Mersin'de Uyarı! Isınma İhtiyacı Yangın ve Zehirlenme Riskini Artırıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, soğuyan havalarla birlikte gelen ısınma ihtiyacının yangın ve zehirlenme riskini artırması dolayısıyla vatandaşları uyardı.

03 Kasım 2017 Cuma, 18:37
G: 03.11.2017 - 18:46
Mersin'de Uyarı! Isınma İhtiyacı Yangın ve Zehirlenme Riskini Artırıyor
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, soğuyan havalarla birlikte gelen ısınma ihtiyacının yangın ve zehirlenme riskini artırması dolayısıyla vatandaşları uyardı. Vatandaşların can güvenliğini düşünerek, kış aylarında yapılması gerekenleri duyuran İtfaiye Dairesi Başkanlığı, soba, kalorifer, elektrikli ısıtıcı gibi kış aylarında kullanılmaya başlanan ısınma gereçlerinin kurulumu ve kullanımı hakkında da halkı bilgilendirdi.
Kurallara uygun olarak kurulmayan ve yakılmayan soba, kalorifer, baca, elektrikli ısıtıcı ve voltaj dalgalanmalarından zarar gören diğer elektrikli eşyalar yangın ve zehirlenme riskini artıran faktörler arasında yer alıyor.
Temizlenmeyen ve uygun yapılmayan soba bacaları zaman içinde kurum bağlayarak, tıkanmalara sebep oluyor. Tahliye edilemeyen karbonmonoksit gazları ise ölümleri, kurum tutuşmaları ise yangınları beraberinde getiriyor.
Yangınları önlemek için nelere dikkat edilmeli?
İş yerlerinin yılda iki, konutların ise yılda bir defa baca temizliği yaptırması gerekiyor. Baca bakımı konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da hizmet veriyor.
Odun ve kömür sobası kullanan vatandaşların soba kurulumunda çok fazla dirsek kullanmamaları, sobayı yakmak için benzin, tiner gibi kolay parlayıcı ve yanıcı maddelerden uzak durmaları önem arz ediyor.
Elektrikli ısıtma cihazlarının tesisat ve genel bakımlarının yapılması, sigorta kutularında kaçak akım rölesi bulunması, vatandaşların soba gibi ısıtma ünitelerinin yakın çevresinde hızlı yanabilen tül vb. maddelerin bulundurulmaması, çoklu elektrik priz kullanımında fazla akım çeken birden fazla cihaz kullanılmaması gerekiyor.
Yangın ve zehirlenme riski % 33 azaldı
Son dönemlerde yapılan uyarılar ve Mersinli vatandaşların bilinçli yaklaşımı ile 2016 yılına göre yangın ve zehirlenme riski % 33 azaldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı itfaiye ekipleri, 2016 yılında 537 elektrik kontağı yangınına müdahale ederken, 0cak-Ekim 2017’de bu rakam 358’e düştü. 2016 yılında 9 LPG-doğalgaz yangınına müdahale edilirken, 0cak-Ekim 2017’de 7 yangına müdahale edildi. 2016 yılında ocak, soba ve kalorifer nedeniyle 40 yangın çıkarken, 0cak-Ekim 2017’de 26 yangın olayı yaşandı. 2016 yılında 37 baca yangınına müdahale edilirken, 0cak-Ekim 2017’de 29 yangına müdahale edildi.
 



Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS'TA KAZA: 1 YARALI
MERSİN'DE FIRTINA TIR İLE OTOBÜSÜ DEVİRDI
SEÇER: “SEÇİMLERE MERSİN GİBİ KENTLERİN BAŞARISINI REFERANS ALARAK HAZIRLANMALIYIZ”
AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ SİPAHİLİ KAMPINDA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR: 1 ÖLÜ, 1 YARALI
BÜYÜKŞEHİR ‘ŞİDDETSİZ’ BİR MERSİN İÇİN HİZMET EDİYOR
MERSİN'DE FIRTINA ÇATI UÇURDU, 1 İŞÇİ YARALANDI
MERSİN'DE ETKİLİ OLAN FIRTINA SERALARA HASAR VERDİ
MERSİN İDMANYURDU'NDA HEDEF 3 PUAN
SİLIFKE BELEDİYESPOR, İZMİR DEPLASMANINDA GALİBİYET ARIYOR
TARSUS'TA MERSİN DERBY