Şubat Ayında 1,1 Milyon TL, Sekiz Ay Toplamında ise 7,5 Milyon TL Hibe Desteği Sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 80 yeraltı maden işletmesine sekizinci hibe ödemesini gerçekleştirdi.

19 Şubat 2022 Cumartesi, 17:04
Şubat Ayında 1,1 Milyon TL, Sekiz Ay Toplamında ise 7,5 Milyon TL Hibe Desteği Sağlandı
2022-02-19 17:04:38 -

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında Finansal Destek ve Rehberlik Programı faydalanıcısı olan 80 yeraltı maden işletmesine sekizinci hibe ödemesini gerçekleştirdi.

Faydalanıcı iş yerlerine aldıkları hizmet karşılığında Şubat ayında 1,1 milyon TL, sekiz ay toplamında ise 7,5 milyon TL hibe desteği sağlandı. Program kapsamında finansal desteğin yanı sıra rehberlik desteği ile iş sağlığı ve güvenliği alanında işletmelerin kurumsal kapasitelerinin geliştirmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Bakanlıkça belli aralıklarla işletmelere saha ziyaretleri yapılarak yeni ve önleyici yaklaşımlarla yeraltı kömür ve metal madenlerine rehberlik yapılıyor.

Şehir merkezlerine uzak, jeolojik ve iklim koşullarının ağır olduğu yeraltı maden ocaklarına yapılan bu saha ziyaretlerinde yerinde gözlemler yapılarak sahanın ihtiyaçlarına birlikte çözüm üretiliyor. Bakanlık verilen bu finansal destekler ve teknik rehberlik çalışmalarının da katkılarıyla yeraltı çalışma alanlarında yüzde 55 oranında iyileşme sağlandığını açıkladı.

Bakanlığın finansal destek ve teknik rehberlik desteği, 2023 yılı Nisan ayına kadar devam edecek

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
“JANDARMADAN KAÇIŞ YOK! SUÇLULAR TEK TEK ADALETE TESLİM EDİYOR
MERSİN’İN 23 NİSAN COŞKUSU, ‘TÜRK YILDIZLARI’ GÖSTERİSİ İLE TAÇLANDI
Tarsus’ta Silahlı Kardeş Kavgası Son Anda Önledi
MERSİN SEMALARINA TÜRK YILDIZLARI DAMGASINI VURDU
SİLİFKE, EVİNDE YIKILDI
VALİ TOROS, ÇAMLIYAYLA'DA BİR DİZİ İNCELEMELERDE BULUNDU
MERSİN İDMANYURDU, NAZİLLİ'DE FARK YARATTI
MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ FAZİLET DURMUŞ'UN EV ZİYARETLERİ
TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ, TARSUS GÖRME ENGELLİLERLE BİRARAYA GELDİ
MERSİN'DE BALIKÇININ OLTASINA YAVRU VATOZ BALIĞI TAKILDI