBİTAK 4007 Erdemli Bilim Şenliği’nde buluştu.

Erdemli Belediyesi, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi işbirliği ile TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Şenliği Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda yüzlerce öğrenciyi bir araya getirdi.

Şenlik alanında; eğlenceli bilim çalışmaları, oyun atölyeleri, 3D tasarım çalışmaları, STEM etkinlikleri, sağlıklı yaşam atölyeleri, trafik eğitim atölyeleri, yenilenebilir enerji uygulamaları ve astronomi gözlemleri gibi yaklaşık 52 atölye, ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

52 atölyenin yer aldığı Bilim Şenliği’nde öğrenciler hem eğlenceli bir öğrenme ortamı yaşıyorlar hem de çeşitli bilimsel deney yapıyorlar.

Bu tür etkinliklerini önemsediklerini ifade eden Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, “TUBİTAK'ın koordinesinde desteğiyle yapılan 4007 kapsamında 50'ye yakın projenin yer aldığı bir etkinlik. Burada üniversitelerimizin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yerel idarelerin katkısıyla etkinlik yapıyor. Çocuklarımız özellikle bilime yönelik birçok hobilerini, etkinliklerini ve görsellerini paylaşıyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bilim etkinliklerine her zaman destek vereceklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “ Geleceğin teminatı olan çocuklarımız bilimin ışığında yürüsün diye gayret ediyoruz. Bugün Erdemli Kaymakamlığı, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi ile birlikte düzenlemiş olduğumuz etkinlikteyiz. 52 farklı stant var. 52 farklı stantta öğrencilerimiz deneylerini yapıyorlar ve deneyerek öğreniyorlar. Biz de Erdemli Belediyesi olarak bu tarz bilim etkinliklerinin her zaman yanında olacağız” diye konuştu.

Bilim ışığında öğrencileri eğitmeyi amaçladıklarını ifade eden Elif Çatal, “Bugün burada TUBİTAK 4007 projemize başlamış bulunmaktayız. Bizim en büyük amacımız çocukların eğlenerek bilime adım atmalarını sağlamaktır. O anda keşif yolculuğu atölyemizde Erdemlimizdeki minik mucitlere yol göstermeye devam edeceğiz, teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bu tarz etkinlikleri çok sevdiğini ifade eden Efe Taş, “ Liseler, ilkokul, ortaokullar var. Çocuklar çok güzel şeyler öğreniyor ve burada derslerde görmediğimiz şeyleri gördük. Bizim için çok artı bir kavram. Kimyaya benim ilgim var. O yüzden buraya geldim” diye konuştu.

Bilim Şenliği atmosferini çok beğendiğini söyleyen Ahmet Derdiyok, “Buranın atmosferi gerçekten çok güzel. Çok eğleniyoruz arkadaşımla beraber yapıyoruz. Öğretmenimiz bize ilk önce mobius şerit yaptırdı. Bize bunları kestirdi ve çıkacak şeyi ben de çok merak ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan Bilim Şenliği 26 Ekim’de sona eriyor

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsus'ta Cami, Çocuk ve Genç Buluşması Gerçekleştirildi
TARSUS ÜNİVERSİTESİ, ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞUYOR
9. MERSİN CNR KİTAP FUARI’NDA BÜYÜKŞEHİR RÜZGARI ESTİ
Yüzlerce Öğrenci Bilim Şenliği’nde Buluştu
MERSİN POLİSİ ROTA DEĞİŞTİRİP DOLANDIRANLARI YAKALADI
VALİ PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA, GÜVENLİK, ASAYİŞ DEĞERLENDİRME VE KOORDİNASYON TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TARSUS İDMANYURDU'NDA 5 İSTİFA
TARSUS'TA TRAFİK KAZASI:1 YARALI
Cumhuriyet’in 101. Yılında “Atatürk’ün Fikir Dünyasında Cumhuriyet” Konferansı
MTSO Sanat Galerisi, sezon açılışını ‘İkili Mekan’ sergisiyle yaptı