Tarsus Kültür Park Çocuk Sesleri İle Renkledi, Büyükşehir Bir Dizi Etkinlikle Özel Çocukları Mutlu Etti

Büyükşehir, Tarsus Kültür Park’ta sahne etkinlikleri düzenledi.

19 Mayıs 2024 Pazar, 14:53
Tarsus Kültür Park Çocuk Sesleri İle Renkledi, Büyükşehir Bir Dizi Etkinlikle Özel Çocukları Mutlu Etti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Özel gereksinimli çocukların sosyalleşmeleri ve toplumsal hayata daha çok katılmalarını sağlamak amacıyla Engelliler Haftasında Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde bir dizi etkinlik ve faaliyet gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta yaşayan çocukların yüzünü güldürdü. Bu kapsamda Büyükşehir, Tarsus Kültür Park’ta sahne etkinlikleri düzenledi. Her yaş grubundan çocukların ilgisini çekecek aktivitelerin olduğu etkinlik hem çocukları hem ailelerini oldukça mutlu etti.
 
Özel gereksinimli çocukların sosyalleşmeleri için Engelliler Haftası dolayısıyla Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde bir dizi etkinlik ve faaliyet gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta yaşayan çocukları da unutmadı. Büyükşehir, Tarsuslu çocukların yüzlerini güldürmek ve keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla, Kültür Park’ta sahne etkinlikleri düzenledi. Her yaştan çocukların ilgisini çekebilecek aktivitelerin yapıldığı etkinlik alanında küçükler şişme oyun gruplarında enerjilerini atarken daha ileriki yaş grubundaki çocuklar animatörlerin sergilediği sahne şovunu büyük bir hayranlıkla izledi. Güzel hava eşliğinde doğanın içinde keyifli vakit geçiren çocuklar, çalınan müziklerle gün boyu bol bol dans etti.
 
Geleneksel oyunların oynandığı etkinlikte halat çekme, çuval yarışı ve sandalye kapmaca gibi oyunlarla çocuklar, tatlı bir rekabetle birbiri ile yarıştı. Etkinlikte, çocukların en sevdiği ikramlıklardan pamuklu şeker ve patlamış mısır dağıtıldı.  Ebeveynlerin çocuklarına eşlik ettiği ve çocuklarının mutluluğu ile daha da mutlu olan aileler, Büyükşehir’in düzenlediği bu etkinliği çok anlamlı bularak memnun oldular.
 
Gerboğa: “Özel gereksinimli bireylerimizin her zaman yanındayız”
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, Engelliler Haftası kapsamında Tarsus’ta etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Hem Mola Evi’mizden faydalanan özel çocuklarımız hem özel eğitim uygulama okullarından ve rehabilitasyon merkezlerinden özel öğrencilerimiz aileleriyle birlikte etkinliğimize katıldı. Gayet güzel ve neşeli geçti. Herkes çok memnun oldu.  Çocuklarımız burada oyunlar oynadılar, dans ettiler, sahne etkinliklerini izlediler. Öğretmenleri eşliğinde yarışmalar yaptılar. Ayrıca çocuklarımıza patlamış mısır, pamuk şeker ikramlarımız da oldu” dedi.
 
Büyükşehir Belediyesi olarak yıl boyunca özel gereksinimli bireylerle birçok etkinlik yaptıklarını kaydeden Gerboğa, “Eğlence, eğitim, sosyal aktiviteler, geziler piknikler, bu kapsamda 10- 16 Mayıs’ta aynı etkinlikleri yoğun bir şekilde devam ettirdik. Hafta boyunca eğitimden spor turnuvalarına, konserlerden çalışma ve sanat atölyelerine, eğlence etkinliklerine kadar dolu dolu bir hafta geçirdik. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak özel gereksinimli bireylerimizin her zaman yanındayız. Onların toplumda bağımsız birer birey olabilmeleri için her zaman desteklerimizle, onlara fayda sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Düzenli: “Özel gereksinimli çocuklarımızla ilgili farkındalıklarımız artıyor”
Tarsus Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli, Engelliler Haftası kapsamında Büyükşehir’in yapmış olduğu etkinliğin farkındalık oluşturduğunu belirterek, “Özel gereksinimli çocuklarımız için özellikle çok keyifli bir etkinlik oldu. Çocuklarımız böyle etkinliklere her zaman ulaşamıyorlar. Umarım bu etkinlikler daha da fazlalaşır ve farkındalıklarımız daha artar. Artık özel gereksinimli çocuklarımız için de bir şeyler yapılıyor. Önceden engelli dendiğinde ortopedik ve görme engelliler olarak anlaşılıyordu fakat artık Otizm, Down ve diğer özel gereksinimli çocuklarımız birçok imkândan faydalanma hakkına sahip oldular. Bu bir özlemdi bizim için. Bu özlemimizi de Başkanımız Vahap Seçer gideriyor” sözlerine yer verdi.
 
