“Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları

TOBB – MEYBEM tarafından    “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası  işbirliğiyle gerçekleştirileceği bildirildi.

21 Eylül 2016 Çarşamba, 08:24
 “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları
2016-09-21 08:24:26 -

MERSİN HABER-
TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen TOBB – MEYBEM tarafından    “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası  işbirliğiyle gerçekleştirileceği bildirildi.

TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen TOBB – MEYBEM tarafından    “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavları, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası  işbirliğiyle gerçekleştirileceği bildirildi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan TOBB – MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri, inşaat, metal, asansör ve makina sektörlerinde, toplam 19 dalda Mesleki Yeterlilik Kurumundan (MYK) sınav ve belgelendirme yetkisini almıştır.

TOBB – MEYBEM tarafından Odamız işbirliğiyle İlçemizde gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olanlar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaktır.

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isleyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/1 sayılı Tebliğ ekinde yer alan 40 meslekte ve 2016/1I sayılı Tebliğ ekinde yer alan 8 meslekte (Mesleki Yeterlilik Belgesi Gerektiren Meslekler) mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmayan kişilerin çalıştırılması halinde idari para cezası uygulanacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacaktır.

Sınavlar, TOBB – MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri tarafından gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Teorik ve Mülakat sınavları odamızda, Performans sınavları ise saha ortamında (atölye, fabrika, şantiye vb.) düzenlenecektir.

TOBB – MEYBEM tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar şunlar;

İnşaat Grubu; Ahşap Kalıpçı Seviye 3. Betonarme Demircisi Seviye 3. Betoncu Seviye 3. Duvarcı Seviye 3. iskele Kurulum Elemanı Seviye 3. Sıvacı Seviye 3, Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3, Isı Yalıtım«» Seviye 3. Panel Kalıpçı Seviye 3. Düz inşaat İşçisi Seviye 2

Asansör Grubu: Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3. Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4

Metal Grubu; Metal Sac İşlemeci Seviye 3. Metal Sac İşlemeci Seviye 4. Çelik Kaynakçısı Seviye 3

Makine Grubu: CNC Programcısı Seviye 4. CNC Programcısı Seviye 5. Makine Bakımcı Seviye 3. Makine Bakımcı Seviye 4

Özellikte inşaatlarda iş kazalarının yoğun olarak yaşandığı grup olan düz. vasıfsız işçi (İnşaat işçisi Seviye 2) Mesleki Yeterlilik Belgesi Türkiye’de ilk olarak TOBB – MEYBEM tarafından Odamız kanalıyla verilecektir.

Ankara’da TOBB ikiz Kuleler içerisinde ofisi bulunan TOBB – MEYBEM’e başvurular Odamız üzerinden alınacaktır. Ayrıntılı bilgi için Odamız ile iletişime geçebilirsiniz. www.meybem.com.tr  adresi üzerinden bireysel veya kurumsal olarak başvuru yapılabilmektedir.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
KARAGÖZ İLE HACIVAT ÇAMALAN'DA ÖĞRENCİLER İLE BULUŞTU
VALİ TOROS'A, BAŞKAN ŞAHİN İLE VALİ ÇEBER'DEN "HAYIRLI OLSUN" ZİYARETİ
Sürekli Aynı Konular Yüzünden Tartışmak Neden Bitmez?
FIJET EKİBİNDEN TARSUS’A, TURİZM ROTASI TURU
GOLDEN APPLE TARSUS’A VERİLDİ
VALİ TOROS, İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ
TARSUS'TA YÜRÜYEN MERDİVEN SÖKÜLÜYOR
MERSİNLİ ÜRETİCİLER BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLERİYLE ÜRETİMLERİNİ SÜRDÜRMENİN KEYFİNİ YAŞIYOR
GÜLNAR’IN GENÇLERİ GELECEĞE BÜYÜKŞEHİR İLE HAZIRLANIYOR
MÜDÜR FAZİLET DURMUŞ'UN EV ZİYARETİ