Mersin Tarsus Kampüs Cezaevi Yapımında Sona Doğru: 2500 Kişi Çalışacak

Mersin'in Tarsus ilçesi Alifakı Mahallesi (köyü) mevkiinde inşası devam eden ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ceza evlerinden biri olacak, Aynı zamanda bölgesel istihdama da fayda sağlayacak olan Kampüs Cezaevi 2.500 personel görev yapacak.

28 Eylül 2016 Çarşamba, 09:25
Mersin Tarsus Kampüs Cezaevi Yapımında Sona Doğru: 2500 Kişi Çalışacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Mersin'in Tarsus ilçesi Alifakı Mahallesi (köyü) mevkiinde inşası devam eden ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük ceza evlerinden biri olacak, Aynı zamanda bölgesel istihdama da fayda sağlayacak olan Kampüs Cezaevi 2.500 personel görev yapacak.
 
TARSUS’a bağlı Alifaki mahallesi (köyü) sınırları içerisinde yapımına yaklaşık 2.5 yıl önce başlanan Ceza İnfaz Kurumu Kampus Cezaevi inşaatı büyük oranda tamamlandı.
 
Önümüzdeki birkaç ay içerisinde bitirilmesi hedeflenen cezaevi, bittiği zaman Türkiye’nin en büyük cezaevleri arasına girecek.
 
İçerisinde farklı kategorilerde cezaevlerinin yer aldığı kampüs de lojmanlar ve bazı sosyal tesislerde yer alacak.
 
Tarsus’un ova bölgesinde yeni bir yerleşim yeri olarak ortaya çıkan Ceza İnfaz Kurumu Kampus Cezaevi faaliyete girdiğinde hem bölgeye, hem de kent ekonomisine katkı sağlayacak. 2500 personelin çalışacağı kampüs cezaevinde yaklaşık 8 bin mahkumun kalması planlanıyor.
 
Alifakı sınırları içerisindeki 400 dönümlük devasa alana kurulan cezaevi Adalet Bakanlığı bünyesinde TOKİ tarafından yaptırıldı. Yüzlerce işçinin çalıştığı cezaevi inşaat bittiğinde 150 m2 kapalı alana sahip olacak.
 
110 milyon 880 bin TL’ye ihale edilen Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampus Cezaevi, başta Tarsus, Mersin ve Adana olmak üzere bölgenin diğer il’lerinden gelecek mahkumları alabilecek.
 
Tesis içinde içerisinde bir adet kadın ceza infaz kurumu, bir adet çocuk cezaevi, bir adet tarım ceza infaz kurumu, 3 adet T tipi ceza infaz kurumu, idari ve sosyal tesisler, tarım cezaevi, iş yurdu müdürlüğü, kadın cezaevi için kreş, çarşı binası, sağlık ocağı, jandarma binası, T tipi ziyaretçi binası, çok amaçlı salon, hizmet binaları yer alıyor.
 
Yeni cezaevinde ayrıca tarım, tekstil, temizlik gibi çok sayıda değişik alanda üretime yönelik işlevler hayata geçilecek. Tarım teknoparkı olarak bilinen organik tarımsal üretim yapılacak ve söz konusu üretim merkezlerinde hükümlüler çalıştırılacak. Tarım Cezaevi İş Yurdu Müdürlüğü’nde çalışmalarıyla tutuklu ve mahkumlar üretime katkı yaparak, kendi ekonomilerine katkı sağladıkları gibi meslek sahibi de olarak toplumsal yaşama kazandırılmaları sağlanacak.
 
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin tarımının geleceğini şekillendirecek eylem planı oluşturuluyor
TARSUSLU HAYIRSEVER İŞ İNSANI ŞEREF AYDOĞAN  VE AİLESİ, 48 DERSLİKLİ 2 OKUL İNŞA EDECEK
TARSUS’TA, ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Başkan Kaya, "iklim değişikliğinin olumsuz etkileri en fazla tarımda hissediliyor"
‘MEZİTLİ İLÇESİ İÇME SUYU ALTYAPI PROJESİ’NİN TEMELİ ATILDI
BAŞKAN GÜNKUT, TEKNİK DİREKTÖR SORUNUNU ÇÖZEMEDİ
SİLİFKE BELEDİYESPOR, KARŞIYAKA'YA BİLENİYOR
MERSİN'DE İHTIYAÇ SAHİBİ AİLELER ZİYARET EDİLDİ
SİLİFKE'DE AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI KÖYÜ’NÜN AÇILIŞI YAPILDI
VALİ  PEHLİVAN, CEYPORT ULUSLARARASI TAŞUCU LİMANI’NDA İNCELEMELRDE BULUNDU