ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR SAYESİNDE SPORLA İÇ İÇE BÜYÜYOR

Büyükşehir’in özel gereksinimli çocuklar ve ailelerinin yüzünü güldürdüğü hizmetlerinden sadece bir tanesi olan ‘Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi’ ile her hafta çocukların sporla iç içe yetişmesi amaçlanıyor. Çocuklarındaki gelişimi gören ailelerin de yüzlerinden gülümseme eksilmiyor.

12 Eylül 2024 Perşembe, 09:51
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR SAYESİNDE SPORLA İÇ İÇE BÜYÜYOR
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 7’den 70’e kentteki tüm yurttaşlar için hayata geçirdiği projeler, yüzleri güldürmeye devam ediyor. Mersin’deki her bireyin memnuniyeti için titizlikle çalışan Büyükşehir, özel gereksinimli bireyler için hayata geçirdiği hizmetleri sürdürüyor. Büyükşehir’in özel gereksinimli çocuklar ve ailelerinin yüzünü güldürdüğü hizmetlerinden sadece bir tanesi olan ‘Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi’ ile her hafta çocukların sporla iç içe yetişmesi amaçlanıyor.

 

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yer alan ‘Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi Salonu’nda, 6 ay boyunca 7-12 yaş arasındaki özel gereksinimli çocuklara uzman eğitmen eşliğinde eğitim veriliyor. Sportif beceri ve koordinasyon eğitimi alan çocuklar hem sporla iç içe büyüyor, hem de özgüvenleri artarak sosyal hayata daha iyi uyum sağlıyor. Çocuklarındaki gelişimi gören ailelerin de yüzlerinden gülümseme eksilmiyor.

 

Yılmaz: “7-12 yaş arası özel gereksinim isteyen bireylere hizmet veriyoruz”

 

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitim Salonu’ndan Sorumlu Beden Eğitimi Öğretmeni Fatma Nur Yılmaz, eğitim kapsamında 7-12 yaş arası Otizmli veya Down Sendromlu özel gereksinim isteyen bireylere hizmet verdiklerini aktardı. Eğitimlerin başvuru esasına dayalı olduğunu belirten Yılmaz, “Çocuklar ve aileler beraber gelerek müracaatta bulunuyorlar. Sağlık Kurulu raporu, kimlik fotokopisi, bir adet vesikalık fotoğrafla beraber kurumumuza gelip talepte bulunduktan sonra, çocuk değerlendirmeye alınıyor. Çocuk, müsait eğitim programına uygun bir şekilde yerleştiriliyor. Haftada bir gün eğitim veriyoruz ve 6 ay boyunca kurumumuzdan hizmet alabiliyorlar” dedi.

 

“Aileler memnun olurken, çocuklardaki gelişmeleri gördüğümüz için bizler de mutlu oluyoruz”

 

6 ayda bir öğrencilerin değiştiğini söyleyen Yılmaz, hizmetin ücretsiz olmasından dolayı ailelerin çok fazla talepte bulunduğunu söyledi. Ailelerin de, çocukların da çok mutlu olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Gelişim gösteren öğrencilerimiz var. Davranış problemi olan, dikkat ve odaklanma sorunu yaşayan, temel spor becerisi yetersiz olan çocuklar buraya başvurduğunda, 6 ay sonunda o gelişimi gözle görülür derecede fark edebiliyoruz” diye konuştu.

 

Eğitimin içeriğinden de söz eden Yılmaz, “Öncelikle ısınma alıştırmaları ve çocuğun ihtiyacı doğrultusunda egzersize başlıyoruz. Dikkat çalışmaları, el-göz koordinasyonu, hedef odaklı çalışmalar, davranış problemi varsa davranışını söndürmeye yönelik çalışmalar yapılıyor. Bu 6 aylık süreçte gözle görülür derecede bir değişiklik oluyor. Aileler memnun olurken, çocuklardaki gelişmeleri gördüğümüz için bizler de mutlu oluyoruz” diyerek, hizmetten faydalanmak isteyen herkesin Engelsiz Yaşam Merkezi’ne gelerek veya Teksin üzerinden başvuruda bulunabileceklerini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Müftü Akçay, Mevlid-i Nebi Haftasında Gençlerle Bir Araya Geldi
BAŞKAN BOLTAÇ, AKŞAM YEMEĞİNDE ALİEFENDİOĞLU KÖYLÜLERİYLE BİRARAYA GELDİ
Mersin’de Motosiklet Kazası: Sürücü Hastaneye Kaldırıldı
TEKNOFEST Akdeniz Mersin Yarışmaları başladı
Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması'na Mersin Ev Sahipliği Yaptı
MERSİN'DE KAÇAK AVLANAN BALIKÇILAR YAKALANDI
ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA SİLİFKE BELEDİYESPOR 'UN RAKİBİ BELLİ OLDU
MERSİN'DEN SUDAN'A İNSANİ YARDIM MALZEMESİ
Tarsus Devlet Hastanesi’nde Kantin Eksikliği Tepki Çekiyor
BAŞKAN BOLTAÇ, AKŞEMSETTİN MAHALLESİ’NDE YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI