Türkiye’nin Limon Deposu Erdemli'de Hasat Sezonu Başladı

Türkiye’nin limon üretiminde birinci sırada yer alan Mersin’de yeni hasat sezonu başladı.

27 Eylül 2024 Cuma, 11:16
G: 27.09.2024 - 11:39
Türkiye’nin Limon Deposu Erdemli'de Hasat Sezonu Başladı
-

Türkiye’nin limon üretiminde birinci sırada yer alan Mersin’de yeni hasat sezonu başladı.
Mersin limon üretiminin ise  %46’sını karşılıyor. Günün ilk ışıkları ile limon bahçelerinin yolunu tutan vatandaşlar, makasları ele aldı, bir bir kesilen limonalar kasalara yerleştirildi.  Lamas limonu’ndan, Enterdonat’a, Kütdiken’den,Mayer limona varıncaya kadar birçok türde limon Mersin’de üretiliyor. Üretimin ana merkez ise Erdemli İlçesi. Erdemli İlçesi’nde, 108.400 dekarlık alanda yılda 501.465 ton limon üretiliyor. Bu yoğun hasat, sadece bölge ekonomisine değil, Türkiye'nin de tarımsal ihracatına önemli katkılar sağlıyor. Yeni sezonun ilk hasadını ise Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ve limon üreticileri  birlikte yaptı.
Mersin ve Erdemli’nin Türkiye’de üretimde birinci sırada olduğunu, ünlü Lamas Limonu’nun üretiminin yüzde 65’inin Erdemli’de yapıldığını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “Türkiye’de limon üretiminde birinci sırada Mersinimizde limonun başkenti Erdemlimizde hasat dönemi başladı. Erdemlimizde hem iç piyasaya hem dünyanın dört bir tarafına limon ihracatı yapıyoruz. Tabi bu hem ülke ekonomisine, hem de ilçe ekonomimize ciddi katkı sağlıyor. Enterdonattan Kütdiken’e Mayer’den Lemas limona kadar birçok çeşit Erdemlimizde üretilmektedir. Coğrafi işaretli lemas limonumuzun yüzde 65’i Erdemlimizde üretilmektedir. Bugün de Erdemlimizde limon hasadına başlamış bulunmaktayız. Mersinimizde Erdemlimizde bugün hasat sezonu başladı. Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum” diye konuştu.
Üreticiler Sezondan Umutlu Yeni sezondan üreticiler ise umutlu. Yeni limon sezonuna başladıkları için mutlu olduklarını ifade eden Ayşe Tekin,  “Yeni sezonumuz başladı inşallah bugün siftah yaptık. İnşallah bereketli olur, böyle devam ediyoruz, işimiz güzel. Sezon boyunca geçimimiz limondandır. Her çeşit limonu kesiyoruz, mayer, kütdikeni böyle devam ediyoruz” diye konuştu. Geçimini limondan sağladığını ifade eden Ahmet Yılmaz, “ Çalışıyoruz sağ olsunlar, Allah razı olsunlar. Limonda güzel bereketi de var. Dünya çapında çok güzel dolduğu içinde buradan alıyorlar. Bizde keserken de emek çekiyoruz, dikkatli kesiyoruz, güzel bir şekilde bozulmadan gitsin diye” diye konuştu. Öte yandan yılın ilk limon hasadı tatlı ikramı sonrası sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Boltaç, Üç Çocuğun Hayalini Gerçekleştirdi
MERSİN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 'NDEN İŞ YERLERİNE DENETİM
TBF İL HAKEM KURULUNDAN, İL MÜDÜRÜ ÖZ’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
‘TRAFİK PARK’ HEM ÇOCUKLARIN HEM DE VELİLERİN GÖZDESİ
BÜYÜKŞEHİR’İN FİDE FİDAN DESTEKLERİ İLE ÜRETİM DE ÜRETİCİ DE BÜYÜYOR
Türkiye’nin Limon Deposu Erdemli'de Hasat Sezonu Başladı
“Halkın sosyalleşecek tesise ve eve ihtiyacı varken ben otel yapamam”
SAMSA KARAMEHMET, BUGÜN SON YOLCULUGUNA UĞURLANACAK
TARSUS'TA NOHUT YÜKLÜ TIR'IN DORSESİ YANDI
VALİ PEHLİVAN, TARSUS'TA TARİHİ OKULU EĞİTİME AÇTI