Belediyenin bahçesinde kediler, köpekler, kaplumbağalar, kirpiler şehrin risklerinden uzak şekilde yaşıyor. Yenişehir Belediyesi, güneş enerjisi panelleri kurarak kendi elektriğini üretmek için hazırlıklarını da sürdürüyor.
Mersin’in en hızlı gelişen merkez ilçesi olan Yenişehir’de belediye, narenciye kültürünü kendi bahçesinde yaşatıyor. Belediyenin bahçesinde çok sayıda greyfurt, portakal, mandalina, kavun, Frenk yemişi ağacının yanı sıra Çin turuncu gibi Mersin’de pek bilinmeyen ağaçlar ile çeşitli şifalı bitkiler de yer alıyor.
Belediye görevlileri, narenciye ağaçlarıyla diğer ağaç ve bitkilerin bakımını bir çiftçi titizliğiyle yapıyor, ağaçlar meyve verdiğinde ise hasat ediliyor. Bahçede en fazla hasat edilen ürün greyfurt oluyor. Belediyenin bahçesinde yetiştirdiği greyfurtlar, belediyeye ait aşevine gönderiliyor ve burada vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor.
Önemli olaylar, son dakika gelişmeleri, personel alım ilanları ve diğer tüm konulardan daha hızlı haberdar olmak için @mersinhaber instagram hesabını takip ediniz.
Yenişehir Belediyesi’nin narenciye bahçesi, şehrin en geniş ve işlek bulvarlarının arasında, bir doğal yaşam koridorunun varlığını sürdürmesine olanak tanıyor. Belediyenin bahçesinde sahipsiz kediler, köpekler özgürce, rahat biçimde yaşıyor. Bahçede zaman zaman kaplumbağalar, kirpiler de görülüyor. Bahçedeki zengin bitki çeşitliliği ve meyve ağaçları sayesinde arı ve kuş türleri de bahçeye geliyor.
‘6 TEMEL İLKEMİZDEN BİRİ DE EKOLOJİ’
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, göreve başlarken vatandaşlara 6 temel ilkeyle hareket edeceklerine dair söz verdiklerini belirterek bu ilkelerden birinin de ekoloji olduğunu ifade etti.
Yenişehir’in 49 farklı ulustan insanların tercih ettiği özel bir şehir olduğunu belirten Abdullah Özyiğit, “Yenişehir’de yaşamak bir ayrıcalıktır diye düşünüyorum. Hızlı gelişen bir şehir burası. Hızlı gelişirken şehirlerin olmazsa olmazı yeşil alanları ihmal edemezsiniz. Yenişehir’de yeşil alanları artırma hedefimiz var. Bunun için çalışıyoruz. Ama sadece park ve yeşil alan üretmek yeterli değil. Yeşil alanları doğal yaşamın sürmesine olanak veren koridorlar olarak görmek gerekiyor. Belediyemizin bahçesi çok büyük bir alan değil. Ama buna rağmen bir yandan Mersin’in simgesi olan narenciyeyi burada yaşatıyoruz, bir yandan da diğer canlılar yaşamlarını sürdürüyor” dedi.
‘TEMİZ ENERJİYLE KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETECEĞİZ’
Yenişehir Belediyesi’nin, güneş enerjisini kullanarak kendi elektriğini kendisi üreten bir belediye olacağını ifade eden Abdullah Özyiğit, “Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. 4 milyon liralık bir yatırımla belediye binasının üzerine güneş panelleri yerleştireceğiz ve belediyenin elektriğini kendimiz üreteceğiz. Böylece hem elektrik parasından tasarruf edeceğiz, hem de temiz enerji kaynaklarının kullanımı konusunda örnek olacağız. Almanya’daki kardeş kentimiz Neustadt’ta belediyenin güneş enerjisi yatırımları var. Bakıyorsunuz Almanya, Mersin’in aldığı güneşin üçte birini alıyor. Ama güneş enerjisinden faydalanıyor. Biz yılın 300 gününü güneşli geçiren bir şehiriz maalesef değerlendiremiyoruz. Bu nedenle güneş enerjisi yatırımını önemsiyorum. Belediye olarak temiz enerji konusunda adım atacağız, örnek oluşturacağız” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.