Ağustos ayının ilk yönetim kurulu toplantısında ihracat ve ithalat rakamları değerlendirilirken, Covid-19 salgını sürecinde ihracatta yaşanan olumsuzluklar ile ticaret hacmindeki daralmaların dijital ortamda yapılarak ekonomiyi canlandıran etkileri istişare edildi.
“Firmaların E-Ticaret, E- İhracat Kullanımını Artırmalıyız”
Başkan Murat Kaya, 2020’nin ilk ayında gerçekleştirilen Türkiye-AB İş Diyaloğu (TEBD), Avrupa Birliği tarafından Türkiye ile ortak olarak finanse edilen Türkiye ve Baltık Ülkeleri Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi konulu çalışma ziyaretine Eurochambres’in seçtiği 12 kurum arasında Tarsus Ticaret Borsası'nın da bulunduğunu belirttiği açıklamasına şöyle devam etti;
”İhracatın kapılarını aralamak, üyelerimizin ihracat hacmini arttırmak ve dijital ortamda da pazara girişlerini sağlamak amacıyla, borsamız personelleri aracılığıyla destek ve hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Yakın bir zamanda, Baltık Ülkeleri Pazarına Giriş ve Fırsatlar’ konulu webinar programını Litvanya Vilnius Ticaret Ateşemizin katılımı ile gerçekleştirdik.
Ayrıca TOBB’nin ve ticaret Bakanlığımızın e-ihracat ve e- ticaret konularında sürdürdüğü, eğitimleri takip ederek üyelerimizi bu konuda bilgilendiriyoruz. E-ticaretle ulaşılamayan mesafelere ulaşılmasının bir fırsat olduğuna inanarak, üyelerimizi bu konuda yüz yüze yapılan görüşmelerle bilgilendiriyor, e-ticaretin iyi değerlendirilmesi halinde üyelerimizin önümüzdeki dönemin kazananları olması için hizmet veriyoruz.” dedi.
“E- Ticaret Hacmimiz yüzde 48’lik artışla 63 milyar lira oldu.”
Başkan Murat Kaya, Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’ın e-ticaret konusundaki açıklamalarına değinerek,
“Bakanımız e-ticaret hacmin geçen senenin ilk 5 aylık dönemine göre yüzde 48’lik artışla 63 milyar lira olduğunu açıkladı. Sektör bazında detaylı analizlere bakıldığında, tarım ve tarım ürünlerinin halen e-ticaret fırsatından yeterli ölçüde faydalanamadığı görülüyor.
Pandemi döneminde tam 1 milyon kişi ilk defa e-ticareti kullanmaya başlamış.Ekonominin parlayan itici gücü olan e-ticarete olan ilginin bundan sonra da hızlanarak artacağı çok açık.
Biz bu dijital dönüşümü çok önceden öngörerek URGE projemiz kapsamında 2018 yılından itibaren devreye aldığımız ve ihracat yapan, ihracat yapmak isteyen tüm üyelerimizin hizmetine sunduğumuz “tarsusbazaar.com” alım satım platformu, web sayfamızda coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini e-şipariş hattı ile temel elektronik ticaret altyapımızı hazırlamıştık. Buna ilave olarak, yüksek hacimli ve tanınmış elektronik pazaryerlerinde üyelerimizin yer alma imkanları konusunda, görevlendirdiğimiz personellerimiz üyelerimiz ile yakın temas halinde görüşmelerini sürdürmektedir.
Farklı hedef pazarlar ve fonksiyonlar sunan ve gittikçe gelişen elektronik ticaret imkânları konusunda üyelerimizin daha istekli ve cesur olmasını bekliyoruz.” Dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.