Mesleki Yeterlilik Sınavını Kazanıp Yetki Belgesi Alamayan, Oto Galericilik Yapamayacak

Düzenleme Yürürlüğe Girdi, Artık Belgesi Olmayan Yapamayacak. Mecburiyet getirildi.

28 Ağustos 2018 Salı, 20:33
G: 28.08.2018 - 21:35
Mesleki Yeterlilik Sınavını Kazanıp Yetki Belgesi Alamayan, Oto Galericilik Yapamayacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Mersin'de Oto Galericilik faaliyetini sürdüren meslek erbapları sınava girdi, Oto Galericiler Merkezinde oluşturulan sınav merkezinde gerçekleşen yazılı sınavda galericiler ter döktü.
Mersin'de Oto Galericilik faaliyetini sürdüren meslek erbapları sınava girdi, Oto Galericiler Merkezinde oluşturulan sınav merkezinde gerçekleşen yazılı sınavda galericiler ter döktü.
Yeni düzenleme ile Mesleki Yeterlilik sınavını geçemeyenler oto alım-satım işleri (oto galericilik) yapamadığı gibi yalnız halihazırda Lise Mezunu oto galericilere yönelik uygulanan sınavlarda başarılı olması durumunda Mesleki Yeterlilik Belgesi verilerek devam edecekler.
Oluşturulan Sınav Merkezlerindeki girilen "Mesleki Yeterlilik" sınavlarında başarılı olanlar bulundukları İlin, Ticaret İl Müdürlüğüne başvurarak Yetki Belgesini alacak.
Oto Galerilere Belli Kıstaslar Getirildi
Konuya ilişkin Mersin Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu ve Mersin Galericiler Derneği Başkanı Gürkan GÖÇER yayınladığı bilgilendirme notunda şu ifadelere yer verdi, "Yeni düzenleme oto galerilerin fiziki durumlarını galerilerin alanlarını net olarak belirlediği gibi artık apartman altlarında da bu iş yapılamayacak. Mersin'de yeni düzenlemeye uygun tek yer Mersin Oto Galeriler Sitesi
Çünkü; Ticaret İl müdürlüğü Noterlerde satış yapabilmek için şart olan YETKİ BELGESİ' ni verebilmesi için Oto Galerinin bulunduğu adreste herhangi bir yerleşim birimi olmaması gerekiyor. Sadece bu bile Mersin'de şuan kaldırımlarda olup ta "Emlakçı" ruhsatı ile oto galericilik yapmaya çalışan tüm işletmelerin faaliyetlerine son veriyor.
Artık kimsenin işyerini de mühürlemeye gerek kalmayacak. Kaldırım galericileri "YETKİ BELGESİ" alamayacakları için Noterlerde satış yapamayacaklar.
Kısaca; Mersin'lilerin büyük sıkıntısı olan kaldırım işgalleri de sona erecek
ARTIK; HER ÖNÜNE GELEN OTOMOBİL SATAMAYACAK
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, ikinci el taşıt ticaretinin yalnızca Mesleki yeterliliğe sahip tacir esnaf ve sanatkarlar tarafından yapılacak. Bu işle uğraşmayan vatandaşlar bir yılda üçten fazla ikinci el araç satışı yapamayacak. İkinci el taşıt ticareti yapanlara ‘yetki belgesi’ verilecek. Noterler tarafından ikinci el taşıt ticaretiyle iştigal eden işletmeler adına yapılan satışlarda yetki belgesi, vekaleten yapılan satışlarda ise adına satış yapılan işletmenin yetki belgesi aranacak. Bu belgeler olmadan satış yapılamayacak. Böylece ikinci el taşıt ticaretindeki kayıt dışı faaliyet ve vergi kaybı önlenecek.
Başkan Göçer "Bu Düzenleme İle Sokak Satıcılığı Sona Erdi. Bir Kasa Bir Masa Dönemi Bitiyor"
Ayrıca, Araç alımında büyük güven sağlanacağını ifade eden Mersin Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu ve Mersin Galericiler Derneği Başkanı Gürkan GÖÇER "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında Artık herkes 2.el otomobil alıp satamayacak. Bakanlık tarafından verilecek YETKİ BELGESİ olmayanlar piyasadan çekilecek. Bu durum araç alanlar içinde büyük bir güven oluşturacak. Artık sattım gitti dönemi bitecek Bu işi gerçek esnaflar yapacak ve satış sonrası da sorumlu olacak." ifadelerin bulundu.
Düzenleme Yürürlüğe Girdi, Artık Belgesi Olmayan Yapamayacak
Düzenleme Yürürlüğe Girdi, Artık Belgesi Olmayan Yapamayacak
Düzenleme Yürürlüğe Girdi, Artık Belgesi Olmayan Yapamayacak
Düzenleme Yürürlüğe Girdi, Artık Belgesi Olmayan Yapamayacak

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS İDMANYURDU KULÜBÜ, ANAMUR BELEDİYESPOR MAÇININ ARDINDAN AÇIKLAMADA BULUNDU...
MERSİN'DE PALMİYE AĞACINI BUDAMAYA ÇALIŞIRKEN ASILI KALAN ADAM HAYATINI KAYBETTİ
MESKİ, ERDEMLİ’DE İÇME SUYU İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
TARSUS İDMANYURDU MAĞLUP BAŞLADI
MERSİN'DE SAHİLDE SOSYAL DENEY TEPKİSİ...
MERSİN'DE UMUTLAR PENBE, HAYALLER 3 PUAN
BAŞKAN SEÇER, ‘CHP MERSİN İL GENÇLİK KOLLARI KONGRESİ’NE KATILDI
AYDINCIK GÖLETİ TAMAMEN KURUDU
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ‘UZUNCABURÇ BAĞ BOZUMU ŞENLİĞİ VE DEĞİRMEN AÇILIŞI’NA KATILDI
Dünya Hayvanları Koruma Gününde Minik Ellerden Doğaya Destek