Müftü Hayri Erenay'dan Cem ve Kültür Evini Ziyaret

Tarsus İlçe Müftüsü Hayri ERENAY, Muharrem ayı dolayısıyla Tarsus Cem ve Kültür Evini ziyaret etti.

13 Ekim 2016 Perşembe, 14:22
Müftü Hayri Erenay'dan Cem ve Kültür Evini Ziyaret
-

Tarsus İlçe Müftüsü Hayri ERENAY ziyaret için gittiği Cem ve Kültür Evinde Başkan Erdal TURGUT tarafından Cem Evinin kapısında karşılandı. Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyarette Diyanet işleri Başkanlığının yayınlarından çeşitli kitaplar takdim edildi. Ziyarette ayrıca Kerbela Şehitleri içinde dua edildi.
 
Tarsus İlçe Müftüsü Hayri ERENAY, burada yaptığı açıklamada, Muharrem ayının önemini belirterek  Muharrem ayı zamanda Hz. Peygamber(s.a.s)'in torunu Hz. Hüseyin'in ve çoğu ehl-i Beyt mensubu 70'den fazla insanın siyasi ihtiras uğruna Kerbela'da şehit edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Hz. Hüseyin'in şehit edilmesi her Müslümanı derinden yaralamıştır. Allah'a el açıp dua eden, aynı peygambere ve aynı Kuran'a inanan insanlar olarak bu tür müessif olaylardan ders ve ibret alarak, Müslümanların birlik ve beraberliğini zedeleyecek olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini  vurguladı. İlçemiz Cem ve Kültür Evindeki birlik ve beraberlikten çok memnun kaldık” diyen Müftümüz şunları söyledi; “Alevi ve sunni Müslümanlığı özde birdir. Hepimizin kitabı Kur’an kıblemiz Kabetullah, Peygamberimiz Hz. Muhammed’dir. Hacı Bektaşi Veli, İmam-ı Azam, Abdülkadir Geylani ve Hz. Mevlana’nın  külliyatları aynı kaynaktan beslenmektedir. Tüm bu temel eserler insan ahlakını güzelleştirme temeli üzerine kurulmuştur. Aynı zamanda aynı kitabın aynı kıblenin aynı peygamberin müntesipleri olarak bizim aynı devlet üzerinde sınırlarımızı, özgürlüğümüzü sorgulatmamak gerekir. Birliğimizi ve beraberliğimizi sıkı tutmamız gerekir. Siyasi ve mezhepsel farklılıkların bu günlerde ve hiçbir zaman devleti yaralayıcı ve birbirimize zarar verici bir şekilde yansıtılmasına izin vermemeliyizr. İnsanlarımız kendi farklılıklarını kendi mezhep potası içerisinde, örf ve adetlerini de kendisine ait olan yerlerde yaşama şansı bulmalıdır” dedi.
 
Tarsus Cem ve Kültür Evi Başkanı Erdal Turgut ise; “Alevi Müslümanlar olarak biz dinimizi devletimizi, birliğimizi asla kimseye bozdurmayız. Biz Sünni kardeşlerimizden müsamaha ve hoşgörü bekliyoruz. Sevgi bekliyoruz ve onlara karşıda sevgimizi göstermek istiyoruz. Aynı zamanda İslam’ın okullarda öğretilmesinden yanayız. Alevi ve Sünni kültürün de okullarımızda öğretilmesi taraftarıyız. Bunun bir bölücülük olarak düşünülmemesini, İslam’ın bütüncül olarak anlatılması tarafındayız. Müftülüğümüzle ve Diyanetle iç içe çalışmak istiyoruz. Tüm çalışmalarınızda destek olmak istiyoruz. Cem evlerinin sık sık ziyaret edilmesini istiyoruz. Muharrem ayı nedeni ile tarihsel süreçte gerçekleşmiş bu acıların bir daha yaşanmaması için o gün bizi birbirimize kırdırmak isteyenlerin senaryolarının güncellenerek bugün de yeniden oynanmasını isteyenlere karşı dikkatli olarak devletimizin yanındayız” dedi.
 
Ziyaret sonrası  Müftü Hayri ERENAY; “Kendilerinin göstermiş olduğu misafirperverliğinden dolayı Cem ve Kültür Evi Başkanı Erdal TURGUT’a teşekkür etti. Tarsus Cem ve Kültür Evi Başkanı Erdal TURGUT  İlçe Müftümüzün Cem ve Kültür Evini ziyaretinden dolayı çok sevindiklerini söyledi. Ziyaret karşılıklı iyi niyet temennisi ile sona erdi.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TADEKA’DA “YEDİ KATLI ŞEHİR TARSUS” BELGESEL GÖSTERİMİ
BAŞKAN SEÇER, ‘GELENEKSEL 31. AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI KUTLAMA TÖRENİ’NE KATILIM SAĞLADI
MERSİN'DE POLİS'İNDEN MOTORSİKLETLERE GECE ŞOK DENETİM
MERSİN'DE KAZA: 1 YARALI
MERSİN'DE KOORDİNASYON TOPLANTISI
BAŞKAN GÜNKUT: "KULÜBÜN ELEKTRİK, SU VE DOĞALGAZ SORUNUNU ÇÖZDÜK"
KADINLAR TARSUS BELEDİYESİ İLE GÜÇLENİYOR
ELEKTRİKLİ BİSİKLET YANDI
Mersin’de Park Halindeki Otomobil Alev Aldı
MERSİN'DE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI