VALİ PEHLİVAN "MERSİN-TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'NİN 5. ETABI ONAYLANDI"

Valisi Hamza Pehlivan, Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin 5. Etabının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığı söyledi.

21 Ekim 2024 Pazartesi, 19:11
VALİ PEHLİVAN "MERSİN-TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'NİN 5. ETABI ONAYLANDI"
-

Mersin Valisi Hamza Pehlivan, Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin 5. Etabının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığı söyledi. 
Vali Pehlivan; şunları söyledi:

“Mersin'de en kadim OSB’si olan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgemiz (MTOSB) 823 hektar alan üzerine kurulu olup, 4 etabında faaliyet gösteren 263 firmada yaklaşık 27 bin kişiye doğrudan istidam sağlamaktadır. Sanayi alanında yatırım yapmak üzere gelen talepleri karşılamak, yatırımcılara yeni alanlar oluşturmak amacıyla OSB olarak bir süredir hazırlıklarını sürdürmekte olduğumuz çalışmalar neticesinde, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgemizde 235 hektar alan üzerine kurulacak olan 5. etap yeni genişleme alanı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından onaylanmıştır.

"50 BİN ISTİHDAM HEDEFLENİYOR"

MTOSB’miz, 5. etap genişleme alanı ile birlikte toplam 1.058 hektar alana ulaşacaktır. Bu alanda hayata geçirilecek yeni yatırımlarla toplam istihdamın yaklaşık 50 bine çıkması hedeflenmektedir. Mersin'de bütün diğer kamu hizmetleri ve yatırım alanlarında olduğu gibi OSB’lerimizin gelişmesi konusundaki himayeleri ve desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Mersin İlimiz ve yatırımcılarımız adına şükranlarımızı sunuyorum. Genişleme alanının onaylanması ve OSB ile ilgili tüm konulara verdikleri desteklerden dolayı Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza, Sayın Milletvekillerimize, Bakanlığımızın ilgili birimlerine, MTOSB Müteşebbis Heyetimize, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, katkı ve emeği olan kişi ve kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum.
Ülkemizin ve Mersin İlimizin ekonomisine, yatırımcılarıyla OSB’mize değer katacak, istihdam sağlayacak olan girişimcilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MTSO YÖNETİMİ, FRANSA'DA GIDA FUARINA KATILDI
"TARSUS'TA SAĞLIĞINI KEŞFET, GELECEĞİNİ FETHET" PROTOKOLÜ İMZALANDI
TAYİNİ ÇIKAN ÇAMLIYAYLA KAYMAKAMI YILMAZ'A VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ
TARSUS AYŞE MİRİCİ ORTAOKULU'NA AYDINLATMA TALEBİ
MERSİNLİ MİLLİ BOKSÖRLER DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN HAZIR
Domates serasında çıkan yangın zarara neden oldu
Mersin Çeşmeli Mahallesi'nde Trafik Kazası: 1 Yaralı
VALİ PEHLİVAN "MERSİN-TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ'NİN 5. ETABI ONAYLANDI"
ÇAMLIYAYLA KAYMAKAMI YILMAZ, VEDA ZİYARETLERİNDE BULUNDU
BAŞKAN BOLTAÇ, TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILDI