Tarsus Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısını Yaptı

Başkan Can, “belediyenin hakkını kimseye yedirmeyiz”

02 Mayıs 2017 Salı, 21:05
Tarsus Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısını Yaptı
-

Tarsus Belediyesi 2017 yılı Mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.Nisan ayı Meclis zabıt tutanağının oylanmasının ardından Mecliste diğer gündem maddelerine geçildi.
2016 Mali Yılı Kesin Hesabı’nın görüşülmesi ve onaylanmasının ardından 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri’deki patlamada yaralanan Gazi Recep Genç ve 2016 yılında Hakkari Dağlıca'da yaralanan Gazi  Mehmet Başaran’a kişi başına 10 bin TL. verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Onaylı imar planında Ayrık Nizam 3 Katlı Konut Alanına isabet eden Mithatpaşa Mahallesi 33 ada 5 nolu 324,00 m² yüzölçümündeki parselin ve onaylı imar planında Ayrık Nizam 2 Katlı Konut Alanına isabet eden Mithatpaşa Mahallesi 33 ada 7 nolu 531,00 m² yüzölçümündeki, Mithatpaşa Mahallesi 33 ada 10 nolu 104,00 m² yüzölçümündeki Mithatpaşa Mahallesi 33 ada 11 nolu 139,00 m² yüzölçümündeki Mithatpaşa Mahallesi 33 ada 13 nolu 244,00 m² yüzölçümündeki, Mithatpaşa Mahallesi 33 ada 14  nolu 234,00 m² yüzölçümündeki parsellerin Pazar Alanı yapılmak üzere 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. Maddesinin (e) bendine göre satın alınması,5393 Sayılı Belediye kanununun 34. maddesinin (g) bendine göre kararı uygulamak üzere belediye encümenine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul olurken, Tarsus Belediyesi tarafından yapımı devam etmekte olan Berdan Nehri Kentsel Tasarım İşi Projesi  kapsamında, mülkiyeti Belediyemiz adına kayıtlı bulunan Fevziçakmak Mahallesi  323 Ada 96 nolu parsel  üzerine, imar planında trafo yeri olarak ayrılan alana  trafo binasının tesis edilebilmesi için, imar planında belirlenen trafo alanının TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne 1(Bir) TL bedelle, amacına uygun kullanıldığı sürece, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (e) bendine göre  taşınmaz üzerinde irtifak hakkı kurularak tahsis edilmesi; 5393 sayılı Belediye Kanununun 34. maddesinin (g) bendine göre kararı uygulamak üzere Belediye Encümenine ve gerekli protokolleri imzalamaya Belediye Başkanı Şevket Can’a yetki verildi.

Meclis, Yeşil Mahalle Sait Polat Bulvarı üzerinde bulunan Lütfi Can Polis Karakolu arkasında kalan park içerisinde, Cumhuriyet Mahallesi Sayman Caddesi üzerinde, Cumhuriyet Lisesinin batısında kalan park içerisinde, Kavaklı Mahallesi 2414 Sokak ile 2413 Sokağın kesim noktasındaki, cami alanı bitişiğinde bulunan park içerisinde ve Şehitler Tepesi Mahallesi Sadık Eliyeşil Caddesi ile 3620 Sokağın kesişim noktasında bulunan park içerisinde Belediyemiz tarafından yaptırılan Yaşam Boyu Spor Merkezlerinin kiraya verilmesi, kira süresinin bitiminde hiçbir bedel istenmeden malzemelerin  kullanılır bir şekilde belediyeye teslim edilmesi kaydıyla  Belediye  Kanununun 18. nci maddesinin (e) bendine göre 10 yıl süre ile kiralanmasına, kararın uygulanması ve kira işlemleri için belediye encümenine, yapılacak protokol ve sözleşmeleri imzalamak için Belediye Başkanı Şevket Can’a yetki verildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus halkının ve belediyenin hakkını kimseye yedirmeyeceklerini belirtti.

Başkan Can, “Cuma günü Bahçe mahallesindeki taziye evimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Kırsal mahallelerde 5 ekibimiz parke çalışmalarına devam ediyor. 10 mahallemizde bitti. Önümüzdeki yılın sonuna kadar köylerimizdeki parke çalışmalarını bitirmeyi planlıyoruz. 5 beldeyle de ilgili büyükşehir belediye meclisimizden yetkiyi aldık. Yenice, Gülek, Yeşiltepe, Bahşiş ve Atalar. Buraların belediye binaları 10 yıllığına bize verildi. Buralarda güzel çalışmalar yapacağız. Mevcut projelerimiz devam ediyor. Berdan projemizle ilgili çalışmalara ek olarak aydınlatma ile ilgili de bir çalışma yapacağız. DSİ Bölge Müdürümüzle görüşerek suyun iç tarafıyla ilgili görüşeceğiz. Enerjisa ile de bu konuda görüşmelerimiz olacak. Meclisimizin almış olduğu kararlar şehrimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’de Park Halindeki Otomobil Alev Aldı
MERSİN'DE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI
SİLİFKE'DE KAHRAMANMARAŞSPOR HAZIRLIĞI...
BAŞKAN SEÇER, ‘KÜÇÜKBAŞ HAYVAN, YEM VE NERGİS SOĞANI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI
ULUSLARARASI KİLİKYA ULTRA MARATONU BU HAFTA SONU KOŞULACAK
Ali Samsa Karamehmet Hayatını Kaybetti
Ali Samsa Karamehmet Hayatını Kaybetti
YASADIŞI BAHİS OPERASYONU'NDA 51 GÖZALTI
MERSİN'DE SELDEN KAPANAN KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI
AVRUPA SPOR HAFTASI MERSİN'DE BAŞLADI