SEREBRAL PALSİLİ BİREYLER VE AİLELERİ BİRLİKTE SİNEMA KEYFİ YAPTI

Palmcity AVM’de gerçekleştirilen etkinlikte, ‘Harika Kanatlar’ adlı filmi izleyen Serebral Palsili bireyler ve aileleri, keyifli anlar yaşayarak eğlenceli bir günün tadını çıkardı.

22 Ekim 2024 Salı, 09:43
SEREBRAL PALSİLİ BİREYLER VE AİLELERİ BİRLİKTE SİNEMA KEYFİ YAPTI
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi; sosyal hayata katılmakta güçlük çeken özel gereksinimli bireylerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı daha da artırmak amacıyla, Selebral Palsili bireyler ve ailelerine yönelik etkinlik düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği etkinlikte; Tarsus ve Merkez Mola Evi’nden faydalanan Selebral Palsi tanılı özel gereksinimli çocuklar ve aileleri, sinema etkinliğinde bir araya geldi.

 

PalmCity AVM’de gerçekleştirilen etkinlikte aileler hep birlikte ‘Harika Kanatlar’ adlı filmi izledi. Özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmeyi hedefleyen ve herkesin bir araya gelmesini sağlayan etkinlik, hem özel gereksinimli çocukları hem de ailelerini mutlu etti.

 

Taş: “Büyükşehir olarak en temel amacımız, engelli bireyleri engelsiz hissettirmek”

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Mola Evi’nde görev yapan Özel Eğitim Öğretmeni Nüzhet Taş, Selebral Palsili bireylerin sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak özel gereksinimli bireylere yönelik bu tarz etkinlikleri devamlı düzenlediklerini kaydeden Taş, “Özel gereksinimli bireyler; hiçbir fark olmaksızın her Mersinli vatandaş gibi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bütün hizmetlerinden yararlanmaktadır. Büyükşehir Belediyesi Mola Evleri olarak amacımız; özel gereksinimli bireyleri birbirlerinden farkı olmaksızın bir arada tutmak, hep birlikte aynı faaliyetleri yapabilmelerini sağlamak ve farklı olmadıklarını hissettirmek. Büyükşehir Belediyesi olarak en temel amacımız ise, engelli bireyleri engelsiz hissettirmek” dedi.

 

Veliler, verilen hizmetten oldukça memnun

 

Velilerden Gurbet Akbaş, Mola Evi’ne geldiklerinden beri hayatlarında çok şey değiştiğini ifade ederek, “Benim çocuğum 17 yaşında. Bizi çıkarıyorlar, çocuğu gezdiriyorlar. Çok fazla etkinlik yaptırıyorlar. Evden alıyorlar, eve bırakıyorlar.  Çocuğum sinemaya geldi ve çok mutlu oldu. Büyükşehir Belediyesi’nden çok memnunuz” diye konuştu.

 

Merkez Mola Evi’nden yararlanan Nihal Kutlu ise, “Çok memnunum. Çocuğumu sürekli gönderiyorum. Aşçılık, seramik, spor olsun bütün etkinliklerden faydalanıyor ve geldiği zaman da çok mutlu oluyor. Burası sayesinde sosyalleşiyor ve hayata katılıyor. Kendini bir birey gibi hissediyor. Onlar mutlu olunca biz de mutluyuz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN İDMANYURDU'NDA BUCASPOR HAZIRLIĞI
TARSUS DEVLET HASTANESİ'NDEN "BİZ BEBEKLERİMİZE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKIYORUZ" PAYLAŞIMI...
SEREBRAL PALSİLİ BİREYLER VE AİLELERİ BİRLİKTE SİNEMA KEYFİ YAPTI
EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BOYUNCA TÜM MERSİN’DE DENETİMLER SÜRECEK
VALİ PEHLİVAN, GÜVENLİK VE ASAYİŞ TOPLANTISI YAPTI
Büyüklere Vefa Zamanı Projesi Devam Ediyor
MTSO YÖNETİMİ, FRANSA'DA GIDA FUARINA KATILDI
"TARSUS'TA SAĞLIĞINI KEŞFET, GELECEĞİNİ FETHET" PROTOKOLÜ İMZALANDI
TAYİNİ ÇIKAN ÇAMLIYAYLA KAYMAKAMI YILMAZ'A VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ
TARSUS AYŞE MİRİCİ ORTAOKULU'NA AYDINLATMA TALEBİ