TÜRKİYE’NİN 1. PARTİSİ CHP 101 YAŞINDA BAŞKAN SEÇER, CHP’NİN 101. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ PROGRAMINA KATILDI

: “İKTİDARIMIZ YAKINDIR” DİYEN BAŞKAN SEÇER, “CUMHURİYET HALK PARTİSİ, HALKIN PARTİSİDİR, KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR.. SAHİP OLDUĞUMUZ KUDRET, ATATÜRK’ÜN YAKTIĞI AYDINLANMA MEŞALESİNDE SAKLI”

09 Eylül 2024 Pazartesi, 14:26
TÜRKİYE’NİN 1. PARTİSİ CHP 101 YAŞINDA BAŞKAN SEÇER, CHP’NİN 101. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ PROGRAMINA KATILDI
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı tarafından, CHP’nin 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı.

 

Seçer: “Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisidir, kimsesizlerin kimsesidir”

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. CHP’nin 101. kuruluş yıldönümünü kutlayarak konuşmasına başlayan Başkan Seçer, partililere “Doğum günümüz kutlu olsun!” diye seslendi. Seçer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iki eserinden birinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade ederek, “Partimizin tarihi, yakın Cumhuriyet tarihidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine baktığımız zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihini görürsünüz. Partimiz, kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi ülkesini emperyalistlerden temizlemek isteyenlerin ortaya koyduğu iradenin ürünüdür. Cumhuriyet Halk Partisi bir mücadelenin ürünüdür. Cumhuriyet Halk Partisi halkın partisidir, kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet Halk Partisi ülkenin ulu çınarıdır. Türkiye’nin değil dünyanın en kadim, en köklü, en birikimli partisidir. Partimizle ne kadar övünç duysak azdır” dedi.

 

“Gururla, izinde yürüdüğünüz bu kadrolar demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni yarattılar”

Seçer, CHP ve onun kadrolarının; laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşmasının ilk kilometre taşlarını döşediğini belirterek, “Cumhuriyeti, kurumlarını kurdular. Yasaları, düzenlemeleri yaptılar. Cumhuriyet Halk Partisi; daha dünyada kadının adı yokken, ‘Kadın; vatandaşlar içerisinde cinsiyet ayrımına uğramadan eşit yurttaştır, hem seçilme hem seçme hakkına sahip’ diyenlerin kurduğu bir siyasi partidir. Partimizle ne kadar övünç duysak azdır. Övünçle, gururla, izinde yürüdüğünüz bu kadrolar o imparatorluğun küllerinden, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni yarattılar” diye konuştu.

 

“Bu kadrolar tek partili dönemden ustaca ülkeyi demokrasi ile tanıştırdılar”

CHP kadrolarının daima ilke olarak vatan sevgisini önlerine koyduklarını söyleyen Seçer, partinin dünya krizlerini aştığını, darbeleri, toplumsal ve siyasal olayların çözümü için mücadele ettiklerini belitti. Seçer, “Bu kadrolar hiçbir zaman kendi geleceklerini ve siyasi ikballerini, partilerinin siyasi ikballerini ön plana koymadılar. Varsa yoksa; ‘Vatanımız, milletimiz başımızın tacıdır’ dediler, halk iradesini önemsediler. Tek partili dönemden ustaca ülkeyi demokrasi ile tanıştırdılar, partiler kurdurdular. Böyle bir iradenin neferleri ve yol arkadaşları olarak üzülerek ifade edeyim ki; 100 yıl sonra sanki tarih tekerrür ediyor” ifadelerine yer verdi.

 

“Türkiye çeyrek asırdır tek bir irade tarafından yürütülüyor”

Çok partili sisteme geçiş döneminde yaşanan toplumsal sorunların günümüzde de biçim değiştirerek hala ülkenin önünde durduğundan söz eden Seçer, “Çeyrek asırdır Türkiye Cumhuriyeti tek bir irade tarafından yürütülüyor. Çeyrek asır önce Türkiye’de olan hangi sorun alanı varsa, bugün o sorun alanları çözülmek bir yana; büyüyerek, gelişerek, katmerlenerek, artarak devam etti” dedi.

