Tarsus'ta zeytine patent

Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus TSO zeytinle ilgili ortak yayını hazırladı

14 Temmuz 2016 Perşembe, 08:07
Tarsus'ta zeytine patent
-

MERSİN HABER- Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası  ortak yayını olarak hazırlanan Zeytin ve Zeytinyağı pazar araştırması konulu 44 sayfalık dergi Tarsus Sarıulak Zeytini'nin coğrafi işaretinin alınması tanıtımı ve markasının yaratılması amacıyla hazırlandı.

Tarsus Ticaret Borsası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Dergi içeriği 2 bölüm halinde olup, 1. bölümde   Sarıulak Zeytininin Özellikleri Ve Yetiştirilme Koşulları, Sarı Ulak Zeytin’in Sorunları Ve Klonlama Röportajı, Tarsus’taki Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri hakkında bilgiler sunmakta, 2. bölümde ise Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı konusu işlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Ruhi Koçak, Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemizde zeytinciliğin geliştirilmesi ve kalkındırılması, Sarıulak zeytininin tüm dünyaya tanıtılması için her türlü desteğe hazır olduklarını, organik zeytin alımı konusunda da Ticaret Borsası ile birlikte her türlü özveriyi göstereceklerini belirterek, Tarsus Zeytin Platformu’nun zeytin ve zeytinyağı üreticilerine her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ise birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, Tarsus’un hayatın her alanında kalkınıp, gelişmesi ve halkın refah düzeyinin gelişmesi için el ve gönül birliği içinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Tarsus’un dünya çapındaki zeytini olan Sarıulak zeytinini tüm dünyaya tanıtıp, hak ettiği konuma kavuşmasını sağlayacaklarını vurgulayan Murat Kaya, “Birlik ve beraberlik içinde her türlü engeli aşabileceklerini kaydetti:

Birlikte Rahmet var sözüyle yola çıkarak "Tarsus Zeytin Platformu" oluşturulması konusunda ortak kararımız oluşmuştur. Bundan sonraki süreçte kurduğumuz platform en dinamik şekilde çalışarak özellikle "Tarsus Sarıulak Zeytini ve Tarsus Sarıulak Zeytin Yağı için coğrafi işaret alınması ve Tarsus'ta marka değer yaratılması için çalışmalarımıza hız vereceğiz.’’YKB

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MUT'TA ZEYTİN HASADI BAŞLADI
MERSİN'DE MOTORSİKLET KAZASINDA YARALANAN GENÇ YAŞAMINI YİTİRDİ
BOŞANMASINI ARABASINI SÜSLEYİP, ŞEHİR TURU ATARAK KUTLADI
KKTC BAŞKONSOLOSU EZEL, MTSO'YU ZİYARET ETTİ
TADEKA’DA “YEDİ KATLI ŞEHİR TARSUS” BELGESEL GÖSTERİMİ
BAŞKAN SEÇER, ‘GELENEKSEL 31. AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMA TÖRENİ’NE KATILIM SAĞLADI
MERSİN'DE POLİS'İNDEN MOTORSİKLETLERE GECE ŞOK DENETİM
MERSİN'DE KAZA: 1 YARALI
MERSİN'DE KOORDİNASYON TOPLANTISI
BAŞKAN GÜNKUT: "KULÜBÜN ELEKTRİK, SU VE DOĞALGAZ SORUNUNU ÇÖZDÜK"