Şehit Yarbay Songül Yakut'un Mersin'de ki Ağabeyi Konuştu

Şırnak’ta düşen helikopterde şehit olan Yarbay Songül Yakut’un Mersin’de doktor olarak görev yapan ağabeyi, “Silahlı Kuvvetler içerisinde bazı ilkleri hep kardeşim yaşattı. Kardeşimle ilgili yazılan, söylenenlerle halk en iyi cevabı veriyor. Ben bunun en iyi ders olmasını istiyorum” dedi.

03 Haziran 2017 Cumartesi, 11:25
Şehit Yarbay Songül Yakut'un Mersin'de ki Ağabeyi Konuştu
-

Şırnak'ta düşen helikopterde şehit olan Yarbay Songül Yakut'un doktor olarak görev yapan ağabeyi Aliseydi Yakut, dava sürecinde kardeşinin yaşadığı maddi zorlukları dün öğrendiklerini belirterek "Biz de neye uğradığımızı şaşırdık. Kız kardeşim her gün sanki çalışıyormuş gibi, çalıştığı dönemde ne yapıyorsa aynı şekilde hareket ediyordu. İçine de kapanmadı. Zaten böyle bir sıkıntıya düşeceği aklımızını ucundan bile geçmezdi" dedi.

Kendisinin tıp fakültesi sınavına girdiği dönemde kuzeniyle birlikte kız kardeşini askeri okula yerleştirdiklerini anlatan Yakut, "Sınavı kazandığını söylediğimde çok mutlu oldu. İdealiydi, hayaliydi. Sürekli onu destekledik. Silahlı Kuvvetler içerisinde bazı ilkleri hep kardeşim yaşattı. 18 aylık sıkıntılı süreç geçirdi. 18 ayda arkadaşlarıyla birlikte önemli bir mücadele verdi ve görevine döndü. Hatta bu sürede ben kendisine 'kızım bak başına bunlar geldi, yakında benimle de uğraşırlar' diyordum. O da gülüp geçiştiriyordu. 'Ben nasılsa döneceğim geriye' diyordu" şeklinde konuştu.


Kardeşinin ordudan ihraç edilip hukuk mücadelesi sonunda beraat ederek geri dönmesinin ardından şehit olmasıyla ilgili ise Yakut "Bununla ilgili en iyi sözü söyleyecek Türk milletidir. Zaten tepkisiyle son günlerde kardeşimle ilgili yazılan, söylenenlerle halk en iyi cevabı veriyor. Ben bunun en iyi ders olmasını istiyorum" dedi. Kardeşiyle sürekli telefonda konuştuklarını son olarak da bir ay önce teyzesinin cenaze töreninde görüştüklerini ifade eden Yakut "Cenaze töreni sonrası otobüse bindirip uğurladım onu. Çok iyiydi, sıkıntısı yoktu" diye konuştu.

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN'DE KAMYONETLE, MOTORSİKLET ÇARPIŞTI:1 YARALI
MANSUR YAVAŞ'TAN TARSUS BELEDİYESİ'NE ÖNEMLİ ZİYARET
ÇİFTLER NIKAHLARINI ARTIK MÜFTÜLÜKTE KIYDIRIYOR
“MERSİN’E EN BÜYÜK ESERİM HUZURU GETİRMİŞ OLMAK”
BAŞKAN SOFU, DAYANIŞMA YEMEĞİ VERDİ
Tarsus'ta Bıçaklı Şahıs Polis Tarafından Etkisiz Hale Getirildi
TARSUS'TA YABANCI UYRUKLULARIN EVİNDE YANGIN ...
BÜYÜKŞEHİR'DEN KARBOĞAZINA KIŞ SPORLARI MERKEZİ
Mersin Balık Pazarında 10 Kiloluk Fangri Mercanı
MERSİN'DE LASTİĞİ PATLAYAN TIR KAZASI KORKUTTU