Üretici Kadınlar Haklarını Hatırladı! Büyükşehir, Kadına Şiddete Karşı Yaptığı Etkinliklerle Örnek Oldu

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Mersin’in birçok noktasında farklı etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, farkındalık yarattı. Üretici kadınlar hakları konusunda bilinçlendirilirken, etkinliklerle her yönüyle kadın haklarının konuşulması sağlandı.

26 Kasım 2020 Perşembe, 11:20
Üretici Kadınlar Haklarını Hatırladı! Büyükşehir, Kadına Şiddete Karşı Yaptığı Etkinliklerle Örnek Oldu
-

Etkinlikler online seminerle başladı
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler, online platformda yapılan seminerler ile başladı. Zoom üzerinden gerçekleştirilen seminerlerde ilk olarak Prof. Dr. Ayşe Çalık Ross tarafından kahramanlıklarıyla bilinen Gülnar Hatun’un efsanevi hikayesi anlatıldı. Avukat Nida Gamsız’ın “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” ile ilgili yaptığı bilgilendirme ile devam eden seminerler, Psikolog Deniz Liman’ın “Şiddet Türleri” ve Polis Memuru Kürşad Buğra Bilgin’in “Siber Şiddet” hakkında yaptığı bilgilendirme ile sona erdi.

Tarihi Taşhan’da kadın hakları konuşuldu
Mersin’in Mut ilçesinde bulunan Taşhan Kadın Üretici Pazarı’nda düzenlenen programda ise kadınlar, turuncu renkte kıyafetler giyerek farkındalık yarattı. Program kapsamında üretici kadınlara Avukat Meryem Diniç tarafından 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun başta olmak üzere İstanbul Sözleşmesi’nin kapsamı, önemi, imzalanması ve yürürlüğe girme süreciyle ilgili bilgilendirme yapıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Diniç, kadına şiddetin sadece Türkiye’de değil global çapta bir sorun olduğunun ortada olduğunu ifade etti. Kadına yönelik uygulanan şiddetin sadece fiziksel olmadığının altını çizen Diniç, “Birçok kadın psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddete de maruz kalmaktadır” dedi.

Taşhan’daki üretici kadınlardan Meltem Çalışkan ise “İstanbul Sözleşmesi’nde yer alan haklarımızı tekrar hatırlayıp pekiştirmiş olduk. Kadına her türlü taciz ve şiddete hayır diyoruz. Bizler birbirimize desteklemek ve korumak zorundayız. Küçük, büyük veya yaşlı hiç fark etmez, kadın her yaşta kadındır” diye konuştu.

Fatma İsbaha ise Avukat Meryem Diniç’e teşekkür ederek, “Köylü, kentli, küçük, büyük, anne, anneanne hiç fark etmiyor. Kadına şiddete hayır diyoruz” ifadelerini kullandı.

Üretici kadınlardan Emine Yaşar ise kadına şiddetin hayatlarının her bölümünde olduğunu kaydederek, “Bunun önüne geçebilmek için de kendi ayaklarımız üzerinde güçlü ve dik durmamız gerek” diye konuştu.


25 Kasım için mini konser düzenlendi

Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde pandemi ve sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenen programda ise ilk olarak mini konser düzenlendi. Çimlerde oturarak şarkılara eşlik eden vatandaşlar, canlı müziğin tadını doyasıya çıkardı. “Mutlu Kadın, Mutlu Aile” adlı drama oyunu ile devam eden program, Etkinlik ve Sanat Merkezi Korosu’nun muhteşem performansı ile sona erdi.



 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Doğu Akdeniz’de Fırtına Uyarısı
TARSUS'TA ŞEHİT ÖĞRETMENLER KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI
“Öncelik Yayanın Öncelik Hayatın, Yayalar Kırmızı Çizgimiz”
MEZİTLİ’DE KADINLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
BAŞKAN BOLTAÇ'TAN BAŞKAN TUNCER'İ ZİYARET ETTİ
GÜLNAR KAYMAKAMI YAKTI'YA ÖĞRETMENLERDEN ZİYARET
ANAMUR'DA YILDIRIM DÜŞEREK EVİ ZARAR GÖREN AİLEYE ZİYARET
TARSUS'TA ÖĞRETMENLERDEN KAN BAĞIŞI
Çakır:Mersin’i turizmde doğru planlamalıyız
“JANDARMA, ARANAN ŞAHSI KISKIVRAK YAKALADI”