Tarsus'ta 20. Açılış Hizmete Girdi

Tarsus Belediyesi Bahçe Mahallesi Mehmet Toprak Taziye Evi törenle açıldı.

05 Mayıs 2017 Cuma, 16:56
Tarsus'ta 20. Açılış Hizmete Girdi
-

Açılış törenine Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Garnizon Komutanı Vedat Topak, MHP ilçe Başkanı Ertuğrul Bodur, oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

İlahi sanatçısı Hasan Önal’ın mini konseri ile başlayan tören, Kuran-ı Kerim okunması ve duaların yapılmasıyla devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Bahçe Mahalle Muhtarı Ömer Polat, yapılan hizmetler için teşekkür etti.
Tarsus’a 6’nci taziye evini kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsusluların taleplerine göre hizmet verdiklerini söyledi.

Başkan Can, “Mehmet Toprak Taziye Evi ile Tarsusumuza 6. taziye evini kazandırmış oluyoruz.  Şuan da Yunus Emre ve Yeşilevler mahallelerimizde taziye evi inşaatımız devam ediyor. Şuan da Tarsus Belediyesi’nin Tarsus’umuzda 5 tane camii inşaatı devam ediyor, 6. Camii için de inşallah Bağlar mahallesinde ihale tarihi alma sürecindeyiz. Tarsus’umuzda 5 değişik mahallemizde yaşam boyu spor merkezi inşaatlarımız son noktaya geldi. Hükümet Konağımızın karşısında bulunan Tarihi Ticaret Merkezinin restorasyonu devam etmektedir. Güneş Enerjisinden elektrik üretimininde 1. ihalesini yaptık, inşallah 2. ve 3. ihale de sıra, bu yılın sonu olmasa da 2018’in ilk 6 ayına kadar anlaşmaların bitmesi bekleniyor. Tarsus Belediyesi olarak 1 milyon lira elektriğe bedel ödüyoruz. İnşallah bu sistemi kurduğumuz zaman Belediyemiz 3 milyon lira elektrikten para kazanacaktır. Eshab-ı Kehf’teki çevre düzenleme çalışmalarımız bitmiştir, geriye kalan kısımlar için çalışmalarımız devam edecektir. Aynı zamanda köylerimizde 5 ekibimiz parke çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Berdan projemizin 1. etabı başladı, inşallah bu yılın sonunda bitecek. Ama bu projemize D-400 karayolundan başlayarak Devlet Bahçeli bulvarında bulunan baraj yoluna kadar olan 6,5 km’lik kısmı tamamlamak için durmaksızın devam ettireceğiz. İnşallah Cenab-ı Allah’ın izniyle, sizlerin duası ve desteğiyle de bu sene 2017 yılı içerisinde Tarsusumuza bir otel kazandıracağız ve ayrıca Tarsusumuz 10 bin kişilik bir Arena gösteri merkezine kavuşacaktır. Bu iki projemizin temelini bu yıl içerisinde atmayı planlıyoruz.
Yaptığımız araştırmalar sonucunda Belediyemize ait bir arsa olmadığını gördük. Genelde taziye evlerimizi mevcut mahalle camilerimizin yakınına yapmaktayız. Bu arsayı da arsa sahibinden satın aldık. Daha önce Tarsusumuzda ilk taziye evi inşaatımızı Toprak İnşaat sahibi sayın Sıtkı Toprak bey Gazipaşa mahallemizde yapmıştır. Bu mahallemizdeki taziye evini de ben yaparım dedi. Belediyemizin bütçesinden sadece arsa payı çıktı, diğer mevcut inşaatı ve iç teşrifatını da Toprak İnşaat üstlendi. Allah kendilerinden razı olsun ve ismini verdikleri Mehmet Toprak beyin ruhları şad, mekanı cennet olsun. Gençlerimize bir müjde daha vermek istiyorum, mevcut okulumuzun arkasındaki arsada Tarsus Belediyesi olarak halı saha projemizi başlattık. İnşallah bu yılın sonunda Bahçe mahallesinin gençleri ile birlikte halı sahamızda maç yapacağız. Cenab-ı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal ise, “Dünya 3 gündür; dün, bugün ve yarın. Tabi bu dünyada yaşayacağız ve öleceğiz, bu bedeni bu dünyada kazandık ve bırakacağız. Neyi bırakacağız, hasenat bırakacağız. Hasenat birse hayırseverlik yüzdür. Hasenat namaz, oruç vs.dir. Salih amel başkası için iyilik isteyen, hayır yapandır. Şahsım adına bu töreni düzenleyen Belediye Başkanımız ve Belediye çalışanlarımızdan, katılımcı tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun” dedi.

Tarsus Belediyesinin her hafta bir hizmetin açılışını gerçekleştirdiğini belirten Mersin Milletvekili Baki Şimşek, hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Milletvekili Şimşek, “Belediyemiz tarafından bugün açılışı yapılan 20. eserimizin öncelikle Bahçe Mahallemize ve Tarsusumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu tesisin temelini sizlerle birlikte atmıştık ama bu kadar kısa sürede bitirilip Bahçe Mahallesinin hizmetine sunulacağını düşünmüyordum. Ben öncelikle Sıtkı Toprak beye böyle bir eseri mahallemize kazandırdığı için teşekkür ediyorum. ‘Hayırda yarışınız’ diyor Allah resulü. İnşallah bütün iş adamlarımızın da Tarsusta hayırda yarışmasını ve Tarsusumuzun bu tip eserlerle çoğaltılmasını temenni ediyorum. Belediyemiz camiye de, cem evine de, kültürel değerlerimize de sahip çıkıyor. Bu hizmetlerimizin Allah’ın izniyle ve sizlerin duaları ve destekleriyle devamı gelecektir. Yüce Allah ülkemizi ezansız, vatansız, bayraksız bırakmasın inşallah. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Can, hayırsever Sıtkı Toprak’a teşekkür plaketi verdi.
Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri daha sonra taziye evini gezdi. Program sonunda Başkan Can, çocuklara top ve oyuncak bebek dağıttı.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’de Park Halindeki Otomobil Alev Aldı
MERSİN'DE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI
SİLİFKE'DE KAHRAMANMARAŞSPOR HAZIRLIĞI...
BAŞKAN SEÇER, ‘KÜÇÜKBAŞ HAYVAN, YEM VE NERGİS SOĞANI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI
ULUSLARARASI KİLİKYA ULTRA MARATONU BU HAFTA SONU KOŞULACAK
Ali Samsa Karamehmet Hayatını Kaybetti
Ali Samsa Karamehmet Hayatını Kaybetti
YASADIŞI BAHİS OPERASYONU'NDA 51 GÖZALTI
MERSİN'DE SELDEN KAPANAN KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI
AVRUPA SPOR HAFTASI MERSİN'DE BAŞLADI