Tarsus Gazeteciler Cemiyet'den Mersin Valisi Özdemir Çakacak’a Ziyaret

Tarsus Gazeteciler Cemiyeti (TGC), kent sorunlarının çözümü adına görüşme ve girişimlerini sürdürüyor. Cemiyet yönetimi, Mersin Valisi Özdemir Çakacak tarafından makamında kabul edildi. Oldukça verimli geçen görüşme 1 saatten fazla sürdü.

13 Ekim 2016 Perşembe, 15:23
Tarsus Gazeteciler Cemiyet'den Mersin Valisi Özdemir Çakacak’a Ziyaret
-

TARSUS Gazeteciler Cemiyeti (TGC), kent sorunlarının çözümü adına görüşme ve girişimlerini sürdürüyor. Cemiyet yönetimi, Mersin Valisi Özdemir Çakacak tarafından makamında kabul edildi. Oldukça verimli geçen görüşme 1 saatten fazla sürdü.
 
Vali Çakacak, samimi geçen sohbet toplantısında özellikle daire amir ve müdürlerinin en verimli şekilde çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.
 
Valilik Makamında gerçekleşen kabulde Cemiyet Başkanı Yeni Doğuş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre Geçim’e; Yönetim Kurulu Üyeleri Akdeniz Gazetesi Genel Koordinatörü Hakan Bulut, Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemal Dolaşmaz, Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cihan Kezer, Merhaba Gazetesi Köşe Yazarı Ali Salgıt, Tarsus Haber Gazetesi ve internet sitesi Kurucusu Serhan Geçim de eşlik etti.
 
Vali Özdemir Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; basın mensuplarının; halkın gelişen olaylardan doğru olarak ve zamanında haberdar olması için çok önemli bir görev üstlendiklerini, ilimiz basın mensuplarının da bu görevi yerine getirirken gösterdikleri mesleki duyarlılığın ve yaptıkları çalışmaların Mersin’in tanıtımına ve sosyo-kültürel gelişimine büyük katkı sağladığını vurguladı.
 
Vali Çakacak, “Basın mensuplarımız; olayları doğru zamanda ve doğru bilgi eşliğinde halka aktarmak için gece gündüz zorlu bir görev yapmaktadır. Sizlere bu zorlu görevinizde başarılar diliyorum., Siz görevinizi yerine getirirken biz kamu görevlileri de elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız ” şeklinde konuştu. Vali Çakacak, basın mensuplarına başarılarının devamını dilerken her türlü desteği vermeye hazır olduğunu da belirtti.
 
Halka yaklaşımı ile taktir toplayan Vali Özdemir Çakacak, “Kapımız vatandaşlara her zaman açık. Biz burada devleti temsil ediyoruz. Her zaman sorunlara ivedilikle çözüm bulmanın gayreti içerisindeyiz. Mersin geniş coğrafyası, nüfus yapısı ile oldukça canlı bir il. Bu noktada tüm devlet kurumlarımızın, vatandaşlara en iyi hizmeti vermesi için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emre Geçim de gösterdiği yakın ilgi ve verdiği destekten ötürü Vali Özdemir Çakacak’a Tarsuslu gazeteciler adına şükranlarını sundu.
 
Geçim; Vali Çakacak’ın yerel basında yayınlanan haberlere büyük bir duyarlılık gösterdiğini ve sorunlara anında müdahale ederek çözüm getirdiğini dile getirerek; “Sayın Valimiz yerel basın başta olmak üzere tüm basın mensuplarına çok sıcak ve ilgili bir şekilde yaklaşmaktadır. Sayın Valimizin bu tutumu ve basın kuruluşlarına verdiği destek, yerel basın olarak motivasyonumuzun daha da artmasında büyük rol oynamaktadır” dedi.
 
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Vali Çakacak; Tarsus’ta kurulması planlanan üniversite, 600 yataklı devlet hastanesi, kültür merkezindeki bakım onarım çalışmaları gibi konularda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Vali Çakacak, Tarsus’ta özellikle gece saatlerinde yaşanan pis kokunun kaynağının “ne olduğunun?” belirlenmesi için İl Çevre Müdürlüğü’ne araştırma komisyonu kurulması talimatı verdi.
 
Tarsus sahillerinde yaşanan balık ölümleriyle ilgili olarak DSİ 6. Bölge Müdürlüğü bünyesinde önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı koordinasyon toplantısı yapılacağını ifade eden Vali Çakacak, “Seyhan nehrinin ilimiz sınırlarından geçtiği bölgede, il’imiz sınırlarından evsel veya endüstriyel atık karışmamakta. Söz konusu ölümlerin tam olarak neden kaynaklandığının belirlenmesi için önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı koordinasyon toplantısı yapılacak” dedi.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TADEKA’DA “YEDİ KATLI ŞEHİR TARSUS” BELGESEL GÖSTERİMİ
BAŞKAN SEÇER, ‘GELENEKSEL 31. AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMA TÖRENİ’NE KATILIM SAĞLADI
MERSİN'DE POLİS'İNDEN MOTORSİKLETLERE GECE ŞOK DENETİM
MERSİN'DE KAZA: 1 YARALI
MERSİN'DE KOORDİNASYON TOPLANTISI
BAŞKAN GÜNKUT: "KULÜBÜN ELEKTRİK, SU VE DOĞALGAZ SORUNUNU ÇÖZDÜK"
KADINLAR TARSUS BELEDİYESİ İLE GÜÇLENİYOR
ELEKTRİKLİ BİSİKLET YANDI
Mersin’de Park Halindeki Otomobil Alev Aldı
MERSİN'DE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI