Mersin Emniyet Müdürlüğü, 24 Kasım ve Türk Telekom İlkokulu Öğrencilerine Trafik Eğitimi Verdi

Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 24 Kasım ve Türk Telekom İlkokulu öğrencilerine yönelik düzenlediği trafik eğitimi etkinliği ile öğrencilere güvenli trafik bilincini aşılamayı amaçlıyor.

13 Kasım 2023 Pazartesi, 08:44
Mersin Emniyet Müdürlüğü, 24 Kasım ve Türk Telekom İlkokulu Öğrencilerine Trafik Eğitimi Verdi
-

Eğitim, trafik kuralları, güvenli sürüş teknikleri ve trafikteki temel davranış biçimleri gibi konularda öğrencilere kapsamlı bilgiler sunarak, gelecekteki sürücüleri daha bilinçli ve güvenli hale getirmeyi hedefliyor.
Eğitimde ele alınan başlıklar arasında "Trafikin Tanımı ve Unsurları" ilk sıradaydı. İnsan, araç, yol ve çevrenin trafikteki rolü detaylı bir şekilde açıklanarak, öğrencilere trafikteki etkileşimli yapı anlatıldı. Öğrencilere, araca binme ve inme kuralları, araç içerisinde uyulması gereken temel kurallar, doğru oturma şekilleri, emniyet kemerinin doğru kullanımı gibi konularda görsel ve teorik bilgiler verildi.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrencilere özel olarak tasarlanmış "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı" kullanarak, emniyet kemeri kullanımının önemini vurguladılar. Boylarına uygun koltuk seçimi, çocuk bağlama sistemleri, okul servis araçlarına binerken ve inerken uyulması gereken kurallar gibi günlük hayatta karşılaşılabilecek durumlar hakkında da detaylı bilgiler paylaşıldı.
Eğitimde öne çıkan diğer konular arasında, karayolunda yaya olarak güvenli geçiş kuralları, kaldırımda yürüme kuralları, gece yolda yürürken alınması gereken tedbirler gibi trafik güvenliğiyle ilgili pratik bilgiler yer aldı. Öğrencilere, trafikte saygı, güvenli oyun alanları, güvenli bisiklet, kaykay ve paten kullanımı gibi konularda da detaylı bilgiler verilerek, güvenli ve bilinçli bireyler olmalarına katkı sağlandı.
Eğitim, öğrencilerin trafik kuralları konusunda bilinçlenmelerini sağlamanın yanı sıra, gelecekteki sürücülerin trafikte sorumlu davranışlar sergilemelerine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Mersin Emniyet Müdürlüğü, bu tür etkinliklerle toplumda trafik güvenliği bilincinin artırılmasına katkıda bulunmayı sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Sıcak Havalarda Nelere Dikkat Edilmeli, Uzm. Dr. Çat Açıkladı; “Bol Su Tüketin, Suyun Yerine Başka İçecekler Koymaya Çalışmayın”
69’undan Sonra Mersin Büyükşehir’in Ekipleri Sayesinde Yeniden Ayakta
Büyükşehir’in Programında Ressamlar Karageçit’in Doğal Güzelliklerini Tuvallere Aktardı
Tarsus Ticaret Borsası URGE Proje Takımı, Amerika- New York’ta Düzenlenecek Fancy Food Show Fuarı’na Katıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Tarafından Tarsus Genelinde Cadde Ve Bulvarlarda Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Tarafından Düzenlenen ‘Türkiye’nin Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ Listesinde Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden 12 Firma Yer Aldı
Mersin’in Toroslar İlçesi Alsancak Mahallesinde Motosiklet Üzerinde Tabancayla Vurulan Salih Şahin Hastaneye Kaldırıldı
Mersin'in Tarsus ilçesi Çamalan bölgesi Alaman Mezarlığı Civarında Buğday Yüklü Tır Alev Aldı
Mersin Büyükşehir Sanatsal Etkinliklerle Çocukların Gelişimine Katkı Sunuyor
Başkan Seçer, Silifkeli Yurttaşlarla Buluştu: “Hizmetlerimizi Artırarak Devam Ettireceğiz”