Mersin Üniversitesinde Taciz Skandalı

Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi S.D.(21), öğretim görevlisi hocası İ.K.(47)’nin kendisinden dersini geçmek için cinsel ilişki teklifinde bulunduğunu ve tacize uğradığını iddia etti.

05 Haziran 2017 Pazartesi, 13:18
Mersin Üniversitesinde Taciz Skandalı
-

HABER: MEJDEL ASLAN-ÖZEL HABER

İki yıldır İ.K’nin verdiği dersi geçemediği için mezun olamayan S.D., İ.K’nin kendisini bilinçli olarak  geçirmediğini ve kendisiyle konuşmak için odasına gittiğinde İ.K’nın iğrenç teklifi ile karşılaştığını belirtti.

‘BENİ NASIL KANDIRACAĞINI SEN BULACAKSIN’

Duydukları karşısında İ.K’yi önce fakülte yönetimine şikayet ettiğini ifade eden S.D., oradaki bölüm görevlilerinin kendisine ellerinde kanıt olmadığı için bir şey yapamayacaklarını aktardığını söyledi. Cinsel ilişki teklifinden sonra hocasının tacizine uğramaya devam ettiğini belirten S.D, İ.K’nin sürekli kendisine ‘Sen akıllı kızsın, “beni nasıl kandıracağını sen bulacaksın, iyi düşün dersini nasıl geçebileceğini biliyorsun. Seni ancak bu şekilde geçiririm’ şeklinde ifadeler kullandığını ve kendisini zorladığını ifade etti.

“SIRADIŞI ŞEYLER İSTİYORUM”

Sınav sonuçlarını gördükten sonra hocası İ.K’yi aradığını ve ona kendisini haksız bir şekilde bıraktığını söylediğini ifade eden S.D., bunun üzerine İ.K’nin kendisine dışarıda görüşüp konuşmak istediğini ve belki daha sonra bir şeyler yapabileceğini  söylediğini belirtti. İ.K’nin bu teklifini kabul etmediğini ve İ.K ile görüşmek için okula gittiğini aktaran S.D., burada İ.K’nin kendisine “beni nasıl kandıracağını sen bulacaksın, çok çekicisin, sıra dışı şeyler istiyorum’ dediğini kaydetti.


“ÖĞRENCİLERİ SINIRDA BIRAKIP AHLAKSIZ TEKLİFLER SUNUYOR”

İ.K’nin kendisini dersten bırakarak okulunu iki yıldır uzattığını belirten ve başka kızların da bu hocanın tacizine uğradığını ifade  üniversite öğrencisi genç kız S.D., yaşadıklarını şu şekilde aktardı: “2016 yılında mezun olmam gerekiyordu. Ama İ.K’ nin proje uygulaması olan sınavından geçemedim. Beni sınırda bıraktığını gördüm. Benimle aynı projede diğer bir arkadaşım vardı projeyi onunla birlikte yapmıştık onu geçirmişti. Benim ise okulum uzadı. Daha sonra öğrendim ki bu hoca kız öğrencileri sınırda bırakıyormuş ve daha sonra öğrencilerin gidip kendisinden not istemesini bekliyormuş ve bu yolla kızlara ahlaksız teklifler sunuyor. Bunu yaşayan birkaç kişi daha var. Bunları duyduktan sonra ben kendisiyle görüşmedim. Ardından bu yıl projemizi sunmak için arkadaşımla gittik o sundu çıktı sıra bana geldi. İçeri girdim ‘S.cım sen çok heyecanlısın otur’ falan dedi. ‘Nerelerdesin görünmüyorsun’ dedi ben de bir kafede çalıştığımı söyledim. Bana ‘sen hiç müşterilerle patronlarla sorun yaşamıyor musun sonuçta çekici bir kızsın’ gibi şeyler söylemeye başladı. Ben projemi bir an önce anlatmak istediğimi söyledim, daha sonra projemi anlatırken bana sürekli bakıp beni anlamadığını söylüyordu. ‘Ne yapacağız senin bu yıl mezun olman gerekiyor’ dedi. Sonra bana dışarıda öğrencilerin sırada olduğunu ve bana ‘eve git iyice düşün taşın bakalım seni nasıl geçirebileceğiz diye sonra beni ara’ dedi. Yanından çıktım bölüm başkanlığına gittim müdür yardımcısına durumu anlattım bana elimizde bir kanıtın olmadığını ve bunun hassas bir durum olduğunu hocanın sınav sonuçlarını girmesini beklememi söylediler.”

GENÇ KIZIN ÇIRPINIŞLARINA SESSİZ Mİ KALDILAR?

