Borsa Başkanı Kaya, gazetemize yaptığı açıklamasında, Türkiye’de faaliyette olan Borsalar içerisinde yaş sebze-meyvenin sadece Tarsus Ticaret Borsası bünyesinde bulunan Soğuk Hava Depolarında muhafaza edildiğinin altını çizerek “İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ÇKS kayıtlı 844 parselde 459 üreticinin ürettiği Nar hasadının başlamasına yakın Borsamızın Soğuk Hava Depoları’nın soğutma, sızdırmazlık, nem kontrolü bakımları ile fungusit ve insektisite karşı mücadele bakımları yapılmaya başlandı. Tarsus’ta yetiştirilen Nar’ın en iyi koşullarda ve avantajlı olarak saklanması noktasında Borsa yönetimi olarak üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Ticaret Borsası bünyesindeki Soğuk Hava Depoları’nı üyelerinin hizmetine sunmaktan dolayı çok mutlu olduklarına vurgu yapan Başkan Kaya “En çok ihracatın gerçekleştiği ülkeler arasında yer alan Rusya ile Doğu ülkeleri ve Avrupa ülkelerine gönderilecek Narların sağlıklı ve hijyenik koşullarda muhafaza edilmesi, iç piyasa ve dış piyasa için kaliteden ödün vermeyen üyelerimizin ürünlerini iç ve dış pazarın istediği kalitede, kalibrede depolamasını sağlamaya yönelik Borsamızın gereken emniyet ve titizlikte çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.
Tarsus’un ağaç sayısı olarak ve rekolte olarak Adana'dan daha yüksek bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Borsa Başkanı Murat Kaya “Antalya ise nar üretiminin neredeyse yarısına sahip potansiyeldedir. Son yıllarda önemli nar üretim merkezi haline gelen Tarsus’ta 30 bin dekardan fazla alanda 1.5 milyona yakın nar ağacı bulunuyor. Fiyat ve veriminde arttığı nar da bu yıl rekoltenin yaklaşık 70 bin ton civarında olması bekleniyor” ifadesini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.