 

“31 Mart seçimleri sonrası Türk milletinin umudu tekrar yeşerdi”

CHP’ye ve partililere bu süreçte çok önemli görevler düştüğünü sözlerine ekleyen Seçer, “Bugün; 31 Mart 2024 seçimleri sonrası, Türkiye’de Türk Milleti’nin umudunun tekrar yeşerdiği bu dönemler; bizim için sorumluluğumuzun, görevimizin ağır ve önemli olduğu dönemlerdir. Her birimiz, hepimiz bir aile gibi birbirimize sımsıkı sarılmak durumundayız. Her şeyi her ortamda değil, gerekli yerlerde konuşmak, sorunlarımızı aktarmak, hatta hükümete eleştiri yapmak; her kafadan bir ses değil, bir harmoni çerçevesinde, kurumsal bir ciddiyet ve disiplin çerçevesinde bunu yapmak durumundayız” diye konuştu.

 

Geçtiğimiz günlerde yapılan CHP’nin Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nı da anımsatan Seçer, Tüzük kurultayı yaptık, parti programı çalıştaylarını başlattık. 10 ay sonra da parti programının kurultayını yapacağız. Yani önce kendi iç hukukumuzu düzenledik. Partimize hayırlı olsun. Ancak asıl önemli olan parti programımızdır, yani iktidar olduğumuz zaman bizim takip edeceğimiz yol haritamızdır. Türkiye’nin sorun alanlarında; ‘Parti ne düşünür, ne yapar, ne söyler, nasıl bir vaziyet alır, nasıl bir önlem alır, nasıl bir politika üretir? Tarımda, sağlıkta, eğitimde Türkiye’nin tüm sorun alanlarında, dış politikada ne yapar?’ diye hepsinin orada tercih edilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

 

“Sahip olduğumuz kudret, Atatürk’ün yaktığı aydınlanma meşalesinde saklı”

Seçer, yerel seçimlerin vatandaşların üzerinde olumlu bir enerji bıraktığını sözlerine ekleyerek, “Herkesin umudu yeşerdi. Yerel seçimler herkese bir moral ve enerji verdi. Zaten bizim sahip olduğumuz kudret, partimizin köklü geçmişinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinde, yaktığı aydınlanma meşalesinde saklıdır. Bunu biliyoruz, bunu canı yürekten görüyoruz ve inanıyoruz. Bunu hep beraber başaracağız” dedi.

 

“İktidarımız yakındır”

“İktidarımız yakındır” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, bunu da çalışarak, birlik ve beraberlik içerisinde sağlayacaklarından söz ederek, bundan da en küçük endişeleri olmadığını dile getirdi. Seçer, “Vatanımızı, milletimizi seviyoruz, barışı ve insan haklarını önceliyoruz. ‘Hukuk devleti, hak, hukuk, adalet’ diyoruz. Bunu haykırarak söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarının önünde saygıyla eğiliyorum, rahmetle anıyorum, ruhları şad olsun. Doğum günümüz kutlu olsun, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” diye konuştu.

 

Törende ayrıca; CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Hasan Ufuk Çakır, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP MYK Üyesi Hatice Us ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz da birer konuşma yaparak, CHP’nin 101. Kuruluş yıl dönümünü kutladılar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS EMNİYETİ'NDEN ŞOK UYGULAMA
MERSİN'DE VİRAJI ALAMAYAN ARAÇ AĞAÇA ÇARPARAK ALEV ALDI
TARSUS GAZETECİLER CEMİYETİ, BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ
ÇOCUK EVLERİNE ANLAMLI ZİYARET
TOKAT ve ZİLE TİCARET BORSALARI VE TSO’LARINA ZİYARET
AK PARTİLİ MİLLETVEKİLERİ ZENBİLCİ İLE ŞAHİN, TARSUS İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ
MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ, AHİLİK HAFTASINI KUTLADI
MTSO BAŞKANI ÇAKIR, TÜBİTAK BAŞKANLIĞINA ATANAN REKTÖR AYDIN'I TEBRİK ETTİ
TARSUS ÖTÜKEN PARK’TA MUHTEŞEM KONSER
Vali Pehlivan "Vira bismillah, av sezonunuz hayırlı uğurlu olsun”