Tarsus Günyurdu Mahallesinin İçmesuyu Sorunu Gideriliyor

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Günyurdu Mahallesinde yaşanan içme suyu sıkıntılarının sıkça dile getirilmesi ve yerel basında gündeme getirilmesinin ardından MESKİ öncelik verdi, mahallesinin içme suyu sıkıntısı nihayet sona eriyor.

06 Nisan 2017 Perşembe, 16:17
Tarsus Günyurdu Mahallesinin İçmesuyu Sorunu Gideriliyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Günyurdu Mahallesinde yaşanan içme suyu sıkıntılarının sıkça dile getirilmesi ve yerel basında gündeme getirilmesinin ardından MESKİ öncelik verdi, mahallesinin içme suyu sıkıntısı nihayet sona eriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) İl genelindeki altyapı ihtiyaçları arasında içme suyu konusuna öncelik vererek, bu yöndeki çalışmalarını hız kazandırarak sürdürüyor.  

Tarsus ilçesine bağlı Günyurdu  Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların yerel basına da yansıyan içmesuyu taleplerini dikkate alan MESKİ Genel Müdürlüğü  mahallenin içmesuyu sorununu ilave içmesuyu şebeke hattı döşeyerek giderdi. Yürütülen çalışmalar kapsamında Yenice mahallesinden Günyurdu Atgirmez mevkiini besleyen içmesuyu hattından Ø 90 milimetre çapında yaklaşık 980 metre içmesuyu şebeke hattı döşeyerek uzun zamandır içmesuyu sorunu yaşayan Günyurdu Mahallesi sakinlerinin içmesuyu sorununu, çözüme kavuşturuldu.
 
MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Ayrıca içmesuyu sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturmak için Günyurdu ve Özlüce mahallesiyle birlikte Yenice mahallesinden su verilmek üzere 23.03.2017 tarihinde yapım işi ihalesi için Yönetim Kurulu Kararı alınmış olup, ihale hazırlık süreci devam etmektedir.  Söz konusu Günyurdu mahallesinin içme suyu isale hattı ve şebekesi Mülga İl Özel İdaresi tarafından yapılarak hizmete sunulmuş olup 6360 sayılı kanunla İdaremiz hizmet alanı genişlemesi nedeniyle içme suyu tesisi İdaremize devredilmiştir. İdaremiz tarafından yapılan incelemede içme suyunun yetersiz ve sağlıksız olduğu değerlendirilerek Günyurdu ve Özlüce mahallesiyle birlikte Yenice mahallesinden su verilmek üzere projelendirilmesi tamamlanmış olup yapımı için ihale aşaması devam etmektedir. İhale kapsamında Ø 200 milimetre çapında 6 bin 406 metre, Ø 90 milimetre çapında 2 bin 644 metre isale hattı, 2 adet pompa ve 1 adet terfi merkezi bulunmaktadır. Söz konusu yapım işinin ihalesi en kısa sürede tamamlanarak imalata geçilecek ve 2017 yılı içerisinde mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacaktır.
 
Mahallelerindeki en büyük sorunlarının çözüldüğünü ifade eden mahalle sakinleri, bu hizmetin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ettiler.


 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
KADINLAR TARSUS BELEDİYESİ İLE GÜÇLENİYOR
ELEKTRİKLİ BİSİKLET YANDI
Mersin’de Park Halindeki Otomobil Alev Aldı
MERSİN'DE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI
SİLİFKE'DE KAHRAMANMARAŞSPOR HAZIRLIĞI...
BAŞKAN SEÇER, ‘KÜÇÜKBAŞ HAYVAN, YEM VE NERGİS SOĞANI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI
ULUSLARARASI KİLİKYA ULTRA MARATONU BU HAFTA SONU KOŞULACAK
Ali Samsa Karamehmet Hayatını Kaybetti
Ali Samsa Karamehmet Hayatını Kaybetti
YASADIŞI BAHİS OPERASYONU'NDA 51 GÖZALTI