MERSİN'DE 7’DEN 70’E VATANDAŞLAR BÜYÜK BİR GURURLA ZAFER BAYRAMI’NI KUTLADI

MERSİNLİLER, ‘30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NI BÜYÜKŞEHİR’LE BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLADI

31 Ağustos 2024 Cumartesi, 15:48
MERSİN'DE 7’DEN 70’E VATANDAŞLAR BÜYÜK BİR GURURLA ZAFER BAYRAMI’NI KUTLADI
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü coşkusunu kentin dört bir yanında düzenlediği konserlerle doruğa çıkardı. Etkinlikler kapsamında 7’den 70’e Mersinliler; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının destansı mücadele ile kazandığı Büyük Taarruzu büyük bir coşku ve gururla kutladı.

 

İlçelerde Mut ve Silifke’de gerçekleştirilen konserlerin yanı sıra merkezde Özgecan Aslan Barış Meydanı ve Marina Yanı Kültür Park etkinliklerin adresi oldu. Merkezde; DJ performansları ile başlayan etkinlikler Özgecan Aslan Barış Meydanı’da Dilara ve Orange Band ve ardından İsmet Demir ve Orkestrasının konserleri ile devam etti. Coşkulu kalabalığın alanı doldurduğu, 90’lar ve son dönemin sevilen pop şarkılarının seslendirildiği konserde küçükten büyüğe herkes çalan parçalara eşlik etti.

 

Kamp sandalyesini kapan, yürüyüş yaparken kısa bir mola vermek isteyenlerin uğrak adreslerinden biri olan Kültür Park’ta da unutulmaz anlar yaşandı. Kültür Park’ta gerçekleşen etkinlikte ise; henüz 10 yaşında olmasına rağmen şimdiden sergilediği performansla geleceğin başarılı DJ’lerden biri olma yolunda ilerleyen DJ Kuzey Toptani sahne aldı. Etkinlikler, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gruplardan biri olan Filozof Kedi ve Sidar Baran Taş konseri ile devam etti. Vatandaşlar, çalınan hareketli parçalar eşliğinde oyunlar oynayarak açık havanın tadını çıkardı. Konserlerde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anılarak, birlik ve beraberliğin sembolü olan Marşlar, hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla seslendirildi.

 

Özdülger: “Zafer Bayramı coşkusunu kentin dört bir yanında yaşamak istedik”

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Zafer Bayramı coşkusunu kentin dört bir yanında yaşattıklarını belirterek, “Çok mutlu ve gururluyuz. Zafer Bayramı’nın 102. Yıl dönümü kutluyoruz. Herkesin Zafer Bayramı kutlu olsun. Büyükşehir Belediyesi olarak da bu Zafer Bayramı coşkusunu kentin dört bir yanında yaşamak istedik. Özgecan Aslan Barış Meydanı, eş zamanlı olarak da Marina’da gruplar çıktı. Gözne’deydik. Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği ekibimiz oradaydı. Mezitli’de Kent Orkestra’mız ssahne aldı.  Silifke’de Mara’da, Mut’ta ise Sertavul ve Kozlar’daydık” dedi.

 

Bu sene hem Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ekipler hem de yerli sanatçı ve müzisyenlerle organizasyon yaptıklarını kaydeden Özdülger, “Çünkü hep beraber büyüğüz. Hep beraber güçlüyüz. Sahanın büyüsünü, Zafer’in coşkusunu hep beraber yaşıyoruz. Çok gururlu ve mutluyuz” ifadelerini kullandı.

 

Toptani: “Mersinlilerle hep birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu yaşadık”

Kültür Park’ta sahne alan DJ Kuzey Toptani, etkinliğin kendisi için güzel ve keyifli geçtiğini söyleyerek, kimseden destek almadan kendi kendine bu işi yapamaya başladığını ifade etti. Daha önce Mersin dahil birçok yerde sahne aldığını söyleyen Toptani, “Kuşadası sahillerinde, İstanbul’da festivalde, daha önce de burada sahne aldım. Ben hata yapınca vazgeçmiyorum. Mersinlilerle hep birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu yaşadık” ifadelerini kullandı.

