Mersin’de limanı, serbest bölgesi, ticari alanları ve tarihi dokusuyla kentin kalbi konumundaki Akdeniz’de Balık Pazarı, Zafer Çarşısı, Kasaplar Çarşısı, Çamlıbel, Uray Caddesi, Hastane Caddesi gibi ana arterlere hareketlilik kazandırmak ve ekonomiyi ayağa kaldırmak adına Mersin ESOB, Mersin TSO, Akdeniz Kent Konseyi ve Akdenizde kurulu Dernek Başkanlarının yürütmede olacağı Çarşı İçin Güçbirliği Platformu kurulması kararı alındı.
Çarşı İçin Güçbirliği Platformu kurulma kararının alındığı toplantıya, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ev sahipliği yaptı. Toplantıya Mersin Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim, MEPİAD Başkanı Özcan Demir, Çarşı Esnaf Derneği Başkanı Bekir Algüllü, Balıkçılar Derneği Başkanyardımcısı Adnan Polat, Merçam Başkanı Hüseyin Karlıklı, Güney Çarşısı Tuhafiye, Tekstil Üreticileri Platformu temsilcisi Mehmet Poyraz, Mersin Ün. GSF Resim Bölümünden Nur Seren Tor katılım gösterdi.
Toplantıda konuşan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, ildeki esnaf sanatkarın en yoğun olduğu bölge olan Akdeniz’de , başta Valilik, Tıp Fakültesi Hastanesi, Devlet Hastanesi gibi kurum ve kuruluşların Akdeniz’den taşınması ile kent merkezinin cazibesini yitirdiğini belirterek, Balık Pazarı, Zafer Çarşısı, Çamlıbel, Uray Caddesi, Kasaplar Çarşısı, İstiklal Caddesi, Hastane Caddesine yapılacak dokunuşlarla, buraların yeniden eski konuma getirilmesi gerektiğini söyledi.
Mersin Esnaf Odaları Birliği olarak, kurulacak olan Çarşı İçin Güçbirliği Platformunda yer alacaklarını kaydeden Başkan Dinçer, “ Ortak paydamız Mersin. Akdeniz’de bulunan Kasaplar Çarşısı, Balık Pazarı, Zafer Çarşısı gibi merkezlerin, Çiçek Pasajında olduğu gibi tarihi, kültürel yapı ve dokusunu tekrar canlandırmak için yerel, genel idare temsilcileri ve STK’larla elele verilerek, ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Yine Çamlıbel, Uray Caddesi; İstiklal Caddesi, Silifke Caddesi, Hastane Caddesi’nin cazibesini arttırmalıyız. Burada esnaf iş yapamaz halde, siftah etmeden dükkan kapanıyor. Her şey güzel bir Akdeniz yaratmak için. Bunun için Resmi kurumların tekrar Akdenize çekilmeli, Metropol çarşı her katta bir mesleki branş kurularak harekete geçirilmeli, Gökdelende kapanan otelin yeniden açılması sağlanmalı, kapanan Tıp fakültesi Hastanesi ile Devlet Hastanesi, farklı sağlık birimleri adı altında yeniden faaliyete geçirilmeli, eski yapılar sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak konuma getirilmeli” dedi.
Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim’de, Akdeniz’in yeniden cazibe merkezi haline getirilmesi adına Mersin ESOB ile Mersin TSO’nun lokomotifliğinde oluşturulacak Çarşı İçin Güçbirliği Platformunun büyük önem taşıdığını ifade ederek, en kısa sürede bu platformun kurularak kamuoyuna tanıtılması gerektiğini ifade etti.
Yine toplantıda hazır bulunan diğer dernek başkanları da çarşıyı harekete geçirmek için birlik ve beraberliğin önemine değinerek, bu anlamda kurulacak olan Çarşı için Güçbirliği Platformunu çok önemsediklerini kaydettiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.