SEÇER BİNLERCE ÜRETİCİ KADINLA BULUŞTU

"ÜLKE KALKINACAKSA BAŞTA KADINLARLA KALKINACAK...EŞİTLER ARASINDA DENGELER BOZULMASIN DİYE KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK” DİYEN SEÇER “KADINLAR BU ÜLKENİN TEMEL TAŞIDIR"DEDİ..

15 Ekim 2024 Salı, 19:06
SEÇER BİNLERCE ÜRETİCİ KADINLA BULUŞTU
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, ‘Kadının Emeği, Toprağın Bereketi’ sloganıyla düzenlenen ‘15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’ etkinliğinde 13 ilçeden gelen binlerce üretici kadın ile bir araya geldi.

 

Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen programda Başkan Seçer ve Meral Seçer, kadınların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılandı. Kadınlar, program öncesinde Tarsus Gençlik Kampı’nı ve Tarsus Doğa Parkı’nı gezdiler ve etkinlikte çocuklar da kendileri için hazırlanan alanlarda doyasıya eğlenme fırsatı buldular.

 

Başkan Seçer: “Üretenin, çalışanın, alın teri dökenin yanındayız”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadınların eseridir’ sözüyle konuşmasına başlayan Başkan Seçer, Çamlıyayla’dan Mut’a, Anamur’dan Tarsus’a kadar Mersin’in her köşesinden gelen kadın çiftçilerle birlik, beraberlik, kardeşlik mesajı verdi. En büyük gücün birlik, beraberlik, hoş görü ve yardımseverlik olduğunun altını çizen Seçer, “Biz herkesin belediye başkanıyız. Kentimize, kentimizde yaşayanlara, canlılara, çevreye saygılıyız. Her şeyden öte üretene, çalışana, alın teri dökene hem saygılıyız hem sizler gibi onların da yanındayız” sözlerine yer verdi. Kadın çiftçilerin alın teri dökerek ürettiğini vurgulayan Seçer, “Sizin tek amacınız; çocuklarınız ve aileniz kimseye muhtaç olmasın, kışın kafanızı sokacak sıcak bir yuva, oturduğunuz zaman kaşıklayacağınız aş-ekmek olsun. Bir de; ‘çocuklarımız okusun, ülkesine yararlı insanlar olsun, vatan-millet sevgisini, insanlık sevgisini bilsin’ diyorsunuz” diye konuştu.

 

“Milyonlarca söz veriyorum; her zaman sizin yanınızdayız”

Göreve geldiği 2019 yılından sonra kadınların kentte güçlenmesi için yaptıkları çalışmaları sayan Seçer, “Çünkü ben istiyorum ki sizler çalışın, emek edin, iş birliğine açık olun. Bakın milyonlarca söz veriyorum; her zaman sizin yanınızdayız. Biz biliyoruz ki ülke kalkınacaksa üretenle, çalışanla, ülke kalkınacaksa başta kadınlarla kalkınacak” diye konuştu. Kadınlara güvendiğini ve inandığını söyleyen Seçer, kadınların yeterince destek almadığını ve sorunlarıyla yalnız başlarına bırakıldığını belirterek, belediyelerin kadınların yanında olması gerektiğini söyledi. Seçer, bu kapsamda göreve gelir gelmez Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nı kurduklarını hatırlattı.

 

“Eşitler arasında dengeler bozulmasın diye kadınlara pozitif ayrımcılık yaptık”

Büyükşehir’de çalışan kadın sayısını da arttırdıklarını söyleyen Seçer, “Eşitler arasında dengeler bozulmasın diye kadınlara pozitif ayrımcılık yaptık. Göreve geldiğimizde belediyede çalışan her 100 çalışma arkadaşımızın 18’i kadındı, şimdi bu 25 oldu. Bunu daha da arttıracağız, nüfusumuzun yüzde 50’si kadın, yüzde 50’si erkek. O zaman her alanda erkeklerle kadınlar makamları, mevkileri en az yarı yarıya paylaşacak” diyerek, milletvekilliğinden Meclis üyeliğine, belediye başkanlığından muhtarlığa Türkiye’de kadınların da eşit söz sahibi olması için çalışacaklarını kaydetti.

