Özel çocukların rehabilitasyonunda önemli bir rol oynayan etkinlik, özel çocukların dikkat ve özgüvenlerinin gelişmesine yardımcı oluyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik hizmet ve çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği tarafından verilen “Küresel Sosyal Farkındalık” ödülünü elinde bulunduran Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların toplumsal yaşama daha rahat adapte olması için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Dairesi Başkanlığı, Mersin’de ikamet eden özel çocukların rehabilitasyonu için Türkiye Jokey Kulübü ile birlikte atla terapi programı uyguluyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından özel çocuklara verilen duyu bütünleme eğitimine destek olarak yürütülen atla terapi çalışmaları, Adana Hipodromu’nda 8 hafta süresince devam ediyor. Birbirine destek olacak olan duyu bütünleme ve atla terapi rehabilitasyonu sürecinde çocukların dikkat ve özgüvenlerinin artırılması amaçlanıyor. Rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından özel çocukların sosyalleşme ve iletişim becerileri gibi konuların yanı sıra nörolojik, fizyolojik ve psikolojik olarak gelişmesi bekleniyor.
Yağmur Kaplan: “Çocuğumuz bu terapiyi çok sevdi”
Terapiye katılan çocuklardan Yağmur Kaplan’ın annesi İmran Kaplan, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen duyu bütünleme eğitimlerine yeni başladıklarını ve bu eğitimlere ek olarak atla terapi eğitimlerine geldiklerini söyledi. Kaplan, “Çocuğumuz bu terapiyi çok sevdi. Umarım güzel gelişmeler olur. İlk seansta ben çocuğumun hayvanlara yönelik ilgisinin olduğunu fark ettim. Hayvanları daha çok sevmeye başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ederim” diye konuştu.
“Çocuklarımız için iyi bir terapi yöntemi”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Eğitim Merkezi’nde duyu bütünleme eğitimi alan Ufuk ve Umut Gezer’in babası Salih Ziya Gezer, bu uygulamanın çocukları için büyük bir imkan olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımız için iyi bir terapi olduğunu düşünüyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından memnunuz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Ufuk ve Umut’un annesi Ümmühan Gezer ise projenin kendileri açısından çok önemli olduğuna vurgu yaparak, çocuklarının bu terapi sayesinde hayvanlarla olan iletişimlerinin güçlendiğini söyledi. Anne Gezer, kendilerine atla terapi imkanı sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti.
Fizyoterapist Sinem Şahin: “Çocuklar burada tedavi olduklarını fark etmeden aslında tedavi oluyorlar”
Türkiye Jokey Kulübü Fizyoterapisti Sinem Şahin, çocukların bu terapilere katılmasından dolayı çocuklar adına mutlu olduğunu vurguladı. Atla terapinin çocuklara ortopedik, nörolojik ve psikolojik açıdan oldukça iyi geldiğinin altını çizen Şahin, “Atla terapi yaygın bir terapi değil. Bu proje sayesinde özel çocuklar ve aileleri kolay ulaşılamayacak olan bir hayvana çok kolay ulaşabiliyorlar. Her çocuk 8 hafta boyunca bu terapiyi alıyor. Terapi sonunda çocukların ortopedik olarak kaslarının geliştiğini, nörolojik olarak sinir sisteminin geliştiğini ve psikolojik olarak kendilerine olan özgüvenlerinin geliştiğini görüyoruz. Çocuklar burada tedavi olduklarını fark etmeden aslında tedavi oluyorlar” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.