İ.K’nin kendisini okulda yalnız gördüğünde “çok çekici olmuşsun, bir ara gel konuşalım muhabbet edelim” dediğini belirten S.D., hocanın kendisini bu yıl tekrar sınırda bıraktığını ve bunu üzerine İ.K’yi arayıp ‘bunu neden yapıyorsun’ demesi üzerine İ.K’nin kendisine mesaj atarak dışarıda görüşmek istediğini söylediğini ifade etti. Hocasının dışarıda görüşme teklifini kabul etmeyen S.D., hocanın gönderdiği mesajları bölüm yönetimine gönderdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Hocanın bana attığı dışarıda görüşelim mesajını müdür yardımcısına ve bölüm başkanına gönderdim mesajı aldılar ama bu mesajla da bir şey yapamayacaklarını söylediler. Daha sonra okuldaki bir polisle görüştüm. Polis de bana ‘sana inanıyoruz evet ama bu yeterli bir delil değil bize bir kayıt lazım bu şekilde bir şey yapamayız’ dedi.”

“ODADA TELEFONUMU KAPATTIRDI”

Daha sonra okula İ.K ile görüşmeye gitmek zorunda kaldığını söyleyen S.D., odaya girdikten sonra İ.K’nin kendisine ‘birbirimize güvenmiyoruz. Telefonunu kapatman gerekiyor’ dediğini ve belirterek şu ifadeleri kullandı: “ Okulda odasına girdikten sonra telefonumu aldı inceledi ve kapatmamı söyledi. Bana benim yapabileceğim bir şey yok notlarla oynayamam dedi. Oda arkadaşı gelince sustu dışarıda konuşalım dedi. Dışarı çıktık bana ‘bak bağıracaksan beni rezil edeceksen konuşmayalım’ dedi ben de neden böyle bir şey yapayım ki dedim ne konuşacaksınız dedim. Ben riske gireceğim seni geçireceğim ama ‘sen bunun karşılında bana ne vereceksin’ dedi. Ben de paramı istiyorsun diye sordum. ‘Hayır beni nasıl kandırabileceğini sen bulacaksın sıra dışı şeyler istiyorum ne istediğimi biliyorsun’ dedi. Ben de kendisine böyle bir şey yapamayacağımı söyledim daha sonra bana ‘iyice düşün taşın yarın benim bir evim var oraya gidelim bir şeyler içelim’ dedi.

SUÇÜSTÜ BASILDI SERBEST BIRAKILDI

Yaşadıkları karşısından daha fazla dayanamayan S.D., 1 Haziran Perşembe günü polise gittiğini ve İ.K’yi şikâyet ederek polise her şeyi anlattığını söyledi. Polise ifade verirken İ.K’nin sürekli kendisini aradığını ve mesaj attığını belirten S.D, bunun üzerine polisin suçüstü yapmak istediğini ve böylece İ.K’ye cevap verdiğini söyledi. Daha sonra karakoldan çıkıp İ.K ile buluşan S.D, polisin kendilerini izlediği sırada İ.K’nin kendisini bir eve götürdüğünü ve içeri girdikten sonra polisin baskın yaparak İ.K’yi gözaltına aldığını belirtti. İfadesi alınan İ.K’nin daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

“O ADAMIN BAKIŞLARINI VE SES TONUNU UNUTAMAYACAĞIM”

Gittiği evde İ.K’nin telefonunu elinden aldığını ve polisin kendisine verdiği ikinci bir telefon sayesinde polise bulunduğu daireyi söyleyebildiğini belirten S.D., yaşadıklarının ardından şunları söyledi: “ İlk ve son olacağımı düşünmüyorum. Adamın ceza alması gerekiyor serbest bırakılması çok acı, hayatım boyunca o adamın bakışlarını ve ses tonunu unutamayacağım. Psikolojim bozuldu. Bunu başka birine de yapabilir. Hiçbir kadın susmasın böyle insanlara taviz vermesin.” dedi.

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
ferit
17:11
6 Haziran 2017 Salı
ibrahim k. mıymış haberde videoda gözküyor.Keşke deşifre edilse daha iyi olur şerefsiz.
176.217.42.227
birgül
11:32
6 Haziran 2017 Salı
i.k. bunun açılımını merak ediyorum hangi pislik
95.0.67.120
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
MERSİN'DE KAMYONETLE, MOTORSİKLET ÇARPIŞTI:1 YARALI
MANSUR YAVAŞ'TAN TARSUS BELEDİYESİ'NE ÖNEMLİ ZİYARET
ÇİFTLER NIKAHLARINI ARTIK MÜFTÜLÜKTE KIYDIRIYOR
“MERSİN’E EN BÜYÜK ESERİM HUZURU GETİRMİŞ OLMAK”
BAŞKAN SOFU, DAYANIŞMA YEMEĞİ VERDİ
Tarsus'ta Bıçaklı Şahıs Polis Tarafından Etkisiz Hale Getirildi
TARSUS'TA YABANCI UYRUKLULARIN EVİNDE YANGIN ...
BÜYÜKŞEHİR'DEN KARBOĞAZINA KIŞ SPORLARI MERKEZİ
Mersin Balık Pazarında 10 Kiloluk Fangri Mercanı
MERSİN'DE LASTİĞİ PATLAYAN TIR KAZASI KORKUTTU