TŞOF, Diğer Esnaflara Verilen Desteğin Şoför Esnafında Verilmesini İstiyor

Talep, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a gönderdiği bir mektupla dile getirildi.

10 Eylül 2020 Perşembe, 13:48
G: 10.09.2020 - 21:42
TŞOF, Diğer Esnaflara Verilen Desteğin Şoför Esnafında Verilmesini İstiyor
2020-09-10 13:48:35 -

Mektupta, okul Servis taşımacılığı yapan esnafın, salgınla mücadele nedeniyle alınan tedbirlerden dolayı ekonomik olarak en çok etkilenen kesim olduğu belirtilirken. pandemi döneminde mücbir sebep (salgın, yangın, deprem, savaş, sel, gibi önceden tahmin edilemeyen durumlar) kapsamında değerlendirilmeyerek diğer esnaf ve sanatkârlara verilen desteklerden yararlanamadığını, bu nedenle esnafımızı rahatlatan aşağıdaki tedbirlerin alınması istenmiştir.
TŞOF’UN TALEP ETTİĞİ DESTEK TEDBİRLERİ ŞÖYLE.

1- Servis taşımacılığı yapan esnafımıza. Covıt-19 salgını nedeni ile tedbirlerin uygulandığı süre içerisinde hayatlarını idame ettirebilmeleri için acilen hibe yardımı yapılması.
2- Okul servisi işleten esnafımızın faaliyette bulunmadığı sure boyunca tahakkuk edecek olan tüm vergi borçlarının ve SGK primlerinin alınmamasını; Bu esnafımızın 16 Mart 2020 tarihinden önce birikmiş vergi ve SGK prim borçlarının ertelenerek yeniden yapılandırılmasını ve 60 aylık vadede faizsiz olarak taksitle ödenme imkânının getirilmesi;
3- Esnafımızın yanlarında çalışan şoför ve rehber personel ile kendileri için kısa çalışma ödeneğinden yararlanma imkânı getirilmesi.
4- Araçlarını yenilemek amacıyla kredi almış olan esnafımızın kredi borçlarının yeniden yapılandırılarak ödenebilmesini sağlamak amacıyla kamu bankalarınca faizsiz kredi temin edilmesi.
5- Şoför esnafının çalışamadığı süre içerisinde Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Zorunlu Mali Mesuliyet Sigorta muafiyeti uygulanması talep edilmiştir.
TŞOF Başkan Vekili ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı Ayrıca, yine Federasyon Başkanımı Fevzi Apaydın’ın ilgili Bakanlıklar nezdinde yaptığı görüşmeler neticesinde. Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde yer alan üç noktalı kemer, kamera kayıt sistemi, oturak sensorlu ve Mesleki Yeterlilik Belgesi aranması şartının da bir sene ertelenmesi yönünde yönetmelik değişikliğinin hazırlandığı bilgisini de vermiştir.
Başkan Sarı verdiği bilgiler dışında da. “Yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazetede yayımlanmasıyla esnafın ayrıntılı olarak bilgilendirileceği bilgisini de verdi ve Şoför esnafımızın hakkı, mutluluğu ve huzuru için gecesini gündüzüne katarak büyük uğraş veren Federasyon başkanımız sayın Fevzi Apaydın başkanımıza tüm şoför esnafım adına teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN İDMANYURDU'NDA NAZİLLİSPOR HAZIRLIĞI
AYSEL ÖZKAN AVRUPA İKİNCİSİ
MÜFTÜ AKÇAY'DAN TTB MECLİS BAŞKANI KAYA'YA ZİYARET
TARSUS GENÇLİK MERKEZİ'NDEN ANLAMLI DESTEK
TARSUS ÜNİVERSİTESİ İLE ADANA ALPARSLAN TÜRKEŞ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Muhasebe ve Yapay Zekâ Uygulamalarına Yönelik Eğitim Programı Düzenlendi
"SİBER SUC VE SUÇLULARA" YÖNELİK OPERASYONDA 223 ŞÜPHELİ YAKALANDI
YERLİKAYA :"175 BİN 512 SURİYELİ KARDEŞİMİZ ÜLKESİNE GERİ DÖNDÜ"
VALİ TOROS'TAN, GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET
TARSUS'TA UÇURTMA ŞENLİĞİ