ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü ANDIK.

Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan’ın 10 Kasım Atatürkü anma gününde okuduğu kendi yazdığı “Mavi Gözlü Adam” şiiri büyük alkış aldı.

11 Kasım 2015 Çarşamba, 08:35
ULU ÖNDER  ATATÜRK’Ü ANDIK.
-

MERSİN HABER- Büyük Önder Atatürk’ü anmak  için Tarsus  Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı önünde saat 9'u 5 geçe 2 dakika sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.Daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekilirken, İstiklal marşının ikinci kıtası söylenirken,Şanlı bayrağımız yavaş yavaş yarıya indirildi..

Daha sonra tören 75. Yıl Kültür merkezinde Ayhan Bozpınar Anadolu Lsesi tarafından düzenlenen etkinlik yapıldı. Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikte yine saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Kaymakam  Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı   Binbaşı Vedat Topak, Jandarma komutanı binbaşı Yavuz Bulut, belediye başkan yardımcısı Ali Şimşek,  Emniyet müdürü Salim Çakan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, okul müdürleri, öğretmenler, basın mensupları ve öğrenciler olarak bu güzel ve anlamlı etkinliği izledik.

Burada önce Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesinden Tarih öğretmeni  Hülya Ateş, günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı.

“Eğer bugün ayyıldızlı şanlı bayrağımız altında özgürce yaşayabiliyorsak, istiklal marşımızı özgürce söyleyebiliyorsak, ezanlarımız susmuyorsa, bunu o birlik ve beraberlik ruhuna, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz.

Çanakkale, bu milletin iş başa düşünce ölüme vuslat heyecanıyla nasıl koştuğunu göstermiş, vatan toprağı üzerinde hesabı olanların bütün heveslerini kursağında bırakmıştır. Ölüme koşan Mehmetçiğin korkusuz tavrı bu irade karşısında itilaf devletlerini bazı hesaplarından vazgeçmek zorunda bırakmıştır. Bu vatanı bize emanet edenler, Türk’üyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Lazıyla, emperyalistlere karşı nasıl birlik içinde hareket ettiyse, bugünde birlik ve beraberlik günü olmalı. Atatürkün manevi huzurunda silah arkadaşlarınıda saygıyla anmalıyız. Bilmeyliyiz ki, Mehmet Akif’in “Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” dediği gibi bir millet olabilirsek, bu toplu vuran yürekler ülkemizin bölünmez bütünlüğünün teminatı haline gelecektir. Bu millet, dünyada pek çok ülkenin kabul ettiği gibi 20. Yüzyılın dahisini çıkarmışsa, bundan sonra da nice gençlerimiz daha iyilerini aynı ruh, birlik ve beraberlik duygularıyla başarabilir.” Dedi.

  Okul müdürlüğünü Abdurrahman Gündüz’ün yaptığı  ABAL’ın etkinliğinde aldığım notlarda, dünya ülkelerinin Atatürk ve silah arkadaşları ile Türk milleti hakkındaki düşünceleriydi.

Töreni düzenleyen okul müdür ve öğretmenleri ile öğrencilerine teşekkür ederiz.

 Son bölümde ise Atanın sevdiği şarkılar seslendirildi.

 
Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan’ın 10 Kasım Atatürkü anma gününde okuduğu  kendi yazdığı  “Mavi Gözlü Adam” şiiri büyük alkış aldı.

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
VALİ PEHLİVAN, AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI
MERSİN ÜNİVERSİTESI İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR ERDAL BAYKAN, DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Tarsus'ta feci kaza 1 ölü, 2 yaralı
BAŞKAN BOLTAÇ: "TARSUS, GELECEKTE YILDIZI PARLAYACAK BİR KENT HALİNE GELİYOR" "
BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS'A TRANVAY PROJESİ...
VALİ PEHLİVAN: "AHİLİK HAFTASI KUTLU OLSUN"
CHP GENEL MERKEZİ'NDEN BAŞKAN BOLTAÇ'A ÖNEMLİ ZİYARET
İLK DEFA 3 YILLIK TARIMDA DESTEKLEME PAKETİ AÇIKLANDI, YENİ BAHÇE TESİSLERİNE DİKKAT
Başkan Seçer Tarsus TSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı ve Müşterek Komite Toplantısı’na Katıldı
MESKİ, ÖĞRENCİLERİ SU TASARRUFU HAKKINDA BİLGİLENDİRİYOR