Kamera karşısına geçen Büyükşehir’in okul öncesi öğretmenleri, atık materyalleri el becerisi ve yaratıcılıklarıyla yeni bir ürüne dönüştürüyor. Dünyada sıkça kullanılan SCAMPER metoduyla hazırlanan içerikle, çocukların yaratıcılık, beceri ve çevreye duyarlılıklarının geliştirilmesi amaçlanıyor.
İlk videoda atık malzemelerden kuşlar için yem kutusu yaptıklarını belirten okul öncesi öğretmeni Cemre Kurşun, “Çektiğimiz videoyu izleyen çocuklardan farklı fikirler ortaya koyarak yaptıkları çalışmaların fotoğraflarını veya videolarını sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizlere göndermelerini istedik” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin okul öncesi çocuklara sosyal medya hesaplarından sunduğu içeriklere bir yenisi eklendi. “Sen Olsan Ne Yapardın?” adını taşıyan video içeriği 15 günlük periyotlarla Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarında yayınlanacak. Bu kapsamda kamera karşısına geçen Büyükşehir’in okul öncesi öğretmenleri, yaratıcılık ve el becerilerini kullanarak atık materyallerden yeni ürünler elde ediyor. SCAMPER metoduyla hazırlanan içerikle çocukların yaratıcılık, beceri ve çevreye duyarlılıklarının geliştirilmesi amaçlanıyor.
Videolarda yönlendirilmiş beyin fırtınası tekniği kullanılıyor
SCAMPER, özellikle çocuklarda yaratıcılığı güçlendiren ve dünyada sıkça kullanılan bir metot. Baş harflerinin “SCAMPER”ı oluşturduğu yedi İngilizce kelime, Türkçe’de “yer değiştirme, birleştirme, uyarlama, değiştirme, başka amaçlarla kullanma, çıkarma ve yeniden düzenleme” anlamlarını karşılıyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesindeki kreşlerde görevli okul öncesi öğretmenleri de yönlendirilmiş beyin fırtınası tekniği olarak ifade edilen SCAMPER metoduyla çocuklar için video içeriği hazırladı. Bu kapsamda üzerinde “Sen Olsan Ne Yapardın?” yazılı kutudan çeşitli malzemeler çıkaran öğretmenler, kamera karşısında bu malzemelerden yeni ve yaratıcı ürünler elde ediyor.
Videolar, Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarında yayınlanacak
Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarında 15 günlük periyotlarla yayınlanması planlanan içeriklerden ilkinde Büyükşehir Belediyesi Adile Teyze Kreşi’nden okul öncesi öğretmeni Cemre Kurşun kamera karşısına geçerek atık malzemelerden kuşlar için yem kutusu yaptı. Videonun sonunda çocukları da atık malzemeleri yaratıcı ürünlere dönüştürmeye davet eden Kurşun, çocuklardan, yaptıkları ürünlerin fotoğraf ve videolarını sosyal medya hesaplarından Büyükşehir’e ulaştırmalarını istedi.
“Çocukların farklı düşünmelerini cesaretlendirecek etkinliklere rehberlik ediyoruz”
Büyükşehir’in okul öncesi öğretmeni Cemre Kurşun, okul öncesi çocuklar için hazırladıkları içeriğin amacından bahsederek, “Ulaşabildiğimiz tüm çocukların olgunlaştıkça yaratıcılıklarını korumalarını önemsiyoruz. Bu kapsamda da çevreye duyarlı bireyler olmalarını destekleyecek etkinliklerimize yer veriyoruz. SCAMPER yönlendirilmiş beyin fırtınası tekniği kullanarak, çocukların söylediği fikirleri değerlendiriyor ve farklı düşünmelerini cesaretlendirecek etkinliklere rehberlik ediyoruz. Değişen dünyada, çevreye duyarlı, yaratıcılıkları ile ön plana çıkacak bireyler olmaları için eğitim programımızı ve kullandığımız teknikleri bu doğrultuda şekillendiriyoruz” diye konuştu.
Çocuklarda yaratıcılığın yanı sıra çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm bilincini de geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Kurşun, “Genelde atık materyalleri kullanıyoruz. Çevreye zarar vermeyecek veya zararı en asgari düzeyde olacak malzemeler kullanıyoruz” dedi.
Çocuklar, çektikleri video ve fotoğrafları Büyükşehir’e ulaştırabilecek!
İlk videoda kuşlar için yem kutusu yaptıklarını ve çocuklardan da benzer çalışmalar yapmalarını istediklerini söyleyen Kurşun, “İlk videomuzda, kağıt havlu rulosunu geri dönüştürerek basit malzemelerden kuşlar için yem kutusu yaptık. Kağıt havlu rulosu, ince ağaç dalı, bal ve kuş yemi kullandık. Bunlar doğaya zarar vermeyen ve geri dönüşümden ürettiğimiz malzemeler. Bu doğrultuda ilerlemeye çalışıyoruz. Çektiğimiz videoyu izleyen çocuklardan farklı fikirler ortaya koyarak yaptıkları çalışmaların fotoğraflarını veya videolarını sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizlere göndermelerini istedik” ifadelerine yer verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.