 

Büyükten küçüğe herkes, birlik ve beraberlik içinde Zafer Bayramı’nı büyük bir gururla kutladı

Konsere eşiyle birlikte gelen Özge Özalp etkinliği çok beğendiğini söyleyerek, duygularını, “Çok eğlendik. Vokallerin sesi muhteşem. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın adına yaraşır bir şekilde geçti” diyerek belirtti.

 

Gençlerden Kadir Yılmaz da arkadaşıyla etkinliğe geldiğini ve Başkan Vahap Seçer’i çok sevdiğini belirterek, “Çok mutluyuz. Nice bayramlarımız olsun. Opera bölümü mezunu biri olarak konseri çok sevdim. Mersin Büyükşehir Belediyesi böyle özel, anlamlı günleri nice sanatsal faaliyetlerle anıyor” dedi.

 

Gençlerden Şirin Çelik de, “Arkadaşlarımla geldim. Çalan grubu çok seviyorum özellikle Dilara ve grubunu. 30 Ağustos her zamanki gibi adına yaraşır bir şekilde geçti. Büyükşehir’in etkinlikleri çok güzel” diye konuştu.

 

Diyarbakır’dan arkadaşını ziyarete gelen ve geçerken konsere uğradığını söyleyen Muhammet Kurt, “Etkinlik oldukça iyi, hareketli ve eğlenceli geçti. İnsanlar eğlendi ve ortam çok güzeldi. On numara oldu” dedi.

 

Süleyman Cengiz de etkinlikte çok eğlendiğini dile getirirken, “Başkanımız Vahap Seçer bize bu imkanları sunduğu için teşekkür ederiz. Başkan’ımızdan sonra Mersin bir kültür şehri haline geldi” dedi.

 

Vatandaşlardan Mustafa Kemal Şimşek etkinliğin kendisi için harika geçtiğini belirterek “Organizasyon harika. 7’den 70’e eğlendik. Birlik ve beraberlik ruhumuz var” dedi.

 

Dilan Kaya da etkinliği çok beğendiğini ve Mersin’de her kesime göre etkinlikler olduğunu kaydederek, “Genel olarak Başkanımız Vahap Seçer’in ve Mersin’in etkinlikleri çok güzel. Herkese göre etkinlik yapılmış. Sessizlik isteyenler için bir alan oluşturulmuş. Çok eğlenmek isteyen için bir alan var. Her kesime ayak uydurulmuş. Gerçekten 7’den 70’e herkes Zafer Bayramı coşkusunu iliklerine kadar yaşadı” sözlerine yer verdi.

 

Etkinliğe ailesi ile gelen Özlem Çoban ise, “Çok güzel geçti. DJ performansları, konserler mükemmeldi. Her şey çok iyiydi. Çok eğlendik. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na yaraşır bir performanstı. Harika bir geceydi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Bozyazı’da Çöp Alanında Erkek Cesedi Bulundu
BAŞKAN GÜNKUT, KOLLARI SIVADI
BAŞKAN KOÇAK, TRT ÇUKUROVA RADYOSUNUN KONUĞU OLDU
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN YOL YAPIM EKİBİ 50.YIL MAHALLESİ’NDE ÇALIŞIYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİ’NDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET
BÜYÜKŞEHİR, MERSİNLİLERİ KÜLTÜR VE SANATLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR
Mersin’de 80 Yaşındaki Rus Vatandaşı Denizde Boğulma Tehlikesi Geçirdi
TARSUS'TA 5 KÖY KENDİ ELEKTRİĞİNİ KENDİ ÜRETİYOR
BUGÜN MEVLİD KANDİLİ
MERSİN'DE ÖĞRENCİLER GELECEĞE NEFES OLMAK İÇİN FIDAN DİKTİ