 

Büyükşehir sermayesi olmayan üretici kadınların sermayesi oldu

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın kenti çok iyi bildiğini ve yoğun çalıştığını belirten Seçer, etkinliğin yapılmasında destek olan tüm birimlere teşekkür ederek konuşmasını sürdürdü. Tarımı desteklediklerini, tarımla ilgilenen kadınları ise daha fazla desteklediklerini söyleyen Seçer, “Fide-fidan, çiçek soğanı destekleri kapsamında bugüne kadar 25 binden fazla üretici bizden destek almış, bunun yaklaşık olarak 6 bini kadın üretici. Daha fazla olsun, daha fazla üretime katılın. Kadınlar, bizden daha fazla talepte bulunsun” dedi. En çok önemsedikleri projelerden birinin ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ olduğuna dikkat çeken Seçer, “5 yılda 300 aile işletmesi kurduk. Toroslar’ın eteklerindeki Yörük bacılar, taşı sıksa suyunu çıkarır, hayvancılığı biliyor, gücü yerinde, imkanı var ama sermayesi yok. Her bir aileye 25 hayvan verdik, 1 yıllık yemini, veteriner hizmetlerini verdik ve proje devam ediyor. Şimdi her kurduğumuz çiftlikten verdiğimiz hayvanların yavruları iade edildi, o da bir başkasına gitti. Çarkı biz döndürdük, devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl 60 aileye yeni bir işletme kuruyor. Projeye dahil olan, çiftlik kuran üreticilerimiz sayesinde toplamda 300 üreticinin 156’sı kadın. Onların eline, yüreğine, alın terine, emeğine sağlık” ifadelerine yer verdi.

 

“Meslek öğrenmek istiyorsanız bize müracaat edin”

Başkan Seçer, üretici kadınlar için, arıcılık malzemelerinden güneş paneline, alet ekipmandan hamur yoğurma makinesine kadar birçok kalemde destek sunduklarını belirtti. Kadınların, bir talepleri olması halinde Alo 185’i aramalarını söyleyen Başkan Seçer, “Hangi konu olursa olsun bizimle iletişim kurun. Meslek öğrenmek istiyorsanız bize müracaat edin. Marangoz bile yetiştiriyoruz, şart değil yabancı dil kursu, tekstil ya da farklı bir meslek kursu. Kaynakçı, duvarcı kadın ustamız var, hepsini yapabilirsiniz. Sizler işinizi daha temiz ve titiz yapıyorsunuz. Her işi de yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 

“Biz, 5 yıl boyunca halkın gönlüne giren hizmetler peşinde koştuk”

Okuma yazma bilmeyen kadınların Büyükşehir Belediyesi’nin okuma yazma kurslarından faydalanabileceğini söyleyen Başkan Seçer, Refakatçi Evi adı altında uzak mahallelerden ve kırsaldan gelen hasta ve hasta yakınlarına hizmet veren Dosthane’yi anlattı. Mersin’de tedavi görmek zorunda kalan hastaların ve yakınlarının evinin Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Sizin aileniz Mersin’de. Sizin aileniz Tarsus’ta. Alo 185. Belediye sizin. Bu hizmetleri bilin. Onun için bizleri takip edin. Belediyenin işi sadece yol yapmak, bina yapmak ya da konser vermek değil. Biz 5 yıl boyunca; halkın gönlüne giren, onun acısını azaltan, mutluluğunu çoğaltan hizmetlerin peşinde koştuk. İkinci beş yılımızda, aynı duygu ve düşüncelerle hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“Kadınlar bu ülkenin temel taşı”

Kadınlara, Kadın Sağlığı Danışma Merkezleri’ne gitmeleri tavsiyesinde bulunan Başkan Seçer, yakında zamanda açacakları ile birlikte Çocuk Gelişim Merkezlerinin sayısının 12’yi bulduğunu sözlerine ekledi. Başkan Seçer, Tarsus’tan Anamur’a kadar olmayan her bölgeye Çocuk Gelişim Merkezi yapacaklarını da söyledi. Kadınların hem ülke için hem de aile için önemine vurgu yapan Başkan Seçer, “Kadınlar bizler için önemli olduğu kadar bu ülkenin gerçekten temel taşı, ihtiyacı. Çocuklarımızı büyüten, ailemizi diri ve bir arada tutan evimizin direği. Biz; ülkemizi, memleketimizi sizlerle kalkındıracağız. Kadınlara dokunan projelere ağırlık vereceğiz, yeni projeler yapacağız” diye belirtti.

 

“Sandıktan; iyi niyet, sevgi, ayrımsız hizmet, birlik ve beraberlik duygusu çıktı”

Başkan Seçer, vatandaşların kendilerine iyi niyet ve sevgi ile uzanan eli fark edip, seçim döneminde ayrımsız hizmetlere göre değerlendirme yaptığını kaydederek şunları söyledi:

“Vatandaşım; ‘Vahap Başkan 5 yıldır bizi destekledi. Bizim de onu desteklemek vefa borcumuzdur’ dedi. O söylenenler boşa çıkmadı. 31 Mart’ta Mersin’de Büyükşehir sandıklarından; iyi niyet, sevgi, saygı, emek, vatandaşa hizmet, adalet ve ayrımsız bir hizmet çıktı. Bu ülkeyi sevme duygusu, sayma duygusu çıktı. İnsanlarla bir arada olma, hemhal olma duygusu çıktı, birlik ve beraberlik duygusu çıktı. Bunun için sizlere, Mersin halkına desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nüz kutlu olsun sevgili kadınlar. En kötü günümüz böyle olsun. Eviniz, ürününüz bereketli olsun.”

