Mersin Tarsus'ta Yapılan Çukurova Uluslararası Havalimanı İlk Yolcularını Ağırladı

Tarsus, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay’ı kapsayan Çukurova bölgesinin dünyaya açılan kapısı Çukurova Uluslararası Havalimanı bugün ilk yolcularını ağırladı.

11 Ağustos 2024 Pazar, 17:17
G: 11.08.2024 - 17:21
Mersin Tarsus'ta Yapılan Çukurova Uluslararası Havalimanı İlk Yolcularını Ağırladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle dün açılışı gerçekleştirilen Çukurova Uluslararası Havalimanı’na ilk uçak bugün saat 12.00’de indi. İstanbul’dan 10.15’te kalkan TK2462 sefer sayılı THY uçağı, saat 12.00’de iniş yaptı. İkinci uçak ise Saat 10.40’ta İzmir’den kalkan PC3011 sefer sayılı uçak oldu. Pegasus, Çukurova Uluslararası Havalimanı’na ilk uçuşu üzerinde Atatürk silüeti bulunan özel bir uçak olan 100. Yıl uçağıyla gerçekleştirdi.
Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan ilk kalkış yapan uçak ise İstanbul’a uçuş gerçekleştirdi. Saat 12.45’tan havalimanından havalanan TK2463 sefer sayılı THY uçağının yolcularına çikolata ve bugüne özel hazırlanmış hatıra biniş kartları hediye edildi.
Bir Günde 52 Uçuş
Çukurova Uluslararası Havalimanı ilk gününde yoğun bir gün geçirdi. İlk gün 34’ü iç hat,18’i dış hat olmak üzere toplam 52 uçuş gerçekleştirildi. İlk kez Çukurova Uluslararası Havalimanı’nı kullanan yolcular, havalimanını çok beğendiklerini ve bölgenin modern bir havalimanına büyük ihtiyacı olduğunu söylediler.
Bir Hafta Ücretsiz Otopark
Çukurova Uluslararası Havalimanı otoparkı, açılışa özel olarak 11-18 Ağustos tarihleri arasında bir hafta süreyle yolculara ücretsiz olarak hizmet verecek.
Türkiye’nin Ortadoğu’ya Açılan Kapısı
Çukurova Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin ve Dünyanın odaklandığı Çukurova Uluslararası Havalimanı Mersin’in Tarsus ilçesinde 110 bin metrekaresi terminal binası olmak üzere toplam 8 milyon metrekare alana kuruldu.
En son teknolojiyi kullanılarak “Yap-İşlet-Devret” modeliyle inşa edilen havalimanı, faaliyete girdiğinde doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişiye istihdam olanağı sağlamasının yanısıra Çukurova’nın ekonomi, turizm ve ticaret açısından kalkınmasına büyük katkı sunacak. 3500 metre uzunluğundaki bir ana pist ve bir yardımcı pist ile en büyük yolcu uçaklarının dahi iniş ve kalkışına olanak sağlayacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda, Apron 1’e 48 adet, 120 metre uzunluğunda Apron2’ye de 21 uçak sığabilecek.
9 Milyon Yolcu Kapasitesi
Toplam 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olan, başta Mersin ve Adana ile Osmaniye ve Niğde'ye de olan yakınlığıyla bu şehirlerde yaşayan 5 milyonun üstündeki vatandaşımıza hizmet edecek ve Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerine açılan en önemli kapılarından biri olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
ALİ PEHLİVAN, ‘YÜKSEKÖĞRETİM GÜVENLİK, KOORDİNASYON VE ÖĞRENCİ YURTLARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI’NA BAŞKANLIK YAPTI
"Tarsus Sarıulak Zeytin ve Zeytinyağımıza sahip çıkarak korumak için iş birliğine ihtiyacımız var”
AKDENİZ GAZETESİ KURUCUSU MEHMET CAN BULUT KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI
UMUT'UN JANDARMA HAYALİ GERÇEK OLDU
GAZETECİ MEHMET CAN BULUT'UN ÖLÜMÜNÜN 1. YILDÖNÜMÜNÜ
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR SAYESİNDE SPORLA İÇ İÇE BÜYÜYOR
BAŞKAN SEÇER, AYAŞTÜRKMENLİ SAKİNLERİNE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRDİ
Mersin'de Deprem Tatbikatı Bugün...
BAŞKAN SEÇER, ODALAR, DERNEK VE STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU
“Zeytinyağında ne yazık ki dünya pazarında markalaşmayı sağlayamamış durumdayız"