Silifke Ören Mahallesi Kur’an Kursu Temeli Dualarla Atıldı

Silifke İlçesi Ören Mahallesinde inşasına başlanan “Ören Mahallesi Kur’an Kursu” inşaatı temeline ilk beton dualarla atıldı.

24 Ekim 2024 Perşembe, 15:48
Silifke Ören Mahallesi Kur’an Kursu Temeli Dualarla Atıldı
-

Örenköy – Seydili – Şahmurlu - Kızılgeçit Kur’an Kursu Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından inşa edilecek olan ve iki yıl içerisinde tamamlanması planlanan Ören Mahallesi Kur’an Kursu için Ören Mahallesinde temel atma töreni düzenlendi.
Temel atma törenine İl Müftüsü Aydın Yığman, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Seri Doğru, Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Bozyazı İlçe Müftüsü Yakup Avcı, muhtarlar, çok sayıda vatandaş ve müftülük personeli katıldı. Uzuncaburç Mahallesi Cami İmam Hatibi Abdurrahman İşçimen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende İlçe Müftüsü Dr. Doğru açış konuşmasını yaptı. Törende kürsüye gelen İl Müftüsü Yığman yaptığı konuşmada: ”Bugün burada, manevi hayatımız için son derece önemli bir adım atıyoruz. İnşallah, temelini atacağımız bu Kur’an Kursu, sadece bir bina olmaktan öte, gönüllere ışık tutacak, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın yüreklerine Kur’an sevgisini yerleştirecek bir ilim yuvası olacaktır. Bu kursumuz, yüce kitabımızı öğrenme ve anlama imkânı sunarak hem çocuklarımıza hem de tüm vatandaşlarımıza manevi değerlerimizi öğretmek adına çok kıymetli bir görev üstlenecektir. Bizler biliyoruz ki bir toplumu ayakta tutan en temel unsur, maneviyattır. Kur’an-ı Kerim'in mesajlarını öğrenmek ve yaşamak ise maneviyatımızı güçlü tutmanın en güzel yollarından biridir. Bu kurs vesilesiyle, çocuklarımızın Kur’an-ı Kerim’i öğrenmelerine, güzel ahlakı hayatlarına tatbik etmelerine vesile olmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle, bu projeye katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunmak istiyorum. Hep birlikte atacağımız bu temel, geleceğe atılan sağlam bir adımdır. Rabbim, bu güzel eseri hayırlara vesile kılsın, burada yetişecek nesillerin, ülkemizin ve insanlığın geleceğine ışık tutmasını nasip eylesin. Bu anlamlı günde bizlerle beraber olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Konuşmaların ardından Müftü Aydın Yığman’ın yaptığı dua ile temele ilk beton atıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
BAŞKAN BOLTAÇ, 300 "GENÇ IKLİMCİ" İLE BİRARAYA GELDİ
MÜDÜR EKİCİ YENİŞEHİR İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İNŞAATINI İNCELEDİ
TİCARET BORSASI YÖNETİMİ’NDEN, TUSAŞ TERÖR SALDIRISINA KINAMA
KAYMAKAM AVCI'DAN ŞEHİT SEZER AİLESİNE ZİYARET
ANAMURLU BAŞKAN DENİZ'DEN SİLİFKELİ BAŞKAN TURGUT'A ZİYARET
Silifke Ören Mahallesi Kur’an Kursu Temeli Dualarla Atıldı
TARSUS BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
OTOYOLDA YANAN ARACA BETON MİKSERLERİ MÜDAHALE ETTİ
TARSUS AYŞE MİRİCİ ORTAOKULU'NUN AYDINLATMA TALEBİ, MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KARŞILANDI
BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞMAYA BAŞLADI