Arslan: “Büyükşehir’in Türkiye’ye örnek olacak güzel çalışmaları var”
Tarsus Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan, Büyükşehir Belediyesi’nin Engelliler Haftası kapsamında birçok farkındalık etkinliği düzenlediğini söyleyerek, “Hem Büyükşehir Belediye’sinin hem de bizim platformumuzun amacı özellikle engelli insanların sosyal hayata katılımını sağlamak ve bu Engelliler Haftası kapsamında engelli sorunlarını ortaya çıkaracak projeler üretmek. Büyükşehir gerçekten bu anlamda Türkiye’de güzel örnekler veriyor. Biz de elimizden geldiğince onların etkinliklerine katılarak onlara destek veriyoruz. Onlar da bizim platformumuzun yaptığı etkinliklerde bizimle beraber ve engelli bireylerin sorunları vatandaşlara anlatmamıza yardımcı oluyor” dedi.
 
Hem aileler hem çocuklar birlikte mutlu ve keyifli bir gün geçirdi
Anne Fatma Karaduman, etkinliğin çocuklar için çok güzel olduğunu dile getirerek, “Her zaman böyle etkinlikler olmalı. Çocuklar çok mutlu oldu. Oturduğumuz yerden onları izlemek anneleri duygulandırdı. Bugün hem annelerin hem çocukların günü oldu” derken başka bir Anne Belgin İnci ise, çocukların etkinlik sayesinde çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Onlar mutlu olunca biz de çok mutlu olduk. Çok sosyalleştiler” dedi.
Etkinliğe çocuğunu getiren ebeveynlerden Bekir Kaplan ise, “Çocuklarımızın iyi şeyler kazanabilmesi ve geleceklerini hazırlayabilmek için bu Otizmli çocuklar olabilir, down sendromlu çocuklar olabilir onlar için etkinlik çok önemli. Çocuklarımız geleceğimizin teminatı. Onları dört duvar arasında sıkıştırıp da bir şeyler vermek abes kaçar. Çocukları yeşillik ve doğayla tanıştırmak, hayvan ve çevre sevgisini kazandırmak, etkinlik yapmak çok önemli. Bu etkinlikler birebir yapılması gereken yerinde etkinlikler. Başkanımız Vahap Seçer bu konularda çok hassas, gereken ilgi ve alakayı gösteriyor” dedi. Sağlıklı bireylerin de bir gün engelli adayı olabileceğini hatırlatan Kaplan, “Bu bakımdan çocuklarımıza gereken önemi vermemiz ve bu farkındalığı yaratmamız lazım” diye konuştu.
 
Çocuklardan Hüseyin Göktaş, etkinlikte çok mutlu olduğunu belirterek, “Arkadaşlarımla geldim. Bomba gibi oldu” diye konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir’in Kıyafet Evleri’nde Yine Bayram Sevinci Yaşanıyor
Mersin Büyükşehir’in Tüm Birimleri Kurban Bayramı’na Hazır, Ekipler Bayram Öncesi Tüm Hazırlıklarını Yaptı
Büyükşehir Ve Meski Yetkilileri Çamlıyayla’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Üzerine Uydu Takip Cihazı Takılan ‘Kızkalesi’ Ve ‘Mersin Üniversitesi’ Denize Bırakıldı, ‘Deniz Kaplumbağalarının Uydu İle İzlenmesi Projesi’ Hayata Geçirildi
Mersin Büyükşehir’in ‘Afet Ve İmar Çalıştayı’ Kent Paydaşlarının Katılımıyla Gerçekleşti
Mersin Büyükşehir’in Gönülden Sesler Korosu’ndan ‘Mersin’de Yaz Nağmeleri’ Konseri
Başkan Vahap Seçer’den Kurban Bayramı Kutlama Mesajı
Başkan Seçer, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Düzenlenen Programa Katıldı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde Karne Heyecanı
Mersin Büyükşehir Zabıtası Kent Huzuru İçin Çalışmalarını Titizlikle Sürdürüyor