Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu

Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesi hakkındaki karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

25 Nisan 2024 Perşembe, 21:40
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
2024-04-25 21:40:38 -

Balıkçılık ekonomisi ve biyolojik çeşitliliğin korunması amacı ile 'istilacı' olan balon balığını avlayan balıkçılara tane başı 25, diğer türlerini avlayanlara tane başı 10 lira ödeme yapılacak. Karar 2024, 2025 ve 2026 yılları için geçerli olacak.
 
Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; ‘’ 2024 yılı Balon Balığı Avcılığı Desteklenmesine ilişkin tebliğ kapsamında, Balon Balığı Avcılığı Destekleme Başvuruları 22.04.2024 Pazartesi günü başlamıştır. Destekleme kapsamında avlanacak balon balıklarının teslim alma yöntemi bütün balık veya kuyruk olarak ilan edilmiştir. Balon Balığı Teslim Noktalarına Pazartesi, Çarşamba ve Cuma Günleri 08.00-16.00 saatleri arasında getirebilirsiniz’’ denildi.
 
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; desteklemenin başladığı tarihten itibaren toplam 183 bin 974 balon balığının yakalandığını aktarırken, avlanan balon balıkları sayesinde yaklaşık 14 milyon yeni balon balığının ekosisteme girişinin engellendiğinin altını çizmişti.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
İSTANBUL'DA DEPREM DALGASI DEVAM EDİYOR
TARSUS’TA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU DOYASIYA YAŞANDI
TARSUS ÜNİVERSİTESİ, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI
BOZYAZI'DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU
MERSİN İDMAN YURDU U18 TAKIMI ŞANLIURFA'YA GİTTİ
DÜNYANIN ÇOCUKLARI MERSİN’DE EL ELE RENKLİ DANSLARINI SAHNELEDİ
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, ‘23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’ KUTLAMA TÖRENİNE KATILDI
Silifke Narlıkuyu’da Sahilde Erkek C·s·di Bulundu
İSTANBUL'DA 6,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KONSERİNE KATILDI