 

Boltaç: “Büyükşehir Belediyemiz, Mersin’de bir çok alanda Türkiye’ye öncü oldu”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, üretimde de kadınların yerinin çok önemli olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde kadınlar için hizmet etmenin keyfini yaşadıklarını sözlerine ekleyen Boltaç, “Ben Tarsus Belediyesi olarak bugün burada üretim, mutluluk, kardeşlik, dayanışma, birlik, beraberlik görüyorum. Burada uyumla, huzurla, memnuniyetle size hizmet eden bir Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı görüyorum. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediyemiz, Mersin’de birçok alanda Türkiye’ye öncü olmuş, birçok alanda Türkiye’de rol model olarak görevler üstlenmiştir. Vatandaşlarımız da bunun gereğini 31 Mart’ta yaptı” dedi.

 

Meral Seçer: “Tarımın belkemiği siz değerli kadınlarsınız”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, son yıllarda üretmenin öneminin daha çok anlaşıldığını ifade ederek, “Üretmeyince tükeneceğimizi gördük. Tarım çok önemli ama tarımın önemine değer katan, tarımın belkemiği siz değerli kadınlarsınız. Köylerde kadınlar sadece üretim yapmıyor. Evinin temizliğini yapıyor, yaşlısına, çocuğuna bakıyor, oyasını işliyor, yemeğini yapıyor. Bunun yanında tohumu alıp toprağa atıyor. Toprağı fide yapıyor. Sebzesinden yemeğini yapıyor. Salçasını, konservesini, kurutmasını yapıyor. Hem ailesini hem çevresini besliyor. O kadar kıymetli şeyler yapıyor ki kadınların kıymetinin daha çok bilinmesi gerekiyor. Kadınlar, bu kadar ağır yükü çekiyorlar, üretim yapıyorlar, benim en çok istediğim şey üretimden vazgeçmemeleri” dedi.

 

“Üretmekten vazgeçmeyen değerli kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlu olsun”

Hayatın her alanında birçok sorumluluğu olan üreten kadınların her alanda desteklenmesi gerektiğini söyleyen Seçer, “Bizler de Mersinden Kadın Kooperatifi olarak gerek Büyükşehir Belediyesi ile gerek diğer kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yaparak üretime dair, sosyal hayata dair birçok projede yer alıyoruz. Kooperatif olarak amacımız; sizleri daha iyi bir noktaya getirmek. Çorbada ne kadar tuzumuz olursa o bize mutluluk veriyor. Belki daha büyük kurumlar kadar katkı sunamayabiliriz ama verdiğimiz desteklerin sizdeki karşılığı çok güzel ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hepiniz çok üretkensiniz. Üreten, üretmekten vazgeçmeyen, toprağına, ata tohumuna sahip olan siz değerli kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Gününüz kutlu olsun. Ürünleriniz bereketli, bol kazançlı olsun” diye konuştu.

 Programda ayrıca; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Toroslar İlçesi Ayvagediği Mahallesi’nden kadın üretici Rahilenur Aksay, Erdemli İlçesi Karayakup Mahallesi'nden kadın üretici Gülperi Özdemir, Toroslar İlçesi Çamlıdere Mahallesi’nden kadın üretici Selma Yılmaz birer konuşma yaptı.
K
onuşmaların ardından üretici kadınlar, kendi yetiştirmiş oldukları ürünlerden Başkan Seçer ve Meral Seçer’e hediye ettiler. Yemek ikramının ardından ise Başkan Seçer, Meral Seçer kadınlar ile anı fotoğrafı çektirdi.

Program, Mersin Mandolin Grubu Dinletisi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın seslendirdiği şarkılar ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
ŞİMŞEK VE CAN'DAN MHP TARSUS İLÇE TEŞKİLATINA ZİYARET
SEÇER BİNLERCE ÜRETİCİ KADINLA BULUŞTU
"İklim Değişikliği İçin Mersin Tarımsal Kültür Bitkisi Türleri Önerisi Raporu" hazırlanıyor
TARSUS'UN DEDELER MAHALLESİNDE YANGIN
“OTOYOL JANDARMASI MERSİN’DE GÖREVE BAŞLADI ”
MERSİN'DE ARAÇ TAKLA ATTI:4 KİŞİ YARALANDI
MESKİ, KANALİZASYON HATTI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR
Kahraman ve Kurt, Üniversite Camii İnşaatını İnceledi
TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ'NDE RESMİ NİKAH İŞLEMİ DEVAM EDİYOR