Çukurova Elektrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen Mobil Eğitim Programı’nın açılışına Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Toroslar EDAŞ Direktörü Mehmet Kayacı, Çukurova Elektrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Kılınç katıldı.
Toroslar EDAŞ, elektrik-elektronik alanında eğitim veren öğretmenlerin ve öğrenim gören öğrencilerin yeterliliklerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Toroslar EDAŞ’ın Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı işbirliği ile hayata geçirdiği Mobil Eğitim Merkezi, Çukurova Elektrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2019 yılının ilk eğitimini verdi. Mobil Eğitim Programı’nın açılışına Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Toroslar EDAŞ Direktörü Mehmet Kayacı, Çukurova Elektrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Kılınç katılım gösterdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Aralık 2017’de imzalanan “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” kapsamında yolları okula dönüştüren Toroslar EDAŞ, Mobil Eğitim Merkezi ile Çukurova Elektrik Endüstri Meslek Lisesi’nde 300 öğrenciye daha eğitim verdi. Böylelikle, Mobil Eğitim Merkezi’nin 1 yıl içerisinde eğitim verdiği öğrenci sayısı 450’yi aştı.
Değişen teknolojiyle uyumlu Eğitim Tırı kullanılarak 2018 yılında gerçekleştirilen eğitimlere Çukurova Üniversitesi ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretmen ve öğrencileri katılmıştı.
Sektörde bir ilk
Dağıtım sektörüne yönelik işgücü bilgi ve becerilerini artırmak ve gençlerin eğitim hayatından işgücü piyasasına geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla projelendirilen ve yapımı tamamlanan Mobil Eğitim Merkezi sektörde bir ilk olma özelliği taşıyor. Geleceğin enerji-elektrik sektörü çalışanlarına mesleki eğitim vererek öğrencilerin gelişimlerini sağlayan Mobil Eğitim Merkezi, güneş enerjisi panelleri ve rüzgar türbini ile ihtiyaç duyacağı elektriği kendisi üreterek çevre duyarlılığı konusunda da örnek teşkil ediyor.
Sektörde güncel olarak kullanılan ekipman donanımına sahip, saha operasyonlarında ihtiyaç duyulabilecek tüm teorik ve uygulamalı teknik eğitimleri verebilecek özellikte olan Mobil Eğitim Merkezi; Açık-Kapalı Şalt Manevra Alanı, Yüksek Gerilim Hücreleri, Alçak Gerilim Panoları, Aydınlatma Panosu, Saha Dağıtım Kutusu, Sayaç Eğitim Alanı, Trafo Eğitim Alanı, Havai Hat İşçiliği Eğitim Alanı gibi sürecin tüm aşamalarını kapsayan teorik ve pratik eğitim imkanı sunuyor. Yanı sıra, katılımcılara İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi alabilme olanağı da sağlıyor.
Mobil Eğitim Tırı, Türkiye’nin çeşitli illerinde teorik ve uygulamalı eğitim vermeye devam edecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.