MERSİN'DE EMLAKÇILAR "ELEKTRONİK İLAN DOĞRULAMA SISTEMİ"NE GEÇİYOR

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 39 No’lu Emlak ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi üyelerini "ELEKTRONİK İLAN DOĞRULAMA SISTEMİ" konusunda bilgilendi.

09 Eylül 2024 Pazartesi, 16:37
MERSİN'DE EMLAKÇILAR "ELEKTRONİK İLAN DOĞRULAMA SISTEMİ"NE GEÇİYOR
-

MTSO 39 No’lu Emlak ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi, gayrimenkul sektöründe 15 Eylül’de uygulamaya başlanacak olan ve sektöre önemli yenilikler getirecek "Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’ hakkında üyelerini bilgilendirdi. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 39 No’lu Emlak ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi üyelerini güncel gelişmeler konusunda bilgilendirmeye devam ediyor. 
Bu çerçevede 15 Eylül itibariyle devreye alınacak olan Gayrimenkul Sektöründe Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ve Güncel Vergilendirme Mevzuatı Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.
 Toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Mersin Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer ile sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Sektörel Ticaret ve Taşınır Rehni Dairesi Başkanı Erdem Karaman ile Gelir İdaresi Başkanlığı Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı Usul Müdürü Emrullah Aslan katıldı.
Bilgilendirme toplantısında Sahibinden.com Mevzuat ve Rekabet Uyum Başkanı Derya Genç çalışmalar hakkında bilgi paylaşıp merak edilen soruları yanıtladı. 
Toplantının açılışında konuşan MTSO 39 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Ümit Utku Mete, "Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’ yönetmeliğin detaylarını öğrenmek için bir araya geldiklerini belirterek, “Bundan sonrasında sektör adına bize de önemli görevler düşüyor. Mevzuata hakim olmamız önemli. Gelişmeleri takip ederek kendimize de mesleğe de büyük değer katarız” ifadelerini kullandı.  
Çakır: “Güvenirliği sağlayacak bir sistem geliyor”
Gayrimenkulün Türkiye için de Mersin özelinde de çok önemli bir sektör olduğunu dile getiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ise a konuşmasında şunları söyledi: 
“Her sektör olduğu gibi emlak sektörü de inişli çıkışlı zor zamanlardan geçiyor. Ancak hepimiz biliyoruz ki bu süreci kendisini geliştirip yenileyerek değerlendirenler böylesi dönemleri güçlenerek atlatır. Bu noktada 39 No’lu Komitemizin güzel çalışmaları var. Bu toplantı da onlardan biri. Ticaret Bakanlığımızın ve Vergi Dairesi’nin temsilcileri burada. Elektronik ilanla yetkilendirme konusunda önemli bilgiler paylaşılacak. Güvenirliği sağlayacak bir sistem. Ticaretin doğru insanların eliyle yapılmasına imkan sağlayacak bir düzen. Emeği geçenleri kutluyorum”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TARSUS EMNİYETİ'NDEN ŞOK UYGULAMA
MERSİN'DE VİRAJI ALAMAYAN ARAÇ AĞAÇA ÇARPARAK ALEV ALDI
TARSUS GAZETECİLER CEMİYETİ, BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ
ÇOCUK EVLERİNE ANLAMLI ZİYARET
TOKAT ve ZİLE TİCARET BORSALARI VE TSO’LARINA ZİYARET
AK PARTİLİ MİLLETVEKİLERİ ZENBİLCİ İLE ŞAHİN, TARSUS İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ
MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ, AHİLİK HAFTASINI KUTLADI
MTSO BAŞKANI ÇAKIR, TÜBİTAK BAŞKANLIĞINA ATANAN REKTÖR AYDIN'I TEBRİK ETTİ
TARSUS ÖTÜKEN PARK’TA MUHTEŞEM KONSER
Vali Pehlivan "Vira bismillah, av sezonunuz hayırlı uğurlu olsun”