BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından düzenlenen, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi tarafından desteklenen Bilim Şenliği kapsamında bu yıl ikincisi yapılan proje yarışması için başvurular başladı.
Bursa’da 6-7-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak 5. Bilim Şenliği’nin hazırlıkları hızla sürüyor. Şenlik kapsamında bu yıl ikincisi yapılacak olan proje yarışmasının tanıtımı Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde yapıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kendi raylı sistem araçlarını ve kendi markalarını üreten Bursa’nın bilim ve teknolojide de örnek ve öncü bir rol üstlendiğini söyledi. Türkiye’nin en kapsamlısı olarak Bursa’ya kazandırdıkları Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Tübitak’tan gelecek 70 milyon TL’lik destek ile BTSO tarafından yapılacak ek binası ile Uzay ve Havacılık alanında da bir ilk olacağını belirten Altepe, bir marka haline gelen Bilim Şenliği ve proje yarışması hakkında bilgi verdi. 102 bin lira para ödülü verilecek proje yarışmasına başvuruların www.bursabilimsenligi.org sitesinden yapılacağını belirtti.
BAŞVURULAR 1 NİSAN’A KADAR
Başvuruların 1 Nisan 2016’ya kadar kabul edileceğini kaydeden Altepe, “Şenlik için 50 atölye çadırı planlanıyor. Şenlikte çevre ve enerji temasına uygun çalışmalar gerçekleşecek. Geçen yıl şenliğimize 150 bin kişi katılmıştı. Bu yıl 200 bin kişi bekliyoruz. Her yıl katılımcı sayısı ve ilgi daha da artıyor. Her branşta ödül vereceğiz. Bin liradan 16 bin liraya kadar değişik ödüller verilecek. Finale kalan 50 projeye para ödülü verilecek. 15 projeye mansiyon, 23 projeye finale kalma ödülü veriliyor. Finale kalan tüm projeler değerlendiriliyor.” diye konuştu.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise Bilim Şenliğinin genç beyinlere ve kalplere hitap ettiğini belirterek, 2014 yılında BTÜ’lü gençlerin insansız hava aracı ile ikinci olduğunu hatırlattı.
BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci bilimin sokağa inmesi ve topluma yayılması anlamında Bilim Şenliği’nin büyük önem taşıdığını belirterek, ikinci defa böyle bir projeye ortak olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan da, geçen yıl 600 tanesi Milli Eğitim’den 900 projenin başvurduğunu hatırlatarak, bu sene daha az ve öz başvuru beklediklerini kaydetti.
CİHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.