Büyükşehir, tarımın başkenti niteliğindeki Mersin’in Akdeniz İlçesi’ndeki Adanalıoğlu, Limonlu ve Akdeniz Mahallesi’nde yaşayan 120 ailenin, toplamda ise yaklaşık 800 mevsimlik tarım işçisinin yaşadıkları çadırlara giderek, ateş ölçümü ve genel sağlık taraması yaptı. Ailelere sağlık paketi, çocuklarına ise süt dağıtımı yapan Büyükşehir, bu süreçte kentin tamamındaki tarım işçilerine düzenli olarak ulaşmayı planlıyor.
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, Koronavirüs sürecinde birçok ihtiyaçtan vazgeçilebilirken, gıdadan vazgeçmenin mümkün olmadığını belirterek, “Neticede bugün Türkiye’de yaşadığımız bu ortamda insanlarımızın gıda bulabilmesi açısından tarımsal üretim son derece önem arz ediyor” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde hem tarımsal üretim sürekliliğinin sağlanması hem de tarım işçilerinin bu süreci herhangi bir olumsuzluk yaşamadan atlatabilmesi amacıyla tarımsal üretim yapılan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.
Tarımın başkenti niteliğindeki Mersin’de ekim ve dikim zamanının geldiği zorlu süreçte Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu, Limonlu ve Akdeniz Mahallesi’nde çadırlarda yaşayan 120 aileye, toplamda ise yaklaşık 800 mevsimlik tarım işçisine ulaşan Büyükşehir Belediyesi, işçilere ve ailelerine ateş ölçümü ile genel sağlık taraması yaptı. Ailelere sağlık paketi, çocuklarına ise süt dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte kentin tamamındaki tarım işçilerine düzenli olarak ulaşmayı planlıyor.
Büyükşehir, bu süreçte tarımsal üretim alanlarına da yöneldi
Koronavirüs salgınının Türkiye’de de etkisini her geçen gün artırmaya başladığı zorlu süreç, etkisini üretim alanına da yansıttı. Tedbir amacıyla insan gücünde kısıtlamaya, esnek çalışma veya vardiyalı sisteme giden kimi işletmelerin üretim kapasitelerinde de düşüşler meydana geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, insanların özellikle bu süreçte daha fazla ihtiyaç duydukları temel gıdaların üretiminde sürekliliğin sağlanması amacıyla tarımsal üretim alanlarına yöneldi.
Yaklaşık 800 mevsimlik tarım işçisinin yaşadıkları alanlara gidildi
Yaz-kış üretim yapılabilen, tarımın başkenti niteliğindeki Mersin’de başta sebze-meyve olmak üzere birçok ürünün dikim zamanının geldiği zorlu süreçte, Büyükşehir Belediyesi Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu, Limonlu ve Akdeniz Mahallesi’ndeki 120 aileye, toplamda ise yaklaşık 800 tarım işçisine ulaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin tarım, sağlık, sosyal hizmetler, aile ve çevre alanlarında çalışmalar yürüten 5 daire başkanlığının ortak çalışmasıyla mevsimlik tarım işçilerine ateş ölçümü ve genel sağlık taraması yapıldı. Kişilerin sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluğa denk gelmeyen ekipler, ailelere içerisinde sabun, dezenfektan, maske ve bilgilendirici broşürün yer aldığı 120 adet sağlık paketi dağıttı. Ayrıca yanlarında yaklaşık 5 bin adet süt götüren ekipler, işçilerin çocuklarına süt ulaştırdı.
“İnsanlarımızın gıda bulabilmesi açısından tarımsal üretim son derece önem arz ediyor”
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, yaşanan zorlu süreçte alınan önlemler içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tarımsal üretim konusundaki hassasiyetleri noktasında da çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Koronavirüs sürecinde birçok ihtiyaçtan vazgeçilebilirken, gıdadan vazgeçmenin mümkün olmadığını ifade eden Gökçek, bu noktada çiftçinin sağlıklı, güvenli ve kaliteli üretim yapmayı sürdürmesini sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Gökçek, şunları söyledi:
“Mersin, tarımın başkenti. Bunun bilincinde olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in yönlendirmeleriyle bölgemizde tarımda aktif bir rol oynayan mevsimlik tarım işçilerinin sağlıkları da bizim için çok önemli. Biz ülke olarak üretmek zorundayız. Neticede bugün Türkiye’de yaşadığımız bu ortamda insanlarımızın gıda bulabilmesi açısından tarımsal üretim son derece önem arz ediyor. Sezon tam ekim-dikim zamanı. Fidelerimizin de daha sağlıklı ortamda yetişebilmesi açısından fidelerde çalışan insanlarımızın sosyal alanlarında dezenfeksiyon yapıyoruz. Başkanımız da bu konuya son derece hassas yaklaştığı için bizleri yönlendirdi. Bugün burada bu görevi yerine getiriyoruz.”
“Türkiye’nin her yerine sebzemiz-meyvemiz buradan gidiyor”
Limonlu Mahalle Muhtarı İsa Sakar ise bölgenin tarımsal üretim noktasındaki önemine değindi. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin mevsimlik tarım işçilerinin sağlığını ön planda tutmasının önemli bir adım olduğunu ifade eden Sakar, “Burası tarım bölgesi. Türkiye’nin her yerine sebzemiz-meyvemiz buradan gitmekte. Bölgemizde özellikle seracılık alanında her zaman işçi ihtiyacı doğduğu için tarım işçileri de çadırlarda kalıyor. Burada özellikle çiftçilerin devamlı çalışması, üretmesi gerekiyor ki, sonuçta Türkiye’de kıtlık oluşmasın. Çünkü çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’ne gösterdiği katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.