Peygamber Sevgisi Meydanları Doldurdu

.Mevlid-i Nebi Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda düzenlenen ''Helale Koşalım, Onun Gibi'' programına yüzlerce vatandaş akın etti.

19 Eylül 2024 Perşembe, 19:32
Peygamber Sevgisi Meydanları Doldurdu
-

İlahiler söylendi’ şiirler okundu, eller şemaya kaldırılıp dualar edildi.

Mevlid-i Nebi Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda düzenlenen ''Helale Koşalım, Onun Gibi'' programına yüzlerce vatandaş akın etti.

Mersin Erdemli Belediyesi ve Erdemli Müftülüğü iş birliği ile düzenlenen programda İlahiyatçı Yazar Osman Eğin “Hz. Peygamber” konulu konferansı verirken, şair Dursun Ali Erzincanlı şiir dinletisi gerçekleştirdi. Peygamber sevgisine dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara katılımın yoğun olduğunu vurguladı. Başkan Kara, “ Erdemli Kaymakamlığımızla, Erdemli Müftülüğümüzle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz Mevlid-i Nebi programındayız. Vatandaşlarımızın yoğun bir katılımı var. Tabi böyle programlara Erdemli halkı her zaman destek vermiştir. Bugün de yine müftülüğümüzün, belediyemizin yanında oldular. Erdemli halkı Peygamber Efendimizin sevgisini Devlet Bahçeli Meydanı’nı doldurarak göstermiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Peygamberin hayatını anlamak ve anlatabilme adına programı düzenlediklerini ifade eden Erdemli Müftüsü İbrahim Yiğit, ’’Güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum. Tüm vatandaşlarımız burada. Bizleri mahcup etmediler. Hepsinden Allah razı olsun. Peygamberimizin hayatını anlamak, anlamlandırabilmek için hocalarımızı davet ettik. Kırmadılar bizleri geldiler. Peygamber sevgisini yeni neslimize toplu olarak gösterebilmek, insanımızı bir araya getirip Peygamberimizi topluca anabilmek, Peygamberimize olan muhabbetimizin bu toplumda yaşadığını kendimize ve bu toluma ispatlayabilmek için böyle bir program düşündük’’ diye konuştu. Çocukların dini yönden bilgilenmelerini önemsediğin İfade eden Esma Çortul , ‘’Çocuklarımıza Peygamber Efendimizi anlatıyoruz ama bu tür etkinliklerde çocukların beyninde daha güzel şeyler kalıyor. Çocuklarımızın bazı şeyleri anlaması için bunlar çok önemli’’ diye konuştu. Peygamber Efendimizin kişilik ve şahsiyetini örnek aldığını İfade eden Ahmet Emin Bilgen,’’ Halk olarak millet olarak bir aradayız. Peygamber Efendimizin dünyaya sunduğu medeniyeti, kişilik, şahsiyet inşasını biz de burada tekrardan anıyoruz’’ diye konuştu. Öte yandan program, çiçek takdimi ile son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
GAZİLER GÜNÜ KAHRAMANLAR SAHADA, VATAN ONLARLA SPOR ETKİNLİKLERİ YAPILDI
MERSİN'DE SAĞANAK YAĞIŞ BERABERİNDE KAZALARI GETİRDİ
Peygamber Sevgisi Meydanları Doldurdu
Tarsus Ticaret Borsası, İhtisas Komisyonları toplandı
Mersin’de Trafik Kazası: 1 Ölü, 1 Yaralı
TARSUS İDMANYURDU, TEKNİK DİREKTÖR REŞAT ZENGİN İLE ANLAŞTI
BAŞKAN BOLTAÇ GAZİLER GÜNÜNDE GAZİLERİ YALNIZ BIRAKMADI
KAYMAKAM AKYÜZ'DEN MUHARİP GAZİLER DERNEĞİNE ZİYARET
Gençlik Merkezleri Atölyeleri ile geleceğe yatırım yapmanın tam zamanı!
MERSİN'DE, ERBASPOR HAZIRLIĞI