MERSİN'DE ZAFER’İN COŞKUSU YAYLALARA TAŞTI

Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan etkinlikler kapsamında Mersin’in 13 ilçesinde gün boyu birçok noktada birbirinden güzel konserler verildi. Yurttaşlar Zafer Bayramı’nın coşkusu ve gururuyla konser ve etkinlik alanlarını hınca hınç doldurdu

31 Ağustos 2024 Cumartesi, 12:46
MERSİN'DE ZAFER’İN COŞKUSU YAYLALARA TAŞTI
-

Zafer’in günü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kentin her noktasında kutlayan ve insanların yüzünü güldürmek için birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaylaları da kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle coşturdu. Mut’un Kozlar ve Sertavul Yaylaları ile Silifke’nin Mara Yaylası’nda da yüzlerce yurttaşı bir araya getiren etkinlikler düzenleyen ekipler, Zafer ruhunu yaşattı.

Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan etkinlikler kapsamında Mersin’in 13 ilçesinde gün boyu birçok noktada birbirinden güzel konserler verildi. Yurttaşlar Zafer Bayramı’nın coşkusu ve gururuyla konser ve etkinlik alanlarını hınca hınç doldurdu.

Erkeç: “‘Yaşasın Cumhuriyet, ilelebet Cumhuriyet’ diyoruz”

Kozlar Yaylası halkı ile bir araya geldiklerini söyleyen Büyükşehir Türk Müziği Topluluğu’nun sorumlusu Murat Salih Gökhan Erkeç, “Bugün gerçekten bizim için çok önemli. Her sene vatandaşlarımızla kültür etkinliklerinde bir araya geliyoruz, onları eğlendiriyoruz ama bugünün en güzel ve anlamlı olduğu tarafı 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 102. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu bizim için çok güzel bir an ve biz sadece Kozlar’da değiliz” diyerek, Mersin’in pek çok noktasında konserler olduğunun altını çizdi. Erkeç, günün anlam ve önemine hitaben “Öncelikle Başkomutanımız, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle yad ediyor ve anıyoruz. ‘Yaşasın Cumhuriyet, ilelebet Cumhuriyet’ diyoruz. Çok güzel bir topluluğa hitap edeceğiz ve eserlerimizi hazırladığımız programımızı Kozlarlı hemşerilerimizle 30 Ağustos ruhuna uygun bir şekilde değerlendireceğiz” sözlerine yer verdi.

Yayla halkı müziklerle coştu, Zafer Bayramı ile gururlandı

Dostları ile beraber konseri dinlemeye geldiklerini söyleyen Aysel Kurt, “30 Ağustos kurtuluşumuzun yıl dönümü. Atatürk herkese, çocuğumuza, gençlere armağan etmiş. Biz de bunu yıllarca kutlayacağız” dedi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çok güzel hizmetler sunduğunun altını çizen Kurt, eğlendiğini belirtti. Almanya’dan Mersin’e geldiklerini söyleyen Ekrem Çınar ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.  

Emeği geçen herkese teşekkür eden Mihriba Kama, “Bugün anlamı çok büyük. Bugünün anlamını idrak etmek, anmak haliyle muhakkak güzel ama ileriki dönemlerde gerçekten barış içinde, zafer içinde hayatımızı sürdürebilmemizi Türkiye’miz adına temenni ederim” ifadelerine yer verdi. Mehtap Ayşe Söylemez de, “Büyükşehir Belediyesi’nin getirdiği orkestra ve sanatçılarla coştuk eğlendik. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS ÖTÜKEN PARK’TA MUHTEŞEM KONSER
Vali Pehlivan "Vira bismillah, av sezonunuz hayırlı uğurlu olsun”
MERSİN'DE TOHUM İŞLEME VE PAKETLEME TESİSİ ZİYARETİ..
MERSİN'DE ORMAN ENVALİ TAŞIYAN ARAÇLAR KONTROL ALTINA ALINIYOR
BÜYÜKŞEHİR’İN HAYATINI KURTARDIĞI ŞİRİN’İN ARTIK BİR YUVASI VAR
Mersin’de Gümrük Kaçağı Operasyonu: 65 Milyon TL Değerinde Kaçak Sigara Kağıdı Ele Geçirildi
30 AĞUSTOS ZAFER KUPASI ŞAMPİYONU MENTEŞSPOR
VALİ PEHLİVAN, ŞEHİT HARUN YILDIRIM İÇİN DÜZENLENEN MEVLİD PROGRAMINA KATILDI
TADER Üniversite Öğrencilerini Çatısı Altına Bekliyor...
MERSİN'DE BİSİKLET HIRSIZLIĞI ŞÜPHELİSİ KAMERALARA YANSIDI