Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin sembol değerlerinden biri olan palmiye ağaçlarına zarar veren kırmızı palmiye böceği ile daha etkin mücadele için Silifkeli vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, palmiye böceği ile mücadele yolları, tuzaklar, palmiye böceğinin yayılma şekilleri, görüldüğü bölgeler ve mücadele yöntemleri hakkında bilgi verildi.
Türkiye’de ilk kez 2005 yılında Mersin’deki hurma ağaçlarında tespit edilen ve yuva yaptığı ağacı kurutarak zarar veren kırmızı palmiye böceği ile mücadelede vatandaşlara da büyük görev düşüyor. Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in sembol değerlerinden palmiye ağaçlarına zarar veren kırmızı palmiye böceği ile etkin mücadele için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi, Mersin Tarım İl Müdürlüğü ve Silifke İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda vatandaşlar kırmızı palmiye böceği hakkında bilgilendirildi. Ardından böcekle mücadele yöntemleri anlatılarak, vatandaşlara düşen sorumluluklar aktarıldı.
Kırmızı palmiye böceği ile nasıl mücadele edilir?
Kırmızı palmiye böceğinin var olduğu ağaçların etrafına açılan çukurlara ilaçlı su doldurarak veya ağaç gövdesine açılan 15-20 santimetrelik deliklerden gövdeye ilaç enjekte ederek larvalar ve ergin böcekler yok ediliyor.
Ağaç başına 10-20 litre ilaçlı su ile özellikle yaprak kısımları iyice ıslatılarak tüm ağaca koruyucu tedavi uygulanıyor. Yeni bulaşmaları engellemek amacıyla bu uygulamalar 25-30 gün arasında tekrarlanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.