Obezitenin Getirdiği Hastalıklar ve Diyabetin Getirdiği Hastalıklarla İlgili Bilinmeyen Herşey!

Günümüzde pek çok insan Obezite veya Diyabet yani diğer adıyla Şeker hastalığı olarak bilinen rahatsızlıklara yakalanmış durumda. Obezitenin getirdiği hastalıklar nelerdir, diyabetin getirdiği hastalıklar nelerdir? İşte tüm detaylar...

22 Mart 2016 Salı, 03:02
Obezitenin Getirdiği Hastalıklar ve Diyabetin Getirdiği Hastalıklarla İlgili Bilinmeyen Herşey!
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Ersoy, yaptığı açıklamada, Türkiye ve dünyada, erişkin tip 2 diyabet tedavisinde cerrahi girişimin daha çok uygulanmaya başlandığını ifade etti.
 
Tip 2 erişkin diyabetinin obezitenin orta ve ileri düzeyde hızla artmasıyla büyük problem haline geldiğini aktaran Ersoy, "Hem obezite hem de diyabete bağlı ciddi yan etkiler ve hastalıklar da hızla artıyor. Göz, böbrek, kalp ve diğer hayati organlarda zamanla gelişen ve yaşamı tehdit eden hastalıklar görülmekte. Özellikle obezite ve diyabetin beraber görüldüğü durumlarda, damar hastalıklarına bağlı gelişen kalp krizleri ani ölümlere neden olmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.
 
 
''Obezite ve diyabete bağlı hastalıklar artıyor''
Ersoy, bu gibi hastalıkların obezite ve diyabetin birlikte tedavi edilmesiyle önlenebileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bazen yapılan obezite ameliyatı tek başına hastanın kilo vermesini sağlamasına rağmen, diyabetini tam düzeltmemektedir.
 
Bu problem çözmek amacıyla metabolik cerrahi yöntemi uygulanabilir. Bu cerrahilerdeki temel felsefe, bağırsak sisteminden salınan ve kan şekeri regülasyonunu sağlayan hormonların daha aktif hale getirilmesidir. Açlık ve tokluk hissiyle de ilgili olan bu hormonların mümkün olduğunca fazla etkin hale getirilmesi gerekiyor.
 
Hepimizin çok iyi bildiği gibi yemek yemeğe başladığımızda hemen tokluk hissi başlamaz, bu bir süreç alır. Yemek yediğimizde ilk önce mide duvarı gerilir midenin üst kubbe kısmından bir hormon salgılanır, daha sonra ince bağırsakların son kısmı olan ileuma kadar olan süreçte birtakım bilinen tokluk hormonları da işe ilave olur ve yemek hissi azalıp bitebilir."

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
ÜRETİCİ VE YETİŞTİRİCİLER BÜYÜKŞEHİR İLE NEFES ALIYOR
ÜLKE GENELİNDE 1298 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
GÜLNARLILARIN SAĞLIĞI BİZE EMANET
MUT'TA YOL KAPANMASI NEDENİYLE YOLCULAR KONUKEVİNE YERLEŞTİRİLDİ
VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, EMEKLİ ÖĞRETMEN HASAN ARİF BOLAT’I ZİYARET ETTİ
MUT'TA TAŞIMALI EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ
ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE HAYATINI KAYBETTİ
Mersin Hava Durumu! Silifke, Gülnar, Akdeniz, Çamlıyayla, Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Bozyazı, Aydıncık, Anamur, Mut, Erdemli ve Tarsus Hava Durumu
FIRTINA TARSUS'TA MİNARE YIKTI, SİLİFKE'DE KUBBE'YE HASAR VERDİ
SİLİFKE, IZMIR'DEN PUAN ÇIKARDI