Bilgi:
Instagram'da @mersinhaber'i
takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
ANKARA - MHP Gaziantep Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Türkiye ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Barzani’nin amacının Irak’ın parçalanması olduğunu kaydeden Özdağ, “Barzani’nin amacı Büyük Kürdistan’dır bunu zamana yayarak gerçekleştirmek istiyor. Barzani Türkiye’nin dostu değildir, AKP’de bazı çevrelerin dostudur. Bakın AKP’nin tamamının bile dostu olduğunu söylemek mümkün değildir. Aynı zamanda iş ortağıdır. Barzani Türkiye için bir tehdittir. Bu yeni bir tehdit değil çok uzun vadeli bir tehdittir.” diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.
Türkiye’nin Avrupa Birliği için bir tampon bölge haline getirilmemesi gerektiğini kaydeden MHP Gaziantep Milletvekili, “AB vize serbestliği için yerine getirilmesi gereken 72 kriterden bahsetmektedir. Bütün bunların dışında Türkiye’ye bu mültecileri alması karşılığında 3 milyar Euro önerilmekte. Doğrusu Avrupa Birliği’nde de hala vicdanı olan insanlar olduğu için bu husus eleştiri konusu olmuştur. Avrupa Birliği’nin nasıl insanlık dışı bir adım attığını AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Franz Timmermans izah etmek zorunda kalıyor. ‘İnsanları orada tutmak ve onlara orada yardımcı olmak Avrupalı vergi mükellefleri için daha ucuz. AB üyelerinin ortak çıkarlara dayanan bir anlaşma sağlamada utanılacak bir yan yok.’ diyor. Demek ki, utanılacak bir yan ve bu Avrupa’da bile dile getiriliyor.” diye konuştu.
Türkiye’de 2 milyon 200 bin mülteci olduğunu ve kabul edilecekler bu sayının 2 milyon 700 bine çıkacağını anlatan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin nüfus ve ekonomik büyüklüğünde bir ülkenin böyle bir nüfusu kabul etmesi mümkün değil. Türkiye ile sınırdaş olan ve iç savaş yaşayan ülkelerden gelen bu nüfus iç savaşlarında Türkiye’ye taşınmasını kolaylaştırıyor. Mülteci akını Türkiye’yi bir etnik savaş cehennemine dönüştürme potansiyeline sahip. Bazı kentlerimiz daha şimdiden Türk kenti kimliğini yitirmiş durumda. Örneğin Kilis, 80 bin Kilisli 120 bin Suriyeli var. Kilis’in yakındaki nüfusu 500 bin olarak planlanıyor. Gaziantep göçün yükü altında ezilen bir kent. Gaziantepliler artık bize de çadır kentler kurun ki kiralayabilecek bir yer bulalım. Çadır kiralayalım hiç olmazsa.”
Bir gazetecinin, “Konuşmanızın sonunda ‘Bu gelecek nüfus Türkiye’de iç savaşı tetikleyebilir ve mezhep savaşlarına yol açabilir' dediniz. Nasıl bir tablo bekliyorsunuz? Neden böyle bir şey olabilir?” sorusuna MP Gaziantep Milletvekili, “Çünkü büyük bir bölümü Suriye’den gelen nüfus. Milliyetçi bir Suriye rejimi eğitim sisteminden geçmiş, güçlü bir Araplık bilinci aşılanmış ve bu nüfusun çok önemli bir bölümü Türkiye’yi kendi ülkesinde yaşanan iç savaştan sorumlu tutuyor. İki önemli bir bölümü de PKK-PYD çizgisinin kendisini topraklarından çıkardığını görüyor ve inanıyor. Bu PKK-PYD, Arap çatışmasını Türkiye’ye taşıyan bir süreci tetikleyebilir. Bu söylediğimizin fantezi olduğunu bir an için kafasından geçirenler daha bu hafta İstanbul’da üniversite de Edebiyat Fakültesi’nde IŞİD taraftarları ile PKK taraftarlarının nasıl çatıştıklarını lütfen unutmasın.” cevabını verdi.
BARZANİ TÜRKİYE İÇİN BİR TEHDİTTİR
Başka bir gazetecinin, “Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Ankara’ya ziyaretini nasıl değerlendiriyorsunuz? Ankara’nın Barzani’den beklentisi ne olabilir? Musul meselesi ile bağlantılı mıdır?” sorusuna ise Ümit Özdağ, “Tabi ki Musul meselesi ile bağlantıdır. Barzani’nin amacı Irak’ın parçalanmasıdır. Bunu zamana yayarak gerçekleştirmek istiyor. Barzani’nin amacı Büyük Kürdistan’dır bunu zamana yayarak gerçekleştirmek istiyor. Barzani Türkiye’nin dostu değildir, AKP’de bazı çevrelerin dostudur. Bakın AKP’nin tamamının bile dostu olduğunu söylemek mümkün değildir. Aynı zamanda iş ortağıdır. Barzani Türkiye için bir tehdittir. Bu yeni bir tehdit değil çok uzun vadeli bir tehdittir. Ancak Barzani bölgede yaşama kabiliyetini sahip oldukları hassas dengeleri yönetme stratejisiyle şuana kadar sürdürmüşlerdir. Bugün de sürdürmeye devam etmektedir. Bundan dolayı biz Irak’ın toprak bütünlüğünü destekleyici politikaların daha güçlü bir şekilde destekleyici politikaların daha güçlü bir şekilde sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Barzani’yi kabul eden AKP hükümetinin şuanda Bağdat’ta merkezi hükümetle büyük bir çatışma içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu Irak’ın birliğine ve bütünlüğüne hizmet eden bir politika olmaz. Aksine Irak’ta parçalanma sürecini merkez kaç kuvvetlerin ayrılma eğilimlerini teşvik eden bir politika olur. Bu konuda hükümeti geçtiğimiz süreç içerisinde defaatle uyardık bundan sonra da uyarmaya devam edeceğiz.” diye cevapladı. CİHAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.