Şakanın ayarı kaçıp, kaba muzipliğe dönüşürse kendinizi bir anda karakolda veya savcının karşısında bulabilirsiniz. Hakkınızda dava açılması bir yana, para cezası da ödeyebilirsiniz. Espri yapacağım diyerek başkalarının kişilik haklarına, malına zarar vermekle suçlanabilirsiniz.
Tarihi ile ilgili farklı rivayetler olmasına karşın, şakanın ''Evrensel Günü'' olarak kabul edilen 1 Nisan'da, farkında olmadan siz de kötü bir şakanın kurbanı olabilirsiniz.
Dünyanın pek çok ülkesinde farklı şakaların gelenek haline geldiği 1 Nisan'ın geçmişine ilişkin farklı rivayetler olsa da ''Şaka Günü'' olarak adlandırılan bu geleneğinin tarihçesi, 16. yüzyıla kadar uzanıyor.
Rivayete göre, Fransa'da, 1564'e kadar yeni yıl 1 Nisan'da başlarmış. 1564 yılında Fransa Kralı IX. Charles'ın takvimi değiştirme kararı ile yılbaşı 1 Nisan'dan 1 Ocak'a alınmış. Yeni yılda herkes birbirine hediyeler sunmuş, ''mutlu yıllar'' dilemiş ancak bazı muzipler ise 1 Nisan'ı unutmamış. Sanki yılbaşı kutlanıyormuşçasına, eskiden olduğu gibi yine hediyeler alıp vermişler.
Bunu muziplik nedeniyle ''şaka'' niyetine, gülmek için yaptıklarını söylemişler. O günden itibaren, her yılın 1 Nisan günü, büyük-küçük herkes birbirine şaka yapmaya koyulmuş.
- 15 ay hapis cezası -
Sonucu en ağır olan şaka ise 1 Nisan 2006'da İstanbul'da yaşandı.
Moda vapuruyla Kadıköy'den Beşiktaş'a giden Murat Alas isimli bir kişi, ''Üzerinde bomba olduğunu'' söyledi. Şakacı, vapur iskeleye yaklaşınca gözaltına alındı ve 2 Nisan'da tutuklandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.