Ve artık tamamen yasak!

24 Ocak 2017 Salı, 18:24
Ve artık tamamen yasak!
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Amonyum Nitrat (yüzde 33 AN) gübresinin tarımsal amaçlı kullanımı tamamen yasaklandığını, çiftçilere satış yapılmayacağı, diğer yandan tarımsal amaç dışı kullanım için satış ve sevkiyatlarda ilgili firmalar bakanlıktan izin almaya devam edecekleri belirtildi.


Müdürlük açıklamasında üretici-İthalatçı firmaların ve bayi/dağıtıcıların yedieminlerindeki Kalsiyum Amonyum Nitrat (yüzde 26 CAN) ile Kalsiyum Amonyum Nitrat ( yüzde 21 CAN) gübrelerinin çiftçilere satışına kontrollü olarak izin verileceği de belirtilirken, Potasyum Nitrat ve Sodyum Nitrat gübrelerinin satışının tamamen serbest bırakıldığı kaydedildi.

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama’nın devamında, “Bu bağlamda, Üretici-İthalatçı Firmalardan Bayi/Dağıtıcılara satış yapılması konusunda yapılan açıklamada, “Üretici ve ithalatçı firmalar, sevkiyat işlemlerini Gübre Kayıt ve Takip Sistemi üzerinden yapacaklardır. Gübre Kayıt ve Takip Sistemine kayıtlı olmayan dağıtıcılara/bayilere kesinlikle sevkiyat yapılmayacaktır. Üretici-ithalatçı firma, sadece Kalsiyum Amonyum Nitrat (yüzde 26 CAN ve yüzde 21 CAN) gübrelerinin satış ve sevkiyat bilgilerini Gübre Kayıt ve Takip Sistemine kaydederek Sevkiyat Belgesi çıktısını alacaktır. Bu belge ve Yol Kontrol Belgesini taşıma aracına verecektir. Eğer, sevkiyat sanayi, ihracat vs. amaçlı yapılacaksa Bakanlıktan ayrıca izin alınacaktır” denildi.

Dağıtıcı bayi-çiftçi- İl/İlçe müdürlükleri işlem süreçleri hakkında yapılan açıklamada ise, “Dağıtıcıdan/Bayiden dağıtıcıya/bayiye Kalsiyum Amonyum Nitrat (yüzde 26 CAN ve yüzde21 CAN) gübre satışı kesinlikle yapılmayacaktır. Gübre alacak Çiftçiler, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Tarımsal Üretim Kayıt Sistemine (TUKAS) kayıtlı olmak zorundadırlar. İl/ilçe Müdürlüğü, gübre satın almak isteyen çiftçilerin sistemdeki (ÇKS/TUKAS) arazi ve ürün durumunu göz önünde bulundurarak 4 (dört) nüsha e-reçete (Ek-1) düzenleyecektir. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Tarımsal Üretim Kayıt Sistemine (TUKAS) kayıtlı olmayan çiftçilere kesinlikle e-reçete düzenlenmeyecek ve gübre satışı yapılmayacaktır. E-reçete, Gübre Kayıt ve Takip Sistemi (GKTS) üzerinden sistemde yetkilendirilmiş il/ilçe müdürlüğü personeli tarafından verilecektir. Çiftçi, e-reçete ile birlikte gübreyi satın alacağı bayi/dağıtıcıya başvurması gerekmektedir. Bayi/dağıtıcı, e-reçete'ye göre çiftçiye Kalsiyum Amonyum Nitrat (yüzde 21 CAN- yüzde 26 CAN) satışı yapacaktır. Satış sırasında e-reçete üzerine yer alan satış bilgileri ve taahhüt kısımları doldurularak satıcı ve alıcı (Çiftçi) tarafından imzalanacaktır. Satılan gübrenin firma adı mutlaka e- reçete üzerine yazılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin'de Deprem Meydana Geldi
Mersin’in Tarsus İlçesinde Sulama Kanalına Giren 22 Yaşındaki Abdulselam Toraman Hayatını Kaybetti
Mersin’in Akdeniz İlçesinde Sanayi Işıklarında Kontrolden Çıkan Tır Dereye Uçtu, Tır Sürücüsü Yaralandı
Tarsus Asayiş Büro Amiri Ramazan Dumrul'a Veda Yemeği
Büyükşehir Yol Yapım Ekipleri, Vatandaşı Memnun Etmeye Devam Ediyor, Arpaçsakarlar’da Yapılan Yol Çalışmasına Mahalleli’den Tam Not
Mersin Büyükşehir’den Bir İlk Daha ‘Tarsus Dağ Koşusu’
Sıcak Havalarda Nelere Dikkat Edilmeli, Uzm. Dr. Çat Açıkladı; “Bol Su Tüketin, Suyun Yerine Başka İçecekler Koymaya Çalışmayın”
69’undan Sonra Mersin Büyükşehir’in Ekipleri Sayesinde Yeniden Ayakta
Büyükşehir’in Programında Ressamlar Karageçit’in Doğal Güzelliklerini Tuvallere Aktardı
Tarsus Ticaret Borsası URGE Proje Takımı, Amerika- New York’ta Düzenlenecek Fancy Food Show Fuarı’